DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
Vintagestil får stadig mer popularitet i dag, og gamle ting med tidsstempler blir stadig en interiørdekorasjon. Imidlertid har ikke alle muligheten til å få en virkelig vintage ting. En utmerket løsning vil være uavhengig produksjon av antikke imitasjonsgjenstander. Det er også en god måte å vise kreativiteten din på.
Så la oss prøve å lage en boks i vintage stil. En slik liten ting vil se veldig imponerende ut på et damebord, i tillegg er det veldig praktisk å oppbevare smykker.

For arbeid trenger vi:
1. Blank boks i tre. Det er bedre å velge en mørk treboks slik at den umiddelbart ser "mer vintage" ut.
2. Grunning.
3. PVA-lim, saks, blyant, børster, svamp.
4. Decoupage-kortet med et passende bilde. For denne mesterklassen ble det valgt et decoupagekort med et gammelt postkort.
5. Hvit blonder.
6. Akrylmaling.
7. 3D Potch.
8. Akryllakk.

For arbeid vi trenger


Nå som alt er klart, kan du fortsette med det mest interessante. Vi begynner å pynte boksen.

Første etappe. Først av alt, må vi plassere decoupage-kortet på esken. For å gjøre dette, snu kortet, legg esken på det med lokket ned og tegne en sirkel rundt det. Klipp og pass på igjen, om nødvendig.
Etter at bildet til omslaget er klart, kan du begynne å bruke det. For å gjøre dette, hell litt PVA-lim i en beholder, ta en flat børste og lim boksedekslet med lim. Bruk deretter decoupage-kortet mens du smører det med lim på toppen. Det er ikke skummelt hvis hvite striper fra lim er synlige - PVA har en tendens til å bli gjennomsiktig når den tørker.

lim decoupage kort

vi limer seksjonene


Vi prøver å lime kortet forsiktig slik at det ikke blir luftbobler og bretter. Hvis de vises, løft kortet forsiktig ved å trekke i den tørre kanten og lim problemområdene på nytt med lim. La lokket tørke og fortsett å jobbe på bunnen av kisten.

Andre etappe. Det ble bestemt å dekorere bunnen av esken med blonder. Vi måler ønsket lengde og klipper av en stripe med blonder.

Vi måler nødvendig lengde


Så at blonder ikke ser så nytt og hvitt ut (vi har tross alt en kiste i vintage stil), vi vil prøve å eldes litt på den. For å gjøre dette, ta akrylmaling og spre på baksiden av den keramiske platen en skitten beige farge, i tone med den lyseste fargen på kasselokket. Vi la snøre på en gammel avis eller et magasin for ikke å flekker på bordet. Dypp en svamp i den resulterende malingen og påfør den på snøret. Vi søker til vi oppnår ønsket mørkningseffekt fra tid til annen. Nå ser snøre ikke så nye ut lenger.

prøv å eldes litt


Vi venter til snørene har tørket, snu dem med baksiden og smør med PVA-lim. Og lim deretter forsiktig til bunnen av esken og la tørke.

smør PVA-lim

limbånd


Den tredje etappen. Nå kan du gjøre innsiden av boksen. Først må du overflate hele overflaten helt slik at malingen blir bedre, og la grunning tørke.

la grunning tørke


Så maler vi innsiden i litt kontrastfarge slik at boksen ikke ser så dyster ut. I denne mesterklassen ble det bestemt å male kisten fra innsiden i rosa, noe som er i harmoni med blomsterbuketten i jentas hender på lokket. Bland igjen passende farge på baksiden av platen og mal kisten fra innsiden. Vi venter på tørking.
Til den indre delen av boksen i harmoni med utsiden, kan den også pyntes med blonder. Skjær en tynnere stripe med blonder og lim den på lokket til kisten fra innsiden på samme måte.

mal innsiden


Den fjerde etappen. Tilbake til lokket igjen.Så at decoupage-kortet ikke er så slående, men jevnt overgår til tonen i esken, spre den brune malingen og påfør den med en svamp langs lokkets kanter.

mal med en svamp på lokkets kanter


Og for å "gjenopplive" jenta og gi bildevolumet, bruker vi en 3D-Potch. Vi tar røret og sirkler forsiktig bildet først langs stien, deretter ved siden av banen, og fortsetter å sirkle igjen og igjen til bildet er fullstendig fylt.

gi volum et bilde

sirkel igjen og igjen


La potten tørke. Dette tar ganske mye tid, så det er best å forlate kassen hele natten. Når streken tørker, vil bildet igjen bli helt gjennomsiktig, først nå voluminøst.

Den femte etappen. Det siste vi trenger å gjøre er å dekke den ferdige boksen med akryllakk. Vi dekker både ute og inne, i to lag, med et intervall på 20-30 minutter, og venter på fullstendig tørking, som tar omtrent en dag.
Etter det kan boksen trygt brukes til å lagre vintage-smykker og mer.

årgangskasse
Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner