Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» »Voorjaar fotolijst
Vandaag zal ik het hebben over het maken van een mooie fotolijst met mijn eigen handen. Voor de vervaardiging zijn geen speciale gereedschappen en apparaten vereist, alle componenten zijn geïmproviseerd.
1. We hebben dus een normale fotolijst nodig. Ik koos voor de goedkoopste, houten fotolijst in A4-formaat. Daarnaast heb ik verschillende droge, dunne takjes berk voorbereid. Ik heb ze in de herfst voorbereid, maar nu, in de lente, is het heel goed mogelijk om dergelijke takken van elke berk te plukken. Elke vrouw heeft kralen die ze niet meer draagt. Ik heb deze ook en ik besloot ze in het bedrijfsleven te brengen. Ik nam een ​​paar rode kralen - ze symboliseren een bergas in mijn compositie. Ik heb ook verf nodig: waterverf of gouache, groen.

Lente fotolijstjes


2. Eerst bereid ik een fotolijst voor op het werk. Ik haal het glas eruit en verwijder het en de achterwand.

Lente fotolijstjes


3. Daarna ga ik verder met het verwerken van berkentakken. Ze moeten met een mes in kleine stukjes worden gesneden.

Lente fotolijstjes


4. Nadat alle takken zijn afgesneden, brengt u lijm aan op de randen van de fotolijst. Lijm kan anders worden gebruikt, PVA, super moment of bouwlijm. Ik gebruikte bouwlijm, het is dik, dicht, maar het droogt lang - ongeveer twee uur.

Lente fotolijstjes


5. Vervolgens leg ik de takken in de fotolijst, zoals weergegeven in de figuur. Ik adviseer niet om de takken te dicht bij elkaar te verspreiden. Het is beter om een ​​korte afstand tussen hen te hebben. Maar het is wenselijk dat alle takken in één richting "keken".

Lente fotolijstjes


6. Als gevolg hiervan moeten we dezelfde fotolijst krijgen als op de foto - allemaal in berkentakken.

Lente fotolijstjes


7. Vervolgens zullen we op onze samenstelling bessen van bergas verspreiden, dat wil zeggen rode kralen. Ze moeten worden gelijmd met dezelfde lijm als de berkentakken. U kunt de kralen in elke gewenste volgorde indelen.

Lente fotolijstjes


8. Nu heeft de beurt de groene verf benaderd. Met een penseel brengen we groene verf aan op de berkentakken. Niet overal, maar selectief, zoals weergegeven in de figuur.

Lente fotolijstjes


9. Vervolgens plaats ik het glas en de achterwand terug in de fotolijst.

Lente fotolijstjes


10. Mijn laatste aanraking is een gouden takje van speelgoed uit een kerstboom. Ik plakte het op de onderste hoek van de fotolijst. In plaats van zo'n tak kun je elke kunstbloem gebruiken, of gewoon een boog, of een mooi satijnen lint van groene of gouden kleur.

Lente fotolijstjes


Onze schoonheid fotolijst is klaar! Ik noemde het lente, omdat het lijsterbessen bevat, bewaard uit de herfst, kale takken die nog niet zijn "ontwaakt" na de winter, en felgroene takken die al vol kracht zijn. Zo'n fotolijst kan aan een muur worden gehangen of op een ladekast worden geplaatst, nadat een mooie foto erin is geplaatst.
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines