Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Vloertegels leggen
Thuis vloertegels leggen is niet zo'n kostbaar proces. Daarom denk ik dat u in geval van reparatie geld kunt besparen en al het werk zelf kunt doen. Ik breng een paar tips onder uw aandacht voor het leggen van vloertegels met uw eigen handen. Om dergelijk werk uit te voeren, hebt u de volgende gereedschappen en materialen nodig: een molen met een stenen schijf, een gewone spatel, een getande troffel, een bouwniveau, tegellijm, voeg en tegel zelf.
Voordat u begint met werken, moet u het vloeroppervlak zorgvuldig voorbereiden. Dit is een van de belangrijkste punten. Tegels worden alleen op een "zelfverzekerd" oppervlak gelegd: linoleum of speleologieplaten werken hier niet. Om het oppervlak van de vloer waterpas te stellen, kunt u multiplex gebruiken. Dit is echter niet voldoende. Om tegellijm goed contact te laten maken met de vloer, raad ik aan om het oppervlak met een dekvloer te egaliseren. Hoe gladder het oppervlak, hoe gemakkelijker het is om de tegels te leggen.

Vloertegels leggen

Vloertegels leggen


Vervolgens moet u de volgorde van het leggen van de tegels bepalen. Meestal worden hele tegels op toegankelijke, centrale plaatsen neergelegd en langs de randen geknipt waar de tegel niet past.
Eigenlijk met solide tegels en begin. Kneed de lijm volgens de instructies van de fabrikant (meng grondig tot een gladde massa, zonder klonten en houd de technologische pauze gedurende ongeveer 10 minuten). Smeer vervolgens met een gewone spatel de lijm op het voorbereide oppervlak met een gelijkmatige laag. Vervolgens tekenen we een getande troffel langs de laag, zodat we stroken krijgen. We leggen de tegels voorzichtig: eerst leggen we een rand volledig en laten we de tweede langzaam zakken. Druk vervolgens met je handen op de tegel zodat deze gelijkmatig rechtop staat. Het stijlproces zelf is niet ingewikkeld. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de afstand tussen de tegels ongeveer 3-4 mm moet zijn. En gebruik bij het leggen van elke tegel het gebouwniveau: alle tegels moeten in hetzelfde vlak liggen.

Vloertegels leggen

Vloertegels leggen


Wanneer de hele tegels zijn gelegd, kunt u beginnen met het maken van spaties. Om dit te doen, nemen we metingen, tekenen op een tegel en snijden onnodige resten af ​​met een grinder. Sommige bouwers gebruiken mechanische of elektrische tegelsnijders. Complexe spaties zijn echter gemakkelijker te snijden met een grinder. Vervolgens gaan we door met het leggen van tegels, met inachtneming van de gaten. Houd er rekening mee dat de tegel niet tegen de muur moet rusten (vrije ruimte is vereist).
Na voltooiing van het werk is het noodzakelijk om de volledige rest van de gelegde tegel te verzekeren. De lijm droogt volledig uit na 24 uur. Vervolgens kan de tegel worden belast. Na 3 tot 4 dagen is het noodzakelijk om de naden tussen de tegels te reinigen en met behulp van een grout ze grondig in te vetten en het overtollige te verwijderen.
De plaatsen van overgangen van tegels naar linoleum of laminaat sluiten gewone dorpels. Sluit de voegen met de muur met een plint of randtegel. Na het drogen is de vloer klaar. Veel geluk

Vloertegels leggen

Vloertegels leggen
Ga terug
Opmerkingen (2)
 1. Andrew
  #1 Andrew gasten 30 juli 2014 13:44 uur
  0
  1. Vloertegels, vloerdelen, het leven is hetzelfde
  2. GKL is verkrijgbaar in de volgende diktes: 6,8, 10, 12,5 (mm) Knauf; 9,5, 10, 12,5 (mm) - vaderland, zoals de hand neemt
 2. Grisha
  #2 Grisha gasten 20 oktober 2014 23:00
  0
  Ten koste van de inzetstukken (snoeien langs de randen) is het de moeite waard om van tevoren te berekenen, of begin in het midden of vanaf de rand als de inzet zeer groot is. Als de ruimte groot is, is het de moeite waard om aan de draad te trekken en erop te liggen, zodat de geometrie zich niet verspreidt in de naden

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines