DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» »Kurv med plastposer
Plastpose


Å hekle en kurv er ganske enkelt. Selv et barn takler dette. Men hvis du strikker fra vanlige tråder, vil kurven vise seg å være for myk, og vil ikke beholde sin form. Må stivelse, deretter tørke. Du kan unngå unødvendig problemer hvis du i stedet for garn bruker bånd kuttet av plastposer. I hvert hus er det mange brukte emballasjeposer. Her setter vi dem i verk.
Myke plastposer i alle farger, inkludert gjennomsiktige, passer. Det kan være vesker med T-skjorter med håndtak, eller vanlige vesker til frokost. En kurv laget av polyetylen holder formen perfekt og er om nødvendig enkel å rengjøre.
Først må du forberede materialet som vi skal strikke en kurv fra. Vi tar en plastpose, bretter den og kutter strimlene en etter en. omtrent en centimeter bred. Hver stripe blir lukket i en ring. Vi tar to ringer, sett den ene inn i den andre, som vist på bildet: den høyre vil gli under den venstre. Vi bretter ringen til høyre i to og strekker den nedre delen til den øvre. Stram knuten forsiktig. Ikke stram teipen sterkt, ellers kan polyetylen gå i stykker. Det er viktig å sikre at knuten er nøyaktig i midten.

kutt i sirkulære strimler

skjær hele pakken i strimler

sett inn hverandre

strikk sånn

knytte


På samme måte kobler vi alle ringene. For å gjøre det praktisk å strikke i fremtiden, ruller vi den resulterende “tråden” til en ball.
For strikking er det bedre å bruke en tykk krok. Størrelse nr. 7 vil gjøre. strikking tar ikke mer enn en time.
Først må du veve en kjede med åtte luftløkker, og deretter koble kantene til hverandre. For å gå til den andre raden, må du slå to luftløkker, og deretter strikke tjuetre kolonner med en hekle.

veve

veve

Strikking tar ikke mer enn en time

strikk en kurv


I neste rad legger vi til en luftsløyfe etter hver dobbel hekling. Strikking skal være flatt fordi det blir bunnen av kurven.
Så strikker vi på samme måte, vekslende en dobbel hekle og en luftsløyfe, men uten å legge til. Strikking skal "vokse" nedenfra og opp. Det er nødvendig å strikke tre rader. Et slikt nettmønster vil gjøre kurven åpen. For å gjøre kurven mer stabil, kan du legge en sirkel kuttet ut av papp på bunnen.
For håndtaket strikker vi en flette av seksten luftløkker, som vi for styrke binder med vanlige søyler.
En kurv bundet fra plastposer kan være et flott utgangspunkt for en påskekomposisjon. Du kan for eksempel legge fargede egg og søtsaker i det. Eller dekorere med blomster.

en kurv med plastposer

kurv med plastposer

kurv med plastposer


Den kan også brukes som emballasje til en søt gave. En egenprodusert godteriholder vil være en flott gave til 8. mars: original og ikke dyr.
Kommentarer (1)
  1. Polinka2008
    #1 Polinka2008 gjester 29. august 2017 19:09
    1
    Ja, det pakker flasker nok i ethvert hjem.Det er bra at du kan lage nyttige ting ut av dem. Takk for den klare forklaringen på prosessen.

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner