Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» »Hart van draad
Februari is een maand op de kalender, wat betekent dat het tijd is om na te denken over wat we binnenkort Valentijnsdag zullen vieren, daarom moet je nadenken over wat je je geliefde kunt geven. Ik besloot te gaan winkelen en te kijken wat de souvenirindustrie te bieden heeft. Eerlijk gezegd, wat ik zag, stelde me teleur, alles van hetzelfde type - pads, ballen in de vorm van harten, enz. En het belangrijkste is dat ze geen "leven" hebben, ze zijn natuurlijk kunstmatig, omdat ze door auto's worden gestempeld! Deze keuze inspireerde me om iets van mezelf te maken. Werd de steun van het World Wide Web ingeroepen en vond een origineel idee - een hart van draad. Eerst dacht ik dat het moeilijk zou zijn om te doen, maar toen ik het in detail bestudeerde, realiseerde ik me dat er niets ingewikkelds was. Nu, zo'n hart kwam uit mij. Ik deed het voor de eerste keer, dus oordeel niet te hard.

Draad hart


Materialen voor wervend:
2 lange ballen worden als basis genomen. Ik koos voor donkere kleuren, ze waren duidelijk zichtbare openingen.
Om op te blazen heb je absoluut een pomp nodig; zonder deze is het opblazen erg problematisch. Ik gebruikte een auto.
PVA-lijm. Ik ging 2 flessen van 100 ml. Als de lijm dik is, moet deze enigszins worden verdund met water.
Draden waarmee we de ballen inpakken. In mijn geval gebruikte ik breiendraden. Draden zijn ook geschikt om te naaien, het is raadzaam om een ​​dikkere te kiezen.
Decoratieve elementen. Ik gebruikte paillettenvlinders en ik leende bloemen van een bloemenkrans.
We kunnen zeggen dat de voorbereiding voorbij is, nu beginnen we met het creatieve proces. We inhaleren en ademen uit en gaan aan het werk.
1. Neem om de beurt twee ballen op. We blazen de ballonnen niet volledig op, we laten een kleine "staart" achter, die we dan zullen strikken en een cirkel vormen.

Draad hart

Draad hart


2. Nu gaan we door naar het meest interessante proces - ballen met draden inpakken. Eerlijk gezegd heb ik veel discussies gehad. Hoe de draad op te winden, iedereen beslist hoe het hem uitkomt. Deze fase kan op twee manieren worden uitgevoerd.
Methode nummer 1. De ballen kunnen eerst worden omwikkeld met draden en vervolgens worden geïmpregneerd met lijm. Ik heb mijn meesterwerk gedaan. Als de lijm dik is, moet deze worden verdund met water. Vloeibare lijm dringt sneller door draden.
Methode nummer 2. Rijg de naald in waarmee u de ballen wilt omwikkelen en prik de fles met lijm aan de onderkant, maar niet aan de bovenkant, omdat lijm neemt af en de draad moet constant worden bevochtigd met lijm.

Draad hart


3. Nadat we de methode voor het wikkelen van de draden hebben besloten, gaan we verder met het proces zelf. Uiteindelijk zien de ballen er als volgt uit. Ik wikkelde eerst mijn valentijn met draad en drenkte toen in lijm. Voordat ik begon te wikkelen, smeerde ik een klein deel van de bal met lijm zodat de draad vrij op de basis kon fixeren. Ik laat de lege plekken een dag drogen.

Draad hart


4. Nadat u ervoor hebt gezorgd dat de lijm goed is gedroogd, kunt u de ballen "vernietigen". Sommige ambachtslieden adviseren hen te barsten, maar ik liet ze gewoon gaan en ze werden perfect weggeblazen, het blijft om de staart en de hele bal in mijn handen te trekken. Het bleek zo'n schande van draad.

Draad hart


5. Vervolgens gaan we naar een even interessant stadium - de vorming van het hart zelf. Aan de ene kant maken we een incisie om zoiets als een inkeping te krijgen. Daarin zullen we de tweede kant van het hart plaatsen. Zodra de gewenste vorm zich begint te vormen, kunt u deze met draden repareren. Sommige ambachtelijke vrouwen naaien details. Ik koos voor verpakking.

Draad hart

Draad hart

Draad hart


6. We doen hetzelfde met het onderste deel van het hart.Nadat ik alle details heb vastgelegd, impregneer ik de draden met lijm. Laat volledig drogen. Dat is het eigenlijk. Het hart van gewone breigaren is klaar. Je kunt het naar believen versieren. Ik gebruikte pailletten in de vorm van vlinders en kunstbloemen met groen.

Draad hart


Ik wens jullie allemaal veel succes in het creatieve proces en de vlucht van fantasieën!

Draad hart
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines