Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» »Hoe een stopcontact te installeren als er korte draden zijn
Hoe een stopcontact te installeren als er korte draden zijn

Na verloop van tijd is het in Sovjet-huizen vroeg of laat nodig om de stopcontacten te veranderen. Ze zijn wankel, moderne europluggen klimmen er niet in, er zijn andere redenen. De bedrading in de oude gebouwen van de Sovjet-Unie is gemaakt van aluminium. De aluminium enkelkernige draad is behoorlijk breekbaar en als deze ook opwarmt op de verbindingspunten, zal deze zeker afbreken wanneer u de oude uitlaat uitschakelt.
Zoals eigenlijk gebeurde in mijn voorbeeld. Lange tijd werden de draden verwarmd door een verzwakt contact, zodat de isolatie al was gesmolten. Nu steken er kleine stukjes uit de muur, in het stopcontact, en je kunt gewoon geen nieuw stopcontact installeren. Dit probleem komt vrij vaak voor, vooral tijdens reparaties. Er is hier niets verschrikkelijks en in principe is alles eenvoudig te repareren.

Zal nodig hebben


 • Krimpkous (bij voorkeur een set met verschillende diameters).
 • .
 • Twee koperen of aluminium draden, het aantal kernen maakt niet uit, de hoofdkwadratuur is minimaal 1,5 vierkante meter. mm.
 • Nieuwe outlet.

Installeer het stopcontact in het stopcontact met korte draden


Laten we beginnen met het uitschakelen van de elektriciteit in het huis. Vervolgens zullen we alle contacten van het stopcontact bellen met een indicatieschroevendraaier met een neonlamp, om de fase te bepalen. Op deze manier zorgt u ervoor dat de elektriciteit absoluut is uitgeschakeld en niets uw leven bedreigt.
Schroef het voorpaneel los, koppel de contacten van het oude stopcontact los. Zoals ik al zei, werden de draden verwarmd, de isolatie erop smolt, gedroogd en werd broos. Omdat het afbrokkelt, moet het worden verwijderd. Kies in plaats daarvan krimpkous met de juiste diameter.
Hoe een stopcontact te installeren als er korte draden zijn

Ik zal draden opbouwen met behulp van WAGO-terminals. Maar deze handige apparaten moeten correct worden geïnstalleerd, anders kunnen ze een slechte service spelen. dus: de minimale lengte die uit de muur steekt moet minimaal 2 cm zijn en 1 cm moet goed worden gereinigd, niet gekreukeld of gebogen. Dit zijn de belangrijkste regels. Daarom moet alles wat gebogen is rechtgetrokken worden en dat wat platgedrukt is, wordt afgesneden. En isoleer de rest met krimpkous. Je kunt hem plaatsen met een speciale haardroger of een gewone aansteker.
Dit is wat ik heb:
Hoe een stopcontact te installeren als er korte draden zijn

Eén draad brak, maar het is niet eng. We kleden de terminals helemaal aan en klikken vast. Hun grote pluspunt is dat nu gelaagdheid kan worden uitgevoerd met een koperdraad. Ik nam een ​​multicore. Het is zacht en breekt niet af.
Hoe een stopcontact te installeren als er korte draden zijn

Ik nam een ​​dubbele uitlaat, die de functionaliteit in plaats van de oude zal uitbreiden.
Hoe een stopcontact te installeren als er korte draden zijn

We verbinden en installeren.
Hoe een stopcontact te installeren als er korte draden zijn

Het wordt op precies dezelfde manier bevestigd als de oude - rustend tegen de zijgroeven van de mof. Maar zoals u kunt zien, zijn er ook langshouders voor directe wandmontage. Dit is gewoon een geweldige oplossing, vooral voor degenen die een gebroken socket hebben en het herstellen van alle binnenkant is niet betrouwbaar.
Hoe een stopcontact te installeren als er korte draden zijn

Installeer het patchpaneel.
Hoe een stopcontact te installeren als er korte draden zijn

Schakel de elektriciteit in en controleer het werk. Alles is geweldig. De terminals zijn bestand tegen alle noodzakelijke belastingen op deze plaats. Trouwens ze zijn vrij goedkoop - . Dit kan op reparaties besparen.

Bekijk de video


Ga terug
Opmerkingen (74)
 1. Gast Vladimir
  #51 Gast Vladimir gasten 5 maart 2019 11:38
  0
  deze vagi branden als lucifers bij het aansluiten van een lading (ijzer, open haard of iets anders dan een tafellamp) IK MOET DE BRAND VAN BRAND ELIMINEREN. Je kunt vagi niet in het laadnetwerk plaatsen!
 2. Ivan
  #52 Ivan gasten 5 maart 2019 14:15 uur
  0
  Dit alles is natuurlijk geweldig! Het enige wat overblijft is om een ​​pakket van Ali te ontvangen! Dankzij onze almachtige Russische Post heb ik dit jaar geen 28 pakketten ontvangen !!! De Chinezen sturen eerlijk alles, maar in de Russische Post is het gewoon een STAAF !!!
Upload meer
1 2

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines