DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
Dekuppagekunsten ble populær i XVIII-XIX århundrer, da denne typen kreativitet ble utbredt i Europa. Denne teknikken, hvis navn er oversatt fra fransk som "kuttet", består i å overføre bildet til treprodukter, lær, metall, stoff og møblene. Jobber i teknologi "decoupage ", kan du lage originale og veldig vakre interiørartikler, designet i ånden av 20-30 år av det tjuende århundre med tidens karakteristiske" skrubbsår ". En slik kasse i vintage stil kan opprettes med egne hender, ved hjelp av råd fra dette verkstedet.

For å jobbe trenger du:

For arbeid vil det være påkrevd


- en trekiste (slike kasser kan kjøpes i avdelingen for varer for håndarbeid og utklippsbok);
- akrylkunst maling. Arbeidet vil kreve flere farger: mørkebrun for å lage den grunnleggende skyggen, hvit for grunning og gyllen metallikk for å dekorere det ferdige produktet;
- servietter med mønster. Du kan velge hvilket som helst motiv for å dekorere esken, men det er den "vintage" stilen som innebærer bruk av delikate farger og komposisjoner, blomstermønstre, sentimentelle plott og retro portretter;
- spesielt lim for decoupage. Det er verdt å foretrekke vannbasert decoupagelim, som skaper et tett belegg og tørker raskt;
- syntetiske børster i forskjellige størrelser. Når du arbeider med denne teknikken, er det bedre å foretrekke kunstige børster, siden naturlige børster kan smuldre og etterlate fibre på overflaten av produktet;
- et stearinlys som skal brukes til å "eldes" kisten;
- svamp for påføring av maling;
- sandpapir;
- metallfigurer, rammer, blomster, blonder - alt dette vil bli brukt til å dekorere og dekorere brystet.
La oss gå videre til å lage en vintage bryst.
1. I begynnelsen av arbeidet er det nødvendig å rengjøre alle humper på en treoverflate med sandpapir. Dermed vil boksen være klar til påføring av maling.

rens ut alle humper


2. Det første laget påføres brun maling. Akryl tørker raskt nok, så etter 30 minutter kan du ikke bruke følgende belegg: vannbasert lakk.

brun maling påført

påfør følgende belegg

vannbasert lakk

tørker fort nok


3. Etter at lakken har tørket, smøres alle sider av esken grundig med vokslys. Voks vil ikke la belegg feste seg tett til hverandre, slik at produktet kan få effekten av å "skure", skrape av malingen på steder der voks påføres.

hvor påføres voks


4. I neste trinn, dekk kisten med et lag akrylhvit. Det er foretrukket å påføre malingen med en paralon-svamp, da dette vil bidra til å unngå striper og ujevn dekning. Når det lyse laget er helt tørt, er det nødvendig å rengjøre kantene og hjørnene på brystet med sandpapir til det kommer en brun farge.

et lag akrylhvit

stripekanter og hjørner


5. Nå kan du begynne å feste bildene. Skille det øverste fargelaget forsiktig fra servietten og bestem hvordan tegningene skal ordnes på esken. Etter å ha lagt et serviett på arbeidsstykket, med en bred flat børste, begynner du å påføre lim for decoupage, mens du glatter de dannede folder. Når limet tørker, må du fikse resultatet med vannbasert lakk.

å feste bilder

Skille forsiktig

fikse resultatet med lakk


6. Når lakken er tørr, skygger du kantene og kantene på esken med mørk brun maling for å forbedre effekten av "skuring".Etter at den brune malingen har tørket, påfører vi akryl med en metallisk gylden glans på toppen av den, takket være hvilke alderen kantene på boksen vil se interessant og naturlig ut. Fest et lag maling med decoupage-lakk.

skygge kanter og kanter

maling for å forbedre effekten

Fest et lag maling med lakk


7. Fortsett nå med å dekorere kisten: fikser sammensetningen av kunstige blomster, metallheng og alle andre dekorelementer på lokket.

begynne å dekorere


Den originale esken laget med decoupage-teknikken er klar!

Original eske
Gå tilbake
Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner