Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» »Speelgoed gemaakt van schuimrubber
Vaak gooien we dingen die ons totaal nutteloos lijken. Maar soms kan zelfs iets origineels worden gemaakt - tot grote vreugde van kinderen en volwassenen. Veel huizen hebben restjes schuim, die liggen en stof verzamelen. Laten we proberen er iets origineels van te maken. En zo niet, dan heeft elke huisvrouw sponzen voor gerechten - we zullen een andere toepassing voor ze vinden.
Nu zal ik je vertellen hoe je een zacht varken, een bow-tie kerstboomspeelgoed, eenvoudige inzetstukken en een set voor toepassingen van schuimrubber kunt maken.
Voor het werk hebben we de volgende materialen nodig: schuimrubber van verschillende kleuren, knopen, schaar, een briefpapiermes, naaigaren, een thermisch pistool met lijm, geometrische vormen uit karton gesneden, een schetsboek, een potlood, PVA-lijm, een borstel.

Speelgoed van schuimrubber


Aan het werk. big:
1. Voor dit speelgoed nemen we twee gladde schuimcirkels als basis. Als je geen schuim van deze vorm hebt, snijd dan met een gewone schaar of een administratief mes. In de plaats van bevestiging maken we een breed oppervlak voor het lijmen. Knip hiervoor een deel van de cirkel af met een schaar. Lijm met een thermopistool. Op de kruising van het stuk speelgoed, persen we het 1-2 minuten in een horizontaal vlak, het is niet nodig om er bovenop te drukken.

Speelgoed van schuimrubber


2. Knip oren, poten en benen uit het schuim van dezelfde kleur. We maken de plaatsen van bevestigingen een beetje afgerond.

Speelgoed van schuimrubber


3. Lijm lichaamsdelen op het lichaam, plak de ogen van de groene knoppen.

Speelgoed van schuimrubber


4. Je kunt hier stoppen, maar je kunt nog steeds een mond van een rode knop maken - dit is realistischer.

Speelgoed van schuimrubber


Knorretje is klaar, je kunt spelen.
Nu zal ik je vertellen hoe je een vlinder kunt maken van schuimrubber:
1. Verwijder voorzichtig de onderste ruwe laag van de schuimsponzen. We snijden elke spons diagonaal in twee driehoeken. Van zwart schuim snijden we een lange rechthoek voor het lichaam en twee dunne rechthoeken voor de antennes.

Speelgoed van schuimrubber


2. We vertrekken lichtjes vanaf de bovenrand van het lichaam en bekleden het met zwarte naaigaren. Het zal het hoofd zijn. De uiteinden van de draden moeten redelijk lang zijn. Met hun hulp kan het speelgoed aan een kerstboom worden gehangen.

Speelgoed van schuimrubber


3. We lijmen alle elementen met een thermogun en krijgen een afgewerkte vlinder. Snel en elegant!

Speelgoed van schuimrubber


Er is nogal wat nodig om de eerste in-ear-frames voor de baby te maken: met behulp van kartonnen blanco gaten in het schuim snijden. Alles, het invoegen van een cirkel of een driehoek in de gaten, het kind zal zichzelf korte tijd bezig houden en u kunt een beetje ontspannen.

Speelgoed van schuimrubber


Nou, tot slot zal ik je vertellen hoe je een set kunt maken voor toepassingen van schuimrubber. Om dit te doen, moet je al het resterende schuim in verschillende vormen snijden of gewoon hoe het gaat.

Speelgoed van schuimrubber


Deze stukken moeten worden gebruikt voor de toepassing, nadat ze de tekening eerder op een vel papier hebben geschetst en de objecten met lijm hebben ingevet. Deze activiteit is niet alleen fascinerend. Hiermee kun je fijne motoriek ontwikkelen, geometrische vormen en kleuren bestuderen en gewoon je gebruikelijke manier van leven opvrolijken.
Al het beste voor jou en creatief succes!
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines