Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
Fischu - dit is de naam van de sjaal gemaakt van kant of cambric, die door Franse fashionista's werd gebruikt om diepe sneden op de jurk in de 17e eeuw te bedekken. Vandaag is dit kledingstuk weer behoorlijk populair geworden. Alleen nu wordt het meestal handmatig gebreid en het lijkt heel veel op een kanten sjaal gemaakt in de vorm van een rechte driehoek met één langwerpig uiteinde. Er is ook een vis in de vorm van een halve ring, vergroot in het midden en smaller aan de uiteinden. Het is deze versie van het product dat we u aanbieden om alleen uit te voeren, volgens onze stapsgewijze instructies.

Lace Fishu


Voor kantvis hebt u 2 strengen Kid mohair ALIZE (62% - mohair, 38% polyamide, 25 g - 250 m), breinaalden nr. 5 nodig.

Lace Fishu


Een set lussen: kies voor 2 breinaalden tegelijkertijd 309 lussen, zodat er een kleine afstand tussen is. Het "patroon" van de rand van de fisu hangt af van hoe vrij ze worden gekozen.

Lace Fishu


De eerste rij, voor bevestiging, breien we met averechte lussen. Hij is het die bepaalt welke kant van ons product zal worden achtergelaten en welke kant zal kloppen.

Lace Fishu

Lace Fishu


Begin met het breien van elke rij met 1 kantlus (voorkant) en eindig met 19 rapportsteken (zie afbeelding) plus rand voorkant lus. Brei strikt volgens het patroon en herhaal 18 rapporten op een rij. Elk rapport heeft in totaal 18 lussen. Voor het gemak zijn de randlussen geel gemarkeerd, de extra lus voor het laatste, achttiende rapport is groen gemarkeerd en de vierkanten van de lussen die niet blauw zijn gearceerd (dat wil zeggen, tijdens het breien sla je ze gewoon over alsof je ze niet ziet) .

Lace Fishu


Nadat we alle 48 rijen opengewerkte patronen hebben gebreid, gaan we verder met het inkorten van de verkorte rijen. Ze passen als volgt:
1) Naai tot het midden van de vis, markeer deze plaats voor het gemak met een marker. Na nog eens 15 lussen te hebben gedaan.
2) Draai het werk naar de verkeerde kant. Verwijder de eerste lus als de verkeerde en brei 15 + 15 lussen. En nogmaals, draai het werk naar de voorkant.
3) Brei 29 lussen en brei de 30e samen met de lus uit de vorige rij (d.w.z. 2 lussen samen). Hierdoor verschijnen er geen "gaten" in het product. Vervolgens breien we nog 3 lussen en draaien we het werk opnieuw.
4) Brei de 4e rij als volgt: 18 p. + 14 p. + 2 p. Samen + 3 p. En opnieuw draaien we de vis aan de rechterkant.
5) We breien elke volgende rij op dezelfde manier als 3, 4 verkorte rijen, alleen het aantal gebreide lussen op de breinaalden zal elke keer toenemen, omdat we in elke rij 3 steken toevoegen van rijen die nog niet zijn gebreid zonder patroon.
Wanneer alle ingekorte rijen zijn verbonden, breit u 43 en 45 rijen van het patroon opnieuw om de randen te versieren. Sluit de rand van de vis vrij met behulp van de haak. Het is beter om een ​​haak heel dik te nemen, als dit niet het geval is, kunt u het op deze manier doen: draai na elke gesloten lus een luchtlus.

Lace Fishu

Lace Fishu


Rijg de “paardenstaarten” van losse draden in. Je zou zo'n hoofddoek moeten krijgen:

Lace Fishu


Was de chip heel voorzichtig in een oplossing van water en shampoo. Knijp de omslagdoek door de handdoek, draai ze tot een 'rol' en druk er voorzichtig op. Na het vormen van de vis, het uitrekken van de gesneden randen, fixeer ze met naalden op het oppervlak - blokkeer de sjaal totdat deze volledig droogt.

Lace Fishu


En al je opengewerkte, dunne en zeer warme cape is klaar.

Lace Fishu

Lace Fishu

Ga terug
Opmerkingen (2)
 1. Eugene
  #1 Eugene gasten 13 oktober 2015 10:01
  7
  Welkom! En wat op het diagram wordt aangegeven door de letters Z ???
  1. antwoord Eugene
   #2 antwoord Eugene gasten 15 maart 2019 17:41 uur
   0
   waarschijnlijk 3 gezichtsbehandelingen en dan de voortzetting van het schema

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines