DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
Hva er dette?

For første gang adventskalenderen dukket opp i europeiske land, begynte den senere å bli brukt i Amerika. I Ukraina begynner en slik kalender akkurat å bli populær. Ideen om å lage en spesiell kalender er for barn, den viser de resterende dagene frem til jul. Hovedessensen i kalenderen er at barnet venter på jul, hver dag åpner et nytt vindu med dagen som har kommet og får et lite en gave enten en søt overraskelse. Opprinnelig ble kalenderen beregnet fra 1. desember til 25. desember, fordi i katolske land feires julen 25. desember. Og i ortodokse land feires nyttåret først, på grunn av dette er antall dager i advent blitt lengre. Det er forskjellige kalendere designet for 31 dager (hele desember), i 13 dager (fra 19. desember til 31. desember) og til og med i 38 dager (fra 1. desember til 7. januar). Du kan velge hvilken som helst for deg selv, det viktigste er å gjøre forventningen om høytider til en uvanlig eventyr.

Hva er de laget av?

I dag på Internett kan du finne et stort antall avtaler laget av en rekke materialer. Kalenderen kan lages av hva som helst, for eksempel fra filt, plastkopper eller barnesokker, konvolutter, papp eller esker, fyrstikkesker, papir, barnehansker, til og med kopper, gaveposer og små vesker, etc.

Mesterklasse!

Jeg er glad for å kunne tilby deg en interessant mesterklasse i adventskalenderen med trinnvise fotografier, som vil være gyldige i 13 dager, fra 19.12 - St. Nicholas-dagen til 31.12 - begynnelsen av nyttårsfeiringen.

Adventskalender


Hovedstrukturen vil være laget av farget papp, hver boks blir nummerert og dekorert med et nyttårs-tema. For å gjøre nedtellingen enda mer interessant, vedlegger jeg på slutten av MK en liste over oppgaver for barnet i alle 13 dager.

Vi deler implementeringen av advent i VI stadier:

I. Materiale. For å lage en kalender med egne hender, trenger du:

- linjal;
- en blyant;
- saks;
- fargetett papp (A 4);
- lim, dobbeltsidig tape, børste;
- spangles, glitter;
- bilder med nyttårstema;
- Nyttårsballer (små);
- smal tape;
- andre småting til pynt.

II. Lage kalenderbokser. En ferdig boks består av 2 deler - topp og bunn. For å koble de to halvdelene, må du beregne størrelsen nøyaktig. Den ene boksen som vil lukke den andre skal være større, hvordan du beregner, les videre. For eksempel vil vi nå lage den minste boksen, vi lager den ene delen fra en firkant med sider 10 cm, og den andre 10,4 cm. Hver påfølgende boks vil være 1 cm eller 0,5 mm større, og så videre opp til 21 cm, t. a. dette er den største firkanten som kan fås fra ark A 4. Boksene i denne adventskalenderen er i forskjellige størrelser, men du kan gjøre dem like, alle variasjoner er mulige.

Og så tegner du først en firkant med 10 cm sider på fargekartong og tegner to diagonaler.

kvadrat


Så pakker vi hjørnene på torget til sentrum - skjæringspunktet mellom to diagonaler.

pakk hjørnene på torget


Vi får designet, som vist på bildet.

Vi får designet


Etter bildene - bøyer vi hjørnet av torget til ønsket punkt, gjør det med de tre gjenværende vinklene og får designet, som på bildet.

bøy hjørnet av torget

etter punkt

holding

vende deg til merket


Nå pakker vi hjørnene på torget til det markerte punktet, bøyer den resulterende trekanten i begge retninger, som vist på bildet.

vende deg til merket

vende deg til merket

vende deg til merket


Vi tegner en firkant, som på bildet, klipper sidene langs de røde linjene, kutter ut de skyggelagte trekantene.

Tegn en firkant

kutt skyggelagte trekanter


Endelig er esken vår nesten klar, den gjenstår bare å brettes, følg instruksjonene på bildet.

det gjenstår bare å brette seg

det gjenstår bare å brette seg

det gjenstår bare å brette seg

det gjenstår bare å brette seg


Hvis alt er gjort riktig, vil du få pene bokser. Det meste av arbeidet ligger bak, det gjenstår bare å dekorere og nummerere alle boksene.

pene bokser


III. Dekorer bokser med nyttårs temabilder. Dere som foreldre burde vite hva babyen din elsker, hvilke tegneseriefigurer han liker best. Derfor kan bildene være hvilke som helst. I denne kalenderen foreslår jeg å ta de bildene som er relatert til nyttårstemaet: søtsaker, snøfnugg, stjerne, bjeller, hjort, slede, vintertre, engel, juletre, snømann med en engel, gaver, julenissen og snøminnen, julekrans med sokker på døren. For å gjøre dette, kan du skrive ut bilder fra Internett eller bruke ferdige klistremerker, som du vil. Alle andre bilder viser resultatet av hele kalenderen.

IV. Adventskalender nummerering. I denne kalenderen er boksene nummerert fra 1 til 13, du kan tvert imot gjøre i synkende rekkefølge. Før nyttår er det for eksempel 13 dager igjen, noe som betyr å nummerere kalenderen fra 13 til 1. Pensle limet og tegne ønsket nummer på boksene ved siden av bildet, dryss øyeblikkelig med gnister (hvilken som helst farge, grått på bildet), vent til det tørker helt. Vintertreet er dekorert med perler, juletreet er limt med små dekorative stjerner, og engelen er dekorert med bær.

V. Dekorasjon, finpuss. Avhengig av størrelsen på de resulterende boksene, kuttet vi ut formen på juletreet fra grønn papp. Ved å bruke tosidig tape, fikser vi hele strukturen, plasserer glitter langs konturen til juletreet. Vi fester også små nyttårsballer på tape. Vi henger den ferdige kalenderen på et bånd gjenget gjennom det øverste hjørnet av juletreet. Adventskalenderen er klar!

Adventskalender


VI. Liste over oppgaver i 13 dager. Det er bedre for foreldre å kjøpe søte gaver på tirsdag i advent, men det er bedre å utarbeide en liste over oppgaver i 13 dager i forveien. Hver dag, i den neste boksen, vil babyen finne en søt gave og et oppdrag som må fullføres av ham selv eller sammen med foreldrene. Ikke glem at barnet får en overraskelse på vegne av julenissen. Avhengig av været, kan oppgavene endres, og gitt babyens evner, kan oppgavene gjøres lettere eller vanskeligere.

1. Lag kort til familien din (besteforeldre, foreldre).
2. Pynt juletreet med leker.
3. Lag snømenn av sokker, folie eller tegn.
4. Lag gratulasjonskort til venner.
5. Les nyttårs- og julebøker (hvis et barn for eksempel lærer engelsk, les bøker på et fremmed språk).
6. Blind en snømann, kjør på sleden.
7. Lær et dikt til julenissen.
8. Bake informasjonskapsler med foreldrene i form av nyttårsbilder.
9. Tegn på snøen med fargerikt vann (med maling).
10. Frys eventuelle bokser med tonet vann og kle opp juletreet på hagen.
11. Se på nyttårs-tegneserier.
12. Skriv et brev til julenissen.
13. Dekorer vinduet med snøflak.

Adventskalender

Adventskalender

Adventskalender

Adventskalender

Adventskalender

Adventskalender

Adventskalender

Adventskalender

Adventskalender

Adventskalender

Adventskalender

AdventskalenderSom du ser er det mange tilfeller, endre, planlegg dem som du vil. Du vil se hvordan barnet ditt vil være takknemlig for deg ved å motta en så uvanlig adventskalender.
Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner