DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» » »Vi monterer et samlervarmesystem
Samlersystemet er bemerkelsesverdig allerede i og med at det er universelt, installasjonen er utført av mennesker uten profesjonell kompetanse. Dessuten lar et slikt system montere oppvarming med skjult rørledninger.

Av økonomiske grunner bør tverrsnittet av rørene velges så minimalt som mulig, men på grensen til å fungere. Tverrsnittet til selve samlerne skal også være lite, siden alle disse hindringene kan hindre sirkulasjon, noe som kan øke den hydrauliske motstanden til hele systemet. Man kan ikke klare seg uten en sirkulasjonspumpe i et slikt system, siden kjølevæsken må tvinges til å bevege seg. Dette gjør samlersystemet avhengig av strøm, og reduserer også levedyktigheten.

Installasjon av et varmesystem.

1. I dette private huset er det installert en gulvgasskjele i kjelleren. Kjelen er montert på en betongavredning som er fem centimeter tykk.

gasskjele


2. Vi installerer metallrør med en diameter på 32 mm til "matingen" og "retur" av kjelen.

monter metallrør


3. Vi installerer en lukket ekspansjonstank på "matningsrøret".

ekspansjonstank


4. Deretter installerer vi en oppsamler på "materøret".

installer samleren


5. Monter en sirkulasjonspumpe på røret "retur".

sirkulasjonspumpe


6. Kraner må installeres på begge sider av pumpen. Dette er nødvendig for praktisk utskifting av pumpen i tilfelle feil. I dette tilfellet trenger du ikke å tømme kjølevæsken.

sette kraner


7. På røret "retur" monterer vi en kran som systemet vil mates gjennom.

vi monterer returkranen


8. Vi monterer også en oppsamler på “returrøret”.

monter samleren


9. I kjelleren er det ikke nødvendig å installere det i et spesialskap, derfor, i dette tilfellet, er samlerne montert på et metallhjørne.

på et metallhjørne


10. Alle samlerkraner har innebygde kraner som lar deg slå av en enkelt radiator.

har innebygde kraner


11. Strålefordelingen i kjelleren gjøres i taket. I dette tilfellet ble metallrør brukt.

Stråle ledninger


12. Tilkoblingen av varmestrålene med oppsamlerne gjøres ved hjelp av et plastrør.

plastrør


13. I platene blir det boret hull som rørene kobles direkte til varmeenheten på.

rørene


14. Et metall-plastrør brukes også til å koble radiatorer til varmebjelker.

radiatorkoblinger


Jeg har brukt oppsamlingsvarmesystemet for andre året. Det har ikke vært alvorlige feil i arbeidet.
Kommentarer (7)
 1. Dmitry
  #1 Dmitry gjester 17. februar 2014 10:39
  0
  Et enkelt blokkskjema ville være mye mer informativt enn et uforståelig sett med bilder.
 2. Vladimir
  #2 Vladimir gjester 25. mai 2015 17:07
  0
  Oh! Kom over en idé)))
  Huset mitt ble bygget "uten kommunikasjon." På styltene.
  Ditt "bjelke" -skjema, ja UNDER huset - er det du trenger!
 3. Alexander
  #3 Alexander gjester 24. mars 2018 07:44
  1
  det store spørsmålet er hvorfor metallrør? å skifte etter 5 år og male.
 4. Gjest Sergey
  #4 Gjest Sergey gjester 7. april 2018 1:55 p.m.
  0
  Et godt opplegg med samlere, jeg vil legge til termometre (på Ali, de er 50 rubler hver) til hvert batteri, og det er ikke nødvendig å sette opp et løp, alt er her !!
 5. Paul
  #5 Paul gjester 4. mai 2018 10:28 p.m.
  0
  det er bedre å sette pumpen på forsyningen; den er høytemperatur og belaster ikke kjelen ved trykk. Etter pumpen, en tilbakeslagsventil for jevn oppstart av systemet og temperaturmålere på manifoldene for å kontrollere temperaturen og trykkmodusene. På make-up er det en tilbakeslagsventil. av oppvarming vil skvise ut vann fra oppvarming til vannforsyning. Et grovt filter er nødvendig ved returen, tatt i betraktning systemets heterogenitet. En ekspansjonstank med avstengnings- og tømmeventil, ellers hvis systemet har en fryse bentype friterm vil bli erstattet når tanken renne all sistemu.uroven gjennomføring -kolhoz.escho år eller to av drift en god knock out hull vyydet.voda naydet.eto installasjon erfaring og 25 års tjeneste med begynnelsen av fremveksten av slikt utstyr.
 6. Paul
  #6 Paul gjester 4. mai 2018 10:51 p.m.
  1
  Plasser EXPANSION TANK på returlinjen og ikke på forsyningen. Utstyr radiatorene med termokokker med termiske hoder for å spare varmeenergi. Og du trenger også en sikkerhetsventil for å forhindre overtrykk i systemet. Hvis du graver dypere, ville det være fint å ha en hydraulisk separator og automatisk slå på pumpen med kjelen sammen når systemet kjøler seg ned .og ingenting trekker.
 7. Oleg Brazhnikov
  #7 Oleg Brazhnikov gjester 6. desember 2018 15:28
  0
  Det er mange brudd: 1-Vann blir alltid plassert på fôret, dette vil redde kjelen fra et kraftig temperaturfall, noe som ikke er akseptabelt for mange kjeler. Hvis du monterer på denne måten, mister du produsentens garanti. 2-pumpen må ha en sil og ta kjølevæsken etter den. 3-Pressmuttere har evnen til å svekkes over tid på grunn av temperaturforskjeller og krever stramming, erstatt med pressbeslag for pressetang. 4-På hvert batteri må det være kraner med en amerikaner i tilfelle reparasjon, det er ikke nødvendig å stoppe hele varmesystemet, men bare en enhet. 5- Bruk av gjengede forbindelser på steder der det ikke er mulig å betjene dem, er ikke tillatt - erstatt med en sveis. 6- Ekspansjonstanken kan stå og ved returen dit vil den vare lenger uten å bli utsatt for varme. 7- Det sies ikke om sikkerhetsgruppen som styrer systemet etter temperatur og trykk. Det er kriminelt å gi slike gale råd til folk som vil tro deg og gjøre alt ikke som du rådet. Det vil være nyttig for noen å lese dette.

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner