DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» » »Håndlaget såpe" kongel "
I dag skal jeg vise hvordan du lager en håndlaget kongel såpe. For arbeid trenger vi følgende:
• transparent såpebase (heretter kalt MO), 100 g;
• fargestoffer: brun, grønn og hvit, pulverkaffe (de som ønsker å bruke i stedet for brunt fargestoff);
• mugg "kongler";
• en kniv for å skjære såpe, en trepinne fra sushi;
• eterisk olje av furu, gran, sedertre eller noe du smaker;
• all alkohol for sprøyting av såpe;
• mikrobølgeovn og glassbeger med tykke vegger.

For jobb trenger vi


Komme i gang.

1. Gjennomsiktig MO, ca 75g, kutt med kniv i små biter. Legg dem i et glass og send til mikrobølgeovnen for å smelte. Sett kraften i mikrobølgeovnen maksimalt, smelt i 10 sekunder. Vi tar koppen ut av ovnen og elter hele massen grundig i den med en trepinne. Hvis det fortsatt er smeltede biter, smelter de under omrøring. Resultatet skal være en gjennomsiktig, jevn smelte.

gjennomsiktig ensartet smelte


2. Nå må du male basesmeltingen. For å gjøre dette, tilsett noen få dråper brunt fargestoff i smeltekoppen og bland grundig til en jevn farge. Tilhengere av naturlige såper kan anbefales å bruke pulverkaffe som fargestoff. Den gir en god brun farge, er naturlig og tar ikke opp andre farger.

gir en god brun farge


3. Tilsett 2-3 dråper eterisk olje før du hell hele massen i formen. Olje kan være hvilken som helst, etter eget valg og smak. Siden kjeglen hovedsakelig er assosiert med juletreet og nyttår, kan du bruke den essensielle oljen av furu, gran og til og med mandarin eller appelsin.

4. Nå fyller vi inn den tonede og glatte MO i formen og lar den være i 30 minutter. Men det er en liten nyanse. Denne formen har en ribbete overflate, den er veldig ustabil på bordet. For ikke å holde en fylt (varm) form i hendene de første minuttene mens massen griper tak, anbefales det å legge den på en slags stativ.

ribbestrikket overflate


Mens såpen (den brune delen) herder, kan du knuse den gjenværende MO i et glass.

5. Nå skal vi være engasjert i utskjæring (dvs. klipping) av såpe. Vi tar ut den godt frosne såpen fra formen og med en kniv fjerner vi den øvre delen av kjeglen, den der grenen skal være på bildet. Den kuttede såpen settes tilbake i formen.

Sett inn beskjæret såpe


På slutten av snittet, bruk et nett av hakk med en kniv. Dette er nødvendig slik at de grønne og brune såpelagene kleber tettere sammen. Det skal være sånn.

Det skal være sånn


Dessverre, med denne metoden for å lage denne såpen, vil det du klipper kaste bort. Men beskjæring kan da brukes til andre former.

6. Forbered nå det grønne fyllet. Smelt de gjennomsiktige bitene og mal med et grønt fargestoff. Hvis du ønsker det, kan du legge duft til denne delen av såpen, selv om det er nok lukt i den brune "humpen". Før den grønne delen helles, må den brune "skiven" strøs med alkohol, slik at de flerfargede lagene ikke går i stykker. Fyll den grønne skiven og la den stivne i 20 minutter.

Fyll en grønn skive


7. Såpen er klar. Du kan ta den ut av formen.

Såpe er klar


For dekor, på den grønne delen med en trepinne (som en dusk) bruker vi "snø" fra en hvit MO.

håndlaget såpe furukegle


Vi behandler baksiden av såpen med en kniv, klipper av alt overflødig og stygt.

8. Det er godt å gi en slik såpe til det nye året. For å gjøre dette, lager du et hull med en liten diameter og passerer et bånd slik at såpen kan henges på et juletre.

håndlaget såpe furukegle
Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner