Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Ansichtkaart" Bloem met een verrassing "
Een mooie bloem op een steel met een foto of een wens van binnen ziet er origineel uit, maar om het snel en helemaal niet duur te maken! En als je meerdere van deze bloemenkaarten tegelijkertijd maakt en een goede wens in elk ervan schrijft, krijg je een hele hoop wensen, die tijdens de vakantie op een tafel in een papieren vaas kunnen staan!
Zo'n schattige kleine bloem of een bos bloemen kan voor elke vakantie aan je geliefde man, vriendin, moeder, grootmoeder, leraar worden gepresenteerd!
Een bloemenkaart maken is heel eenvoudig en zelfs een jong kind kan het. Het allereerste en belangrijkste is om een ​​bloemsjabloon te maken. Je kunt het zelf bedenken of je kunt de voorgestelde gebruiken. Het type bloem kan heel anders zijn: een tulp, een roos, een kamille ... het hangt allemaal af van je verbeelding en creativiteit! Nu gaan we een bloem maken in de vorm van een tulp.

Om met je eigen handen een bloemenkaart te maken, moet je de volgende materialen voorbereiden:
- gekleurd karton - 1 vel, dit is nodig voor de knop;
- gekleurd papier - 1 vel, dit moet de kleur van een vel karton zijn en is nodig om in de kaart te kunnen lijmen;
- 1 vel groen papier voor de stengel en bladeren;
- wit drukpapier - 1 vel, dit is nodig voor het tekenen van een sjabloon;
- lijm (betere lijmstift, dit is handiger);
- schaar en briefpapiermes;
- een eenvoudig potlood en een gum.

Ansichtkaart


Om te beginnen, zoals hierboven vermeld, is het noodzakelijk om een ​​sjabloon te maken. U kunt de tekening van de sjabloon zelf op een vel bedrukt papier schetsen, of u kunt de tulpensjabloon die wij aanbieden afdrukken.

Ansichtkaart


De sjabloon moet worden gesneden en vervolgens omcirkeld op de achterkant van het kartonnen vel. Karton hiervoor wervend iemand zal echter doen, toned met reliëf ziet er veel effectiever en voordeliger uit. (Op de foto is de achterkant van het karton rood, zoals bij het maken van het bloemkarton, getint met reliëf en het is dubbelzijdig).

Ansichtkaart


Nu kan de blanco kleur karton worden gesneden.

Ansichtkaart


De blanco moet worden gebogen zodat een bloemknop wordt verkregen. Als daarna ergens aan de binnenkant van het karton of eventuele gebreken zichtbaar worden, moeten deze worden bijgesneden. Als de bloem plotseling hoekig bleek te zijn, kunnen de hoeken soepel en nauwkeurig worden gesneden.

Ansichtkaart


Dus de bloem is klaar, ga naar de bladeren. Van een vel groen papier moet je een strook in de lengte van het vel snijden, ongeveer 2 of 3 cm breed Smeer de strook met lijm aan één kant. Het is beter als het papier dubbelzijdig is. Als dit niet beschikbaar is en u enkelzijdig papier gebruikt, breng dan lijm aan op de verkeerde kant.

Ansichtkaart


We beginnen de bloemsteel te draaien van een strook groen papier.

Ansichtkaart


Dus de stengel is klaar!

Ansichtkaart


Nu moet je beginnen met het assembleren van de bloem. We plaatsen de elementen als volgt: aan de onderkant moet er een vel gekleurd papier zijn dat overeenkomt met de kleur van de knop zelf - dit lijmt in de kaart. Bovenop het blad plaatsen we de stengel en vervolgens de uitgezette knop, die aan de achterkant met lijm moet worden geolied. De stengel moet ergens 2 cm in de knop worden geplaatst. Als je ziet dat de stengel te kort is en er onevenredig uitziet ten opzichte van de knop, kun je een extra stengel draaien van de helft van dezelfde strook groen papier en deze van bovenaf op de eerste stengel plakken.

Ansichtkaart


In deze vorm, zonder het papier te snijden, vouwen we de knop en plaatsen vervolgens de blanco kaart kort onder de pers.

Ansichtkaart


Nu moet u het overtollige papier bijsnijden.En om de knop van de kaart goed te sluiten, moet je een gebogen uitsparing maken aan een van de zijkanten met behulp van een administratief mes.

Ansichtkaart


Nu beginnen we bladeren te maken. Neem hiervoor een strook groen dubbelzijdig papier van ongeveer 4 cm x 20 cm.Als u met enkelzijdig papier werkt, moet u twee van dergelijke stroken binnenstebuiten lijmen.
Dus buigen we een strook groen papier in tweeën, tekenen een blad met een klein handvat aan de nabije kant. Bovendien moet de hendel zich op de vouwlijn bevinden om hetzelfde vel van twee kanten te kunnen snijden en vervolgens uit te zetten.

Ansichtkaart


Knip het vel af zonder de strook los te maken. Het zou er zo uit moeten zien:

Ansichtkaart


Buig nu de bladeren terug langs de vouwlijn en buig dan opnieuw, maar al in lengte. Vouw de bladeren nu schuin, zoals op de foto.

Ansichtkaart


Nu ontvouwen we de bladeren - ze veranderden in aders. Lijm de bladeren op de stengel.

Ansichtkaart


De bloemenkaart is dus klaar! Binnenin kan het naar wens worden ontworpen: het zal mooi zijn als je daar een foto plakt en een wens schrijft. Zo'n onovertroffen kleine verrassing zal je geliefde verrukken! En elke keer herinnert een blik naar een bloem hem of haar aan jou ...

Ansichtkaart

Ansichtkaart
Ga terug
Opmerkingen (1)
  1. Monya
    #1 Monya gasten 1 december 2013 17:12
    1
    Ik vond het leuk !!!

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines