Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
Sympathieke inkt is een oplossing voor het schrijven van informatie op papier. Ze verschillen van gewone inkt doordat het bericht dat ze schreven niet te zien is totdat bepaalde voorwaarden zijn toegepast, of het nu warm, licht, enzovoort is. Deze methode voor het verzenden van informatie is altijd een van de belangrijkste elementen van codering geweest. In de regel werd geheime informatie eerst op een blanco vel papier geschreven en werd sympathieke inkt gebruikt. Na drogen, over een transparante inscriptie, werd de gebruikelijke boodschap aangebracht met eenvoudige zichtbare inkt. Dergelijke letters werden in de regel verhit zodat een geheime code verscheen en vervolgens het vel werd vernietigd. Er zijn veel soorten onzichtbare inktrecepten, waaronder puur chemische, die vandaag al worden verkocht op de afdelingen kantoorbenodigdheden. Een dergelijke spion inkt kan echter onafhankelijk worden bereid.
Om dit te doen, heb je nodig: Normaal frisdrank, een beetje warm water, een lepel, een tandenstoker met watten (je kunt ook een wattenstaafje of een hervulbare vulpen gebruiken), een vel papier en een kaars.

Onzichtbare inkt


Stap 1. Het drinken van soda moet worden verdund in water zodat een geconcentreerde oplossing wordt verkregen. Het is noodzakelijk om het mengsel enigszins te laten afkoelen. Het is niet nodig om volledige oplossing van frisdrank te bereiken.

Onzichtbare inkt


Stap 2. Als er een vulpen is die kan worden gekruid met vers bereide oplossing.

Onzichtbare inkt


Dan gebruiken we het. Als je zo'n apparaat niet bij de hand hebt, kun je een wattenstaafje of een gewone tandenstoker met een stukje katoen aan het einde gebruiken.

Onzichtbare inkt


Het is noodzakelijk om het in een waterige oplossing van soda te dompelen, lichtjes uit te knijpen. Daarna kunt u veilig een bericht op een blanco vel papier schrijven.

Onzichtbare inkt


Stap 3. Het is raadzaam om de inkt een beetje te laten drogen voordat u verdergaat met de ontwikkeling van de letter. Om het geheime record zichtbaar te maken, moet het vel ermee boven de hitte worden gehouden. Het kan een strijkijzer, gas of elektrisch fornuis zijn, maar in ons geval werd een gewone kaars gebruikt. Om te voorkomen dat het papier vlam vat, moet je het lichtjes boven de vlam duwen.

Onzichtbare inkt


Stap 4. Als alles correct is gedaan, verschijnt na ongeveer 30-40 seconden een inscriptie met een geelachtig bruine tint. Klaar! De inscriptie wordt weergegeven. Je kunt ook een vel verwarmen met een geheime opname op de batterij, maar het duurt veel langer en de opname zelf zal niet zo helder zijn.


Onzichtbare inkt


Het is ook mogelijk om citroensap of geconcentreerde azijn te gebruiken in plaats van een soda-oplossing, maar deze stoffen laten licht zichtbare sporen op het papier achter, wat niet langer overeenkomt met de "geheime" stempel.
Ga terug
Opmerkingen (7)
 1. Romich
  #1 Romich gasten 14 maart 2014 08:56
  6
  Cool, ik zal van het meisje een zoektocht maken als huwelijksaanzoek!
 2. Alesha
  #2 Alesha gasten 27 maart 2014 20:39
  2
  ja een goede optie. maar je kunt nog steeds azijn en melk schrijven
 3. Rita
  #3 Rita gasten 31 mei 2015 14:35
  4
  wenk Hoera, ik heb ze: knipoogde:
 4. jachthaven
  #4 jachthaven gasten 11 oktober 2015 09:11
  2
  : knipoog lachend : tong: alles is gewoon super!
 5. Egor
  #5 Egor gasten 21 april 2016 17:10
  2
  Ik beken mijn verliefde klasgenoot
 6. Hallo allemaal
  #6 Hallo allemaal gasten 2 mei 2016 23:07
  4
  ATP voor de samenstelling en bereiding van onzichtbare inkt
 7. Sneqt swag
  #7 Sneqt swag gasten 25 december 2016 15:51
  1
  Koel, ze zijn verlicht☺

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines