Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
Bij het bouwen van de trap naar zolder werd ik geleid door de basisprincipes: veiligheid, gemak, functionaliteit, zuinigheid in productie en visuele aantrekkingskracht. Bij het ontwerpen van een huis zorgde hij vooraf voor de locatie van de marsen. Voor de trap koos ik het einde van de gang, voorzien voor twee marsen omhoog met een draai van 180 graden. Bovendien ontwierp hij de kelder, en dit zijn nog eens twee marsen.

Zoldertrap

Zoldertrap


Het klassieke (toegangs) zwenktrapontwerp met twee rechte trappen optimaal benaderd, omdat het een kleiner gebied beslaat en daardoor het benodigde het meubilair.

Zoldertrap


De muren van de gang zijn aan drie zijden gemaakt van houten structuren, dus besloot ik een trap te maken zonder balusters en deze te vermommen als een kast met het compartimentmechanisme als deuren.

Zoldertrap

Zoldertrap


Hij voltooide de schets en tekende met een marker een toekomstige trap op de muren. De stijgbuis was 20 cm hoog en de trede zelf was 28 centimeter.
Bij het ontwerpen heb ik rekening gehouden met het volgende:
- de helling van de trap moet minimaal zijn waarvoor het nodig is om de lengte van de mars te vergroten;
- trappen moeten minimaal 30 centimeter diep zijn en strikt dezelfde hoogte hebben, zodat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en niet verwonden;
- het waarborgen van de betrouwbaarheid van het ontwerp, de armaturen, voldoende verlichting;
- de uitvoering van de trap met een breedte van 90 centimeter, volgens de aanbevolen normen.
Ik voerde de koos van de onderste mars uit vanaf een balk van 60 mm dik en 30-35 centimeter breed. Ik maakte een boogpees voor een koos vanuit een hoek, voorboorde gaten in elke 10 centimeter aan beide kanten, voor het bevestigen van de koos aan de muur. Deze hoek in combinatie met andere metalen structuren diende als het ondersteunende frame van de trap. De hele basis van de bovenste mars was ook gemaakt van een hoek, die hij eerder had gezaagd met een haakse slijper en op de straat was gelast. Als hoekdonor gebruikte ik drie oude carapaxbedden.

Zoldertrap

Zoldertrap


Voor een trap met twee trappen maakte hij een platform in het midden, bevestigde hij 40 mm hoeken aan de muren en legde een oude houten deur erop. Bovenop, naast het egaliseren van het oppervlak en het geven van grotere sterkte aan de site, heb ik een vel spaanplaat van 90 cm breed geschroefd. Vervolgens bekleedde hij het oppervlak met gelaagd parket en bedekte de passages met een decoratieve hoek.

Zoldertrap

Zoldertrap


Het aantal stappen in de mars, respectievelijk, en de lengte van de mars zullen afhangen van de hoogte van de tweede verdieping. De treden geven de trapconstructie niet alleen extra kracht, maar laten ook niet toe dat vallende dingen naar beneden vallen en dat de luchtstroom vanuit de kelder of voorraadkast loopt.

Zoldertrap

Zoldertrap

Zoldertrap


Voor de materiële treden en risers koos ik een goed gepolijste grenen gelijmde balk, die in elke gespecialiseerde winkel wordt verkocht.

Zoldertrap


De treden van de onderste mars werden met schroeven langs de rand bevestigd en de bovenste van binnenuit in de gaten die in de metalen hoek waren voorbereid.

Zoldertrap


Voor de veiligheid van de trap en de sterkte ervan, in plaats van het hek, zorgde ik voor een stevige muur tussen de marsen. De hele afwerking boven de trap was gemaakt door MDF-panelen, omdat er rekening mee werd gehouden dat wanneer je de trap afdaalt, je de muren moet aanraken, en van dit materiaal is het voldoende om ze af te vegen.

Zoldertrap

Zoldertrap

Zoldertrap


De trap bleek zeer duurzaam en redelijk comfortabel, zelfs voor kinderen, en met behulp van de compartimentdeuren versluierde ik de aanwezigheid van extra kamers en isoleerde de vloeren van elkaar zodat de warmtestroom niet omhoog zou gaan terwijl het verwarmingssysteem werkte.
Ga terug
Opmerkingen (3)
 1. Rinat
  #1 Rinat gasten 8 augustus 2017 10:28
  0
  Ik denk dat de doorgang te smal is. Hierdoor niet allemaal het meubilair je zal het brengen.
 2. Alexey
  #2 Alexey gasten 5 februari 2018 19:33
  0
  En de deur achter het compartiment is daar rechts koel. je verlaat de kamer, opent de deur en de hel daar, voor je is een andere (compartiment), bovendien is het niet duidelijk hoe het te openen. En plotseling, slaap (van) de zolder, iemand komt naar buiten (binnenkomt) jij bent de deur daar, hij is van daar. veel plezier!
 3. ja
  #3 ja gasten 31 maart 2018 21:50
  0
  vakkundig uitgevonden

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines