Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » » »Lady's visitekaarthouder
Elke dame heeft waarschijnlijk een notitieboekje waarin ze haar plannen voor de dag zet, verschillende herinneringsnotities, visitekaartjes en kortingskaarten inplakt, plakt gedenktekens voor het theater die haar maar aan veel herinneren, en je weet maar nooit boekje.
Je kunt waarschijnlijk zo'n visitekaartjesboekwinkel in een winkel kopen, of je kunt het zelf doen. In dit geval zal het functioneler, mooier en interessanter zijn. En hoe vriendinnen zullen jaloers zijn!

Om zo'n boek te maken heb je de volgende materialen nodig:
1. Zelfherstellende tafelmat.
2. Proefmes of schaar.
3. Metalen liniaal en potlood.
4. Lijmstift of dubbelzijdige tape.
5. Dunne kartonnen maat 9 * 13 - 2 stks., En 3 * 13 cm - 1 pc.
6.Stof (katoen) 18 * 27 cm
7. Dun schuimrubber van 9 * 13 - 2 stuks, en 3 * 13 - 1 stuks.
8. Een vel dubbelzijdig gekleurd papier voor scrapbooking.
9. Twee stukken satijnen lint ongeveer 18-20 cm lang
10. Een knop, een bloem gemaakt van papier of andere decoraties.

Lady's visitekaarthouder


Lijm karton met schuim met behulp van lijmstift. Dit zullen spaties zijn voor de korsten van het boek.

Lady's visitekaarthouder


We leggen deze lege plekken met schuimrubber op de verkeerde kant van de stof op de manier die op de foto wordt getoond. We snijden de stof met een marge van 3 cm aan alle kanten.

Lady's visitekaarthouder


We bedekken de randen van het karton goed met lijm-potlood, buig de stof erop en lijm het.

Lady's visitekaarthouder

Lady's visitekaarthouder


Nu naaien we de randen van de resulterende zachte textielhoes op een naaimachine. De machinelijn moet langs de omtrek van het deksel gaan, 3-5 mm en in het midden vanaf de rand vertrekken om vouwen aan te geven. Machinestiksels benadrukt de zachtheid van de hoes.

Lady's visitekaarthouder

Lady's visitekaarthouder


Om het ruwe werk te verbergen, verberg de randen van de stof, de machinelijn, lijm gekleurd papier voor scrapbooking aan de verkeerde kant van de omslag. Het omtrekpapier moet 2 mm kleiner zijn dan het deksel, d.w.z. 12,8 * 20,8 cm.

Lady's visitekaarthouder

Lady's visitekaarthouder


Laten we nu de binnenkant van het visitekaartjesboek maken. Neem hiervoor een vel papier voor scrapbooking en snijd het in twee stroken van 12,5 * 30 cm groot. Lijm twee strips in één zodat deze lang is. We zullen een lange strook vouwen in de vorm van een accordeon. Elke sectie van de accordeon moet 8,5 * 12,5 groot zijn. Dit worden de pagina's van het boek. Indien gewenst, kan de accordeon korter of langer worden gemaakt, dan zullen er minder of meer pagina's zijn. Op elke pagina van de accordeon kunt u een zak of envelop plakken waarin u een kalender, visitekaartje of notities kunt opnemen. Het hangt al af van je smaak en verlangen.

Lady's visitekaarthouder


Het blijft om de snaren te bevestigen en de kaarthouder te versieren. Om dit te doen, neem het lint, snijd het doormidden, plaats de randen op de aansteker zodat het niet opent en lijm de linten op de cover zoals op de foto.

Lady's visitekaarthouder


Versier het boekje met de restanten van plakboek en bevestig een bloem om de uiteinden van de linten te verbergen. Ik heb het met Moment-lijm geplakt - de gel is transparant. Hier is zo'n boekenkaarthouder, dat deed ik.

Lady's visitekaarthouder


Geniet van je creativiteit!

Lady's visitekaarthouder
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines