Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » » »Paaseieren van ... plasticine
Traditioneel worden eieren aan de vooravond van Bright Sunday versierd. Hiervoor worden verschillende methoden gebruikt. Een paasei kan niet alleen worden geverfd, maar ook genaaid, gebreid of uit papier gesneden. En het kan ook worden gevormd uit klei met kinderen.

Voor het werk hebt u fijnkorrelige hardingsplastic van verschillende kleuren nodig. Bereid je lege ei van tevoren voor. Maak hiervoor 2 gaten aan weerszijden van het ei en blaas de inhoud voorzichtig uit. Was en droog het ei. Het maakt niet uit of er kleine scheurtjes in de schaal zijn, deze kunnen eenvoudig met plasticine worden bedekt. Voordat je met kinderen begint te werken, bedenk dan een foto en vergeet niet de aandacht van het kind te vestigen op de kwetsbaarheid van de eischaal, die kan breken door te veel druk. Het is beter als er meerdere eieren zijn, zodat u het verwende kunt vervangen en zo onnodige tranen kunt voorkomen.

Paaseieren van ... plasticine


Er zijn twee manieren om met plasticine aan een ei vast te houden.
1. Breng plasticine van dezelfde kleur aan op het oppervlak van het hele ei. Krijg een achtergrond. En gebruik vervolgens de stapels om het patroon samen te persen, waardoor ruimte wordt vrijgemaakt van de hoofdkleur van de plasticine. Vul de resulterende "gaten" met plasticine van de gewenste kleur. Rol het ei met je handpalmen als een bal om een ​​vlak oppervlak te krijgen zonder gaten en knobbels.

Paaseieren van ... plasticine


2. Maak eerst een foto, waarvan de schets met een eenvoudig potlood kan worden aangegeven. Vul de resterende ruimte met plasticine van dezelfde kleur om een ​​achtergrond te maken. Evenals in het eerste geval het oppervlak waterpas maken.

Paaseieren van ... plasticine

Paaseieren van ... plasticine


Probeer beide. Focus op de leeftijd en uitvinding van het kind. En het resultaat kan het meest onverwachte zijn. We hebben bijvoorbeeld zo'n grappig stel: een kleine komkommermens en een citroenvrouw.

Paaseieren van ... plasticine


Vergeet niet te drogen wervendzodat het plasticine hard wordt.
Zulke heldere eieren worden een origineel interieuritem of een mooi cadeau voor grootmoeder, tante, meter. Pasen-ambachten met kinderen zullen de christelijke feestdag zinvoller en begrijpelijker maken voor het kind. Vergeet niet te vertellen waarom eieren zijn versierd.
Ga terug
Opmerkingen (1)
  1. Katya 9 jaar oud
    #1 Katya 9 jaar oud gasten 23 april 2014 16:35
    1
    Welkom! Help me alsjeblieft! Ik moet een eierambacht maken voor morgen ... Maar geen glitters, sieraden, etc. etc. nee! En er komt geen idee bij me op ...Vertel me alsjeblieft, wat kan ik maken van plasticine en eieren? Antwoorden in de reacties. Ik kijk er naar uit! Alvast bedankt!

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines