DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
Dette skjærebrettet, dekorert i teknikken decoupage, kan være en fantastisk dekorasjon av kjøkkeninnredningen, og det kan også tjene det tiltenkte formålet - for å kutte produkter. På den ene siden er brettet dekorert med et decoupageserviett og lakkert, og på den andre forblir det rent og brukbart.

Så, hvilke materialer vil kreves for å lage et slikt brett?

1. Treemne.
2. Decoupage serviet (eller decoupage card).
3. Bakken.
4. Akrylmaling.
5. Børster, saks, svamp (svamp), keramisk plate eller palett for å blande maling.
6. PVA-lim (eller spesiell decoupage-lim).
7. 3D Potch (eller gjennomsiktig volumetrisk gelkontur).
8. Akryllakk (eller toppstrøk for decoupage).

Første etappe. Først av alt er det nødvendig å prime arbeidsstykket vårt slik at malingen og servietten ligger bedre på overflaten, og det ferdige produktet varer lenger. Bruk hvit jord til tre og papp. Hvis du ikke har jord, kan arbeidsstykket males med hvit akrylmaling slik at treet ikke skinner gjennom servietten. Belegg arbeidsstykket med jord eller maling kan gjøres med hvilken som helst syntetisk børste. Når hele frontsiden av arbeidsstykket er dekket med jord, la det ligge til det tørker helt.

prime arbeidsstykket

hvit tregrunning


Andre etappe. Nå kan du begynne å bruke decoupageservietten. For å gjøre dette, kutt ut et motiv i passende størrelse og skille de to nedre lagene fra det, og etterlater bare det øvre tynne laget med bildet.

bruke decoupage servietter


For at servietten skal ligge flatt, uten luftbobler og rynker, kan den påføres arbeidsstykket ved å bruke vanlig vann. Vi drypper litt vann inn i midten av servietten og begynner å bevege oss med en våt børste fra midten til kantene, og pass på at servietten ligger flatt på brettet.

bruker vann

våt børste fra midten


Hvis det fremdeles dannes rynker eller luftbobler, kan serviet løftes forsiktig ved å trekke den tørre kanten og glattes ut igjen med en børste. Når du nærmer deg kantene på servietten, "lim" dem like forsiktig med vann etter hverandre.

glatt med en pensel


Etter dette kan du fortsette til den virkelige limingen av servietten. Vi tar decoupagelim eller PVA-lim (det kan fortynnes litt med vann) og påføres forsiktig over et vått håndkle. Vi venter på tørking.

Den tredje etappen. Siden servietten ikke opptar hele overflaten på arbeidsstykket, må også frie områder pyntes. For å gjøre dette, rør på baksiden av en keramisk plate eller på en palett med akrylmaling med ønsket farge. I dette tilfellet ble en lysegrå farge brukt, oppnådd ved å blande hvit og svart maling. Vi maler over den øvre delen av brettet, og maler også sideveggene forsiktig.

For å skape effekten av en jevn overgang av maling til et serviett og skjule grensene, bruker vi en vanlig skumsvamp. Dypp svampen i grå maling og gå den langs kanten av servietten med "soaking" bevegelser. For å dekorere arbeidsstykket ytterligere, kan du igjen, ved hjelp av en svamp og sølvakrylmaling, gå rundt hele brettet. De minste sølvglitrene vil gi produktet et mer "elegant" utseende.

trenger å dekorere

akrylmaling


Den fjerde etappen. Når arbeidsstykket er helt tørt, tar du en 3D-lapp eller en gjennomsiktig volumkontur og sirkler objekter i bildet du vil fremheve visuelt.I dette tilfellet ble Eiffeltårnet og påskriften "Paris" fremhevet.

arbeidsstykket er helt tørt

3Dpatch eller gjennomsiktig volumetrisk disposisjon


Etter tørking blir 3D-tatch gjennomsiktig og skaper en volumetrisk effekt. Den tørker ganske lenge, fordi den påføres i et tykt lag. Derfor kan arbeidsstykket trygt la seg ligge over natten, og dagen etter belegges i 2-4 lag med akryl eller toppstrøk for decoupage. Ikke spar lakken hvis du har tenkt å bruke brettet til å kutte produkter i fremtiden, fordi det vil måtte vaskes. Det er bedre å beskytte arbeidet med fire lag med lakk. Hvis du planlegger å bruke brettet bare for å dekorere kjøkkenet, kan du begrense deg til to lag. Hvert lag tørkes i 20-30 minutter, til slutt tørker lakken på en dag.

Vel, det er det, styret med Paris er klart! Nå kan hun dekorere kjøkkenet ditt og glede øyet.

brett med Paris


decoupage boards med Paris
Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner