DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» »Bilde av tre farger
farge vitenskap

bilde av enkle blomster


I dag skal vi utføre en veldig enkel og utrolig nyttig øvelse i blomstervitenskap. Alle profesjonelle artister har gått gjennom dette mer enn en gang, og tror jeg, ingen angret. På en kunstskole blir en slik øvelse utført i det første studieåret i første kvartal av skoleåret, i kunststudioer er timer med klasser viet til dette emnet blant de mest elskede. For på slutten av leksjonen oppnås alltid vakkert arbeid for alle, uavhengig av elevers alder.
Formålet med leksjonen: første hånd å sørge for at du bare har tre malingkar til hånden, kan få flere titalls nye nyanser. Selv uten å være en profesjonell kunstner, kan du lage vakre, harmoniske ting, ikke bare som tegninger. Arbeid som bruker farger, enten brodering, strikking, perlebroderier, scrapbooking, lage smykker fra polymerplast eller noe annet, vinner bare hvis mesteren er interessert i fargevitenskap.
Husk først de tre primærfargene. Det antas at det er tre primærfarger: rød, gul og blå. Og alle andre farger oppnås ved å blande de tre primærfargene, noe som resulterer i et fargespekter. Alle farger i spekteret kalles kromatisk. Dette ordet kommer fra det greske kromos, som betyr farge i oversettelse. Det er også achromatiske (fargeløse) farger; disse er svarte, hvite og grå.

bilde av blomster


I dag bruker vi svart og hvitt for å endre en av de tre primærfargene - rød. De resulterende nye nyanser er nyttige for å lage et vakkert bilde.
For øvelsen trenger du kunstnerisk gouache av røde, svarte og hvite farger, en plastpalett, et ark med tykt papir i A3- eller A4-format, en enkel blyant, en linjal. Tegn først et bord. Bredden er omtrent 5 divisjoner, høyden er også 5 - avhengig av hvor mange nyanser du ønsker å få.

dusinvis av nye nyanser


Mal nedre høyre rektangel med svart gouache, nedre venstre rektangel med rød gouache.

dusinvis av nye nyanser


Nå gjør vi en gradvis overgang fra rød til svart. Legg rød gouache på paletten, bland litt svart gouache i den, få en ny nyanse, legg den til bordet, så enda mer svart, legg til igjen og legg til svart, og legg deretter til bordet. Den nederste raden er klar. Dette er rødt, svart og mellom dem er det tre nye røde nyanser.

dusinvis av nye nyanser


Neste trinn. For hver farge fra den nederste raden, må du gradvis legge til hvit gouache for å få en ny rad med nyanser. Så legger vi til mer hvitt, vi får den neste, enda lysere raden. Vi fortsetter denne veien helt til toppen av bordet. Betydningen av denne øvelsen er at ved å strekke den røde fargen mot svart og hvitt, får vi nye varianter av rødt. De achromatiske fargene på hvitt og svart gjør dempet rødt, men kompliserer det samtidig: hvitt gjør rød mer delikat, pastell og svart gjør den tyngre. Slik ser den ferdige øvelsen utført av en elev i 1. klasse på en kunstskole ut.

dusinvis av nye nyanser


Så snart du kjenner kraften din, og du ikke kan kalle denne følelsen annerledes: er det en vits å bare ha tre krukker med maling i arsenalet ditt og lage en slik palett med nye farger! Nå kan du gå videre til neste, mer kreative fase.
Nå skal vi lage en skisse av maling av en dekorativ plate.Vi vil bruke den samme kombinasjonen av farger. Et eksempel for oss igjen er arbeidet til en elev på en kunstskole. Tegn en sirkel på et ark med et kompass. Du kan sirkle noe rundt. Vi tegner et ornament i en sirkel. Deretter tegner vi plater for fargeskalaen.

dusinvis av nye nyanser


Den øvre venstre plate, bestående av tre inndelinger, er nødvendig for røde, svarte og hvite farger. Platen til høyre vil være fylt med avledede nyanser.

dusinvis av nye nyanser


Vi farger ornamentet vårt, og bruker bare de fargene som er skissert i arbeidet.

dusinvis av nye nyanser


Hvis du gjør øvelsene sakte, nøye, kan de selvfølgelig bli en selvstendig veggdekorasjon med passende design. Takket være dette vil du kunne skape en kreativ studioatmosfære hjemme.

farge vitenskap


Ved å bruke ferdighetene du har tilegnet deg i dag, kan du utføre mer komplekst arbeid, for eksempel et stilleben med oljemaling. Også her ble bare tre farger som allerede var kjent for deg, brukt til arbeid - hvitt, rødt og svart.

bilde av tre farger

Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner