DIY gjør det selv
Mesterklasser, instruksjoner, nyttige tips, oppskrifter.
Decoupage-teknikk har nylig blitt stadig mer populær. Det er en lakkert påføring av servietter, postkort eller forskjellige papirbilder. Du kan dekorere med decoupage absolutt alle overflater - fra av møbler til det banale skjærebrettet. Det er på hennes eksempel at vi begynner å mestre det grunnleggende for denne teknikken. Det vil ikke ta mye tid, og resultatet vil definitivt ikke skuffe deg.

Så vi trenger:
1. Skjærebrett.
2. Hvit akrylmaling eller akrylgrunning.
3. Akryllakk.
4. Lim for decoupage (kan erstattes med vanlig PVA).
5. Slipapir (nulevka).
6. Papirserviett.
7. Børste.
8. Skumsvamp.

vi vil trenge


Først må overflaten på tavlen grunnes. For å gjøre dette, bruk en hvit akrylmaling i 2 lag med en mellomsvamp på den.

grunner overflaten på brettet

venter på at grunning tørker


Fra de forhåndsvalgte serviettene kuttet vi ut ønsket sammensetning og fjerner overflødig papirlag forsiktig fra det. Vær forsiktig hvis servietten er to lag, 1 lag vil være overflødig, men hvis det er trelags, så 2 lag.

kutt ønsket sammensetning


Vi plasserer tegningen vår på overflaten av brettet og dekker den forsiktig med lim fortynnet med vann i en andel av 50/50. Gjør dette veldig nøye fra midten til kantene. Og uten det vil en tynn klut fra lim bli enda mer sårbar. Forsøk å jevne rynker med lette børstebevegelser.

dekke med limtegning


La limet tørke en stund.

La limet tørke

påfør akryllakk


Hvis din komposisjon bare delvis har okkupert overflaten på brettet, bør også tomme mellomrom dekoreres. Blott et stykke svamp i en passende nyanse av akrylmaling og "øse" tomme områder. Du bør ikke bruke gouache til dette, ellers etter at du har malt lakken vil den bli smurt, og brettet ditt vil se uryddig ut. Etter tørking med pensel eller svamp, påfør akryllakk og la tørke igjen. Ikke bekymre deg, lakken vil være hvit til å begynne med, og når den tørker, blir den gradvis gjennomsiktig.

påfør akryllakk

Akrylbelagt


Ta sandpapir-nulevka og gå den forsiktig langs sidesnittet på skjærebrettet. Så du vil slette små feil i form av maling eller lim.

slette små feil


Om ønskelig kan du nok en gang lakk på overflaten. Jo flere slike lakklag - jo lengre tid vil arbeidet ditt være. Vel, hvis du bestemmer deg for å bruke brettet til det tiltenkte formål, må du legge et nytt lag med eventuelt lakk til møbler. Ikke glem at akryl vaskes av med vann.
Og her er hva du kan få omtrent:

Skjærebrett decoupage


For øvrig tok hele prosessen bare 2 timer, og da bare på grunn av tørking!
Kommentarer (0)

Les også

Feilkoder for vaskemaskiner