DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
» » » »Batik - vakker og utsøkt
Liker du å være kreativ, men du er ikke en profesjonell kunstner?

Da er å male på stoff med spesielle malinger et yrke for deg. Det er enkelt, vakkert, utsøkt. Du kan dekorere hjemmet ditt med dine egne malerier. Du kan gi bildene dine til dine kjære mennesker. Ikke vær sjenert. Ingen grunn til å komplisere. Kom gjerne på jobb, og resultatet vil ikke skuffe deg.

Det er mange varianter av batik (kald, varm, knøttete osv.) Mange av metodene er veldig tidkrevende, tidkrevende og krever profesjonelle ferdigheter.

I dag er et veldig enkelt og rimelig verksted. Det viser seg et utmerket resultat uten mye krefter og uten arbeidskrevende manipulasjoner: å koke stoffet, dampe det over damp og så videre. Denne metoden vil mestres av noen av de omsorgsfulle menneskene som er klare til å lage, for å gå for eksperimenter. Batik vil bli din favoritt hobby.

For å lage et bilde trenger du spesielle malinger, en spesiell kontur og en spesiell tynnere for malingen. Alt dette selges i spesialforretninger og etiketten indikerer formålet. Du trenger også børster, stoff, båre, knapper. For å fortynne malingen, samt å samle den opp med en børste før påføring på stoffet, er det praktisk å bruke en beholder for å fryse is (til cocktails).

For å lage et bilde trenger du

beholder for frysing av is


Stoffet til batikk skal bare være naturlig. I vår mesterklasse vil det være et atlas. Før du begynner å male et bilde, må du våte stoffet i varmt vann, holde det i litt tid. Tørk deretter og stryke. Dette gjøres slik at stoffet lett kan trekkes på en båre. I tillegg må det huskes at naturlige stoffer krymper og bildet ditt kan bli mindre i størrelse etter påfølgende vask.

våt i varmt vann

jern til jern


Så fikser vi stoffet med knapper på underrammen.

vi fikser stoffet med knapper


Velg favorittbildet ditt. Nybegynnere bør begynne med blomster: de ser estetisk ut, og det er ikke vanskelig å tegne dem. Du kan ta en tegning på et postkort som eksempel, eller du kan vise din egen fantasi. Du kan tegne med en blyant. Hvis du er trygg på fastheten til hånden din, må du straks ta disposisjonen, dristig, så lykkes du!
Etter at konturen har tørket godt ut, ta en pensel og maling og påfør maling på området på tegningen uten å forlate konturen. På denne måten vil ikke malingen spre seg over stoffet.

påfør maling på tegneområdet

påfør maling med en pensel


Etter at malingen har tørket godt ut (og tørketiden er angitt på etiketten), fjerner du stoffet fra underrammen og stryker det forsiktig fra innsiden og ut.

Det er alt!

Batik vil bli en favoritt hobby


Med denne metoden trenger du ikke å koke stoffet eller dampe over damp. Om nødvendig kan bildet vaskes trygt i varmt vann med såpe, tørkes og strykes. Dette er spesielt viktig hvis du maler sofaputer som trenger hyppig vask.

Du fikk et flott bilde!

Lykke til, nybegynnerartist!
Gå tilbake
Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner