Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Universele USB-oplader
Het is geen geheim dat de overgrote meerderheid van computergebruikers zulke handige en compacte laptops gebruikt. Tegelijkertijd is het touchpad geen volwaardige en vooral handige vervangende muis geworden. De meest handige optie voor het werken op een laptop is het gebruik van een draadloze muis die werkt op AAA-batterijen.
Na verschillende gevallen van het ontladen van de batterij van de muis op het meest ongelegen moment, toen er geen stopcontact bij de hand was, kwam het idee op het idee om een ​​geïmproviseerde universele lader te maken waarmee u de batterijen van een laptop kunt opladen.

Universele USB-oplader


Voor een grotere veelzijdigheid is ook de mogelijkheid om de telefoon op te laden toegevoegd, door de stekker aan te sluiten om de telefoon parallel op te laden, waardoor u, zelfs onderweg, de mobiele telefoon zonder problemen kunt opladen.

Universele USB-oplader


En dus, om dit apparaat te maken, werd de achterkant van een kapot bedieningspaneel gebruikt, bijvoorbeeld een tv. Over het algemeen is het belangrijkste om een ​​werkbaar AAA-batterijcompartiment te hebben, we moeten het gewoon verwijderen en afzagen voor later gebruik in het apparaat.

Universele USB-oplader


Nu hebben we al een batterijcompartiment, dan nemen we een oude lader en snijd de stekker erop af, in de regel zullen er twee draden zijn - rood (+) en zwart (-), het belangrijkste is om het niet te verwarren. Het is ten strengste verboden om de lader rechtstreeks op de batterijen aan te sluiten voor uw eigen veiligheid, de stroomtoevoer naar de batterijen wordt verbonden via een speciale chip in elke telefoonbatterij, het dient alleen om de stroomtoevoer te beperken wanneer de batterij volledig is opgeladen.

Universele USB-oplader


Het aansluiten van dit circuit is niet moeilijk, het pluspunt voor de lader is een gesoldeerd contact met het lichaam van de batterij zelf, hoewel in feite elk contact meestal wordt ondertekend, het belangrijkste is om de invoer niet te verwarren met de uitvoer.

Universele USB-oplader


De volgende stap is het installeren van een mini-usb-aansluiting in het apparaat, deze kan van elke kapotte speler of telefoon worden genomen, het is heel gemakkelijk om het aan te sluiten op het eerste contact - plus de vijfde - min, het moet worden aangesloten op de ingang boven de opgegeven microschakeling.

Universele USB-oplader

Universele USB-oplader


Om de werking van de lader aan te geven, is het handig om een ​​LED te gebruiken, bijvoorbeeld van een aansteker met een zaklamp, het is noodzakelijk om deze via een weerstand van 150 tot 500 Ohm aan de uitgangen van de microschakeling te solderen.

Universele USB-oplader


Nadat we dit alles hebben verzameld, krijgen we een universele oplader met de mogelijkheid om de telefoon en batterijen op te laden, zowel vanaf een laptop of computer als via het netwerk.

Universele USB-oplader

Universele USB-oplader
Ga terug

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines