Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» »Een receptenboek versieren
We decoreren een kookboek of een receptenboek, dat waarschijnlijk elke huisvrouw heeft. Het is niet handig om tientallen recepten in je hoofd te houden en het is onmogelijk om alles te onthouden, dus als je nog steeds niet dit eenvoudige kenmerk van je keuken hebt, raden we je aan het meteen te starten.

Benodigde materialen:
1. Notitieblok met een effen matte omslag.
2. Administratieve lijm.
3. Wit email en blanke lak.
4. Koffiebonen.
5. Kaneelstokje.
6. Laurierblaadjes.
7. Schaar, potlood, vel papier.

Het oppervlak van de notebook moet zodanig zijn dat korrels daar kunnen worden gelijmd: niet erg reliëf, geschikt in kleur en niet glanzend. Als u de lijm "Moment" gebruikt, kunt u natuurlijk alle conventies vergeten, maar deze optie heeft ook veel consequenties.

Receptenboekdecoratie


Eerst moet u een lay-out tekenen voor het toekomstige patroon en de locatie schetsen. De kroon van de boom moet ongeveer 30% van de dekking beslaan, maar niet strikt in de bovenste helft, maar iets lager. In dit voorbeeld bleek dat de lengte van de boomstam gelijk is aan de diameter van de kroon, maar andere opties zijn mogelijk.

Receptenboekdecoratie

Receptenboekdecoratie


Nadat de lay-out volledig op het oppervlak van het notebook is overgedragen, is het tijd om lijm met een dunne laag te gieten en de zaden te plaatsen. Dit is een prettige en kortstondige baan. Het belangrijkste is om de rand van de helften van het yin- en yang-symbool niet te verliezen en vervolgens te bedekken met wit email. Trouwens, het is helemaal niet nodig om te wachten tot de lijm droogt, want de lichte bewegingen van de borstel storen koffiebonen helemaal niet.

Receptenboekdecoratie

Receptenboekdecoratie

Receptenboekdecoratie

Receptenboekdecoratie


Het blijft de eenvoudigste: plak een stok kaneel en laurierblaadjes. De laatste gedragen zich erg schadelijk, dus je moet ze drukken met een zwaar boek.

Receptenboekdecoratie

Receptenboekdecoratie


Aan het einde wordt het werk naar wens bedekt met transparante vernis. Het blijkt een creatief receptenboek te zijn, perfect voor een geschenk. Binnenin kun je een paar van je eigen geheimen van het koken van snoepjes maken.

Receptenboekdecoratie

Receptenboekdecoratie
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines