DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» »La oss rense den bærbare datamaskinens kjøler fra støv
Oftest, etter å ha kjøpt en bærbar datamaskin, tenker vi ikke engang på tilstanden - bare kjøpte den, slik at du kan bruke den så mye du vil! Ta på knærne, teppet, rutete, sitte ved siden av en katt og en kopp kaffe / te for å glede deg over å se filmen.
Men ikke så enkelt. Bokstavelig talt etter seks måneder med slik bruk begynner den bærbare datamaskinen å lage støy, pop, surr, banke og gi andre forstyrrende lyder. Og ikke bare for å publisere, men for å overopphetes eller til og med slå av. Hva skjedde med datamaskinen?
Faktum er at inne i den bærbare datamaskinen er det en kjøligere, takket være hvilken hele det interne systemet er avkjølt. Og når datamaskinen blir tvunget til å stå på en myk overflate, dekkes ventilasjonen ganske enkelt av et teppe, et teppe osv. Støvet blir trukket inn, hvoretter fargen er tilstoppet. La oss se på punktene for hvordan du uavhengig kan rense en bærbar datamaskin fra støv.

Trinn en
Tenk på leseren på en Lenovo bærbar PC. Det er faktisk ingen grunnleggende forskjell, bortsett fra at dekslet kan forskyves eller plasseres midt på den bærbare datamaskinen. I mitt tilfelle ser den veltede datamaskinen slik ut:

Vurder å lese på en bærbar datamaskin


Og her er selve dekselet med 6 små skruer som vi trenger å skru ut. Slik ser en bærbar datamaskin med et løst deksel ut.

bærbar datamaskin uten deksel


Trinn to
Så vi kom til selve kjøleren. Som du ser på figuren, er kjøleren beskyttet av en liten plate, som støttes av 4 skruer, som vi også trenger å skru løs forsiktig. Advarsel! Ikke mist skruene, de er veldig små, men etter tapet vil vi ikke kunne jobbe med bærbare datamaskiner.
til:

laptop kjøligere


etter:

skru løs forsiktig


Nå som kjøleren er åpen, kan vi umiddelbart begynne å rengjøre.

Trinn tre
Vi tar viften forsiktig ut, og ved å bruke den mest vanlige børsten begynner vi å rengjøre hvert blad for støv:

vi rengjør bladene


Etter rengjøring, vær oppmerksom på stedet der viften befant seg:

det var en fan


Og her er selve grillen, som den bærbare datamaskinen blir avkjølt gjennom.
Før rengjøring:

før rengjøring


etter:

etter rengjøring


Vi rengjør risten med samme børste.
Trinn fire
Og til slutt, det siste trinnet før du monterer den bærbare datamaskinen er å smøre vifteaksen:

smør vifteaksen


For dette er vanlig maskinolje, for eksempel fra symaskiner, egnet. Jeg hadde en spesialraffinert olje, spesielt kjøpt for rengjøring av kjøleren, som nesten ikke lenger eksisterer. Men et par dråper er nok for oss.

Trinn fem, finale.
Nå gjenstår det bare å returnere alt til sin plass - sett inn viften, stram platen og dekselet. Nå vil din bærbare PC glede deg med det stille arbeidet i minst en måned. Selv om det ikke er støy etter denne perioden, anbefaler vi rengjøring annenhver måned. Lykke til!
Kommentarer (6)
 1. ALPom
  #1 ALPom gjester 18. november 2013 15:41
  3
  Ikke alt er så rosenrødt i denne verden. En rekke bærbare datamaskiner er mye vanskeligere å rengjøre. For eksempel Dell Vostro A160.For å komme til radiatoren og kjøleren, må du fjerne tastaturet, skjermenheten, wi-fi-modulen, koble veldig skjøre kabler og kontakter, koble saken fra to. Da vil det være mulig å skru av kjøleren. Og i HP g62 bærbar PC pluss må du fremdeles fjerne hovedkortet. Første gang jeg renset Dell når jeg samlet den, var jeg redd for at jeg ikke ville slå på. Men ingenting skjedde.
  Før rengjøring, se derfor etter instruksjoner om demontering av modellen.
 2. Veent
  #2 Veent gjester 30. november 2013 16:58
  0
  Og hvem vil endre termisk pasta?
 3. Graw
  #3 Graw gjester 2. januar 2014 03:38
  1
  Jeg rengjør bøk en gang hver 3-4 måned, fordi det er hemoragisk å demontere ... derfor er det et enklere alternativ å bruke en støvsuger for å dekke rørets gulv med en finger, "trekke" alt støv og "mose" gjennom radiatorgrillen, ikke 100% rent, men av lyd og temperatur merkbart bedre.

  og det er upraktisk å erstatte termisk fett mer enn en gang i året, fordi Garantiperioden er 2-5 år. men på egenhånd vil jeg si at i 4 år byttet jeg en gang og deretter til ingen formål, den gamle kunne ganske tilfredsstille.
 4. Ketat
  #4 Ketat gjester 10. august 2014 14:17
  1
  Og etter slik rengjøring kan du ta den bærbare datamaskinen til tjenesten for å erstatte kjøleren
 5. Constantin
  #5 Constantin gjester 5. mars 2015 22:04
  0
  Og jeg rengjør med trykkluft! Jeg prøvde å demontere, men jeg trenger å demontere den helt for å komme til kjøligere, så i 2 trinn var det å fjerne claudiaen, og du kan begynne å rengjøre, så der fikk de korte ledningene til at håndstolpen ikke ble igjen før lukkeren, og det er også mikro, så det er slik det brøt 1, men sløyfefestingshylsen fra pekeplaten, vred raskt alt tilbake og tok evig om Komplett demontering og rengjøring .... Men jeg satte padden i bruk i 3000 p, jeg blåser den med trykkluft fra baksiden, mens flyturen er normal!
 6. sej
  #6 sej gjester 25. mai 2018 11:20
  0
  fotografert på et strykejern fra en nærliggende artikkel? kyss

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner