Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
Een spaarvarken voor munten is een nuttig en zeer interessant ding in het huishouden. Natuurlijk kan de spaarpot in de winkel worden gekocht, maar het zelf goedkoper maken is immers alle benodigde materialen voor de vervaardiging ervan letterlijk binnen handbereik. En het proces van het creëren van een spaarpot die je echt leuk vindt.

Dus, welke materialen zijn nodig om een ​​spaarpot voor munten te maken? Hoog blikje (bij voorkeur onder fruit, in plaats van onder ingelegde vis) nadendeksel, gekleurd papier en PVA-lijm.

Spaarvarken


Ook vereist gereedschap - een mes en een machine voor het spinnen van blikjes.

Spaarvarken


Neem eerst het naaddeksel en maak een gat in het midden (smalle gleuf) met een mes. Om ervoor te zorgen dat het gat zich strikt in het midden van het deksel moet bevinden, moet u eerst de afstand er naar meten met een liniaal. Hoewel u zonder metingen kunt doen, moet u een opening "met het oog" maken.

Spaarvarken


We draaien het deksel om en ontdoen ons van het tandvlees dat langs zijn omtrek loopt. Het feit is dat het onmogelijk is om een ​​deksel met een elastiek op een blik te plaatsen, omdat de diameter van deze laatste enkele millimeters groter is dan de diameter van het deksel.

Spaarvarken


Nadat het elastiek is verwijderd, wordt het naaddeksel zonder problemen op een pot gezet. Maar het probleem is: het deksel kan eenvoudig worden verwijderd. En zoals u weet, moet de inhoud van de spaarpot niet gemakkelijk worden verwijderd. Daarom moet het blikje worden opgerold met behulp van een machine voor het draaien van blikjes. Overdrijf het niet met een draai, omdat van overmatige inspanningen het deksel zal buigen en u opnieuw moet beginnen.

Spaarvarken


Nu is de spaarpot klaar, maar hij kan niet bogen op een esthetisch uiterlijk. Daarom moet het worden versierd met gekleurd papier. Een vel papier wordt in de lengte gesneden zodat de hoogte overeenkomt met de hoogte van de spaarpot. Vervolgens worden de uiteinden van het vel bevestigd met PVA-lijm.

Spaarvarken


Een spaarpot van een blikje kan meer dan honderd munten bevatten. Om geld uit de spaarpot te halen, verwijdert u het deksel met een gewone opener. En als u daarna het blik weer oprolt, is de spaarpot weer geschikt voor gebruik.
Ga terug
Opmerkingen (1)
  1. geloof
    #1 geloof gasten 14 april 2015 11:44
    0
    Klaaaaaassssss

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines