Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Stereo FM-zender van MP3-speler
Nog niet zo lang geleden ontwikkelde een Chinese fabrikant dit apparaat voor de gelukkige bezitters van cassetterecorders, die niet genoeg geld hebben om een ​​normale MP3-speler te kopen.
Goedkoop en vrolijk - het is relatief goedkoop (ik nam 200 roebel), terwijl het verschillende voordelen heeft, waaronder een afstandsbediening. Het is eenvoudig: stop het in de sigarettenaansteker, plak een USB-stick met je favoriete muziek, stemde de radio af op de zenderfrequentie en dat is het! Clack van de afstandsbediening zonder uw handen op afstand aan te raken.
Ik heb geen auto, maar ik besloot dit ding op mijn eigen manier te gebruiken. Zoals een stereo zender. Waarom heb ik het nodig? En om geluid van de laptop naar het muziekcentrum uit te zenden. Het feit is dat ik graag een film kijk op het grote scherm, op de projector. Ik verbind de video van de laptop met een rechte lijn, en om het geluid te verbinden, moet je een lange draad naar het midden trekken. Dat is om dit te voorkomen, ik besloot op mijn eigen manier van de draden af ​​te komen.

Stereo FM-zender van MP3-speler


Gekocht, gedemonteerd. Een bijzonder stel details gemaakt hebben.

Stereo FM-zender van MP3-speler


Deel het apparaat in twee delen: een klein bord is een stabilisator. Het vermindert de spanning tot 5 volt en stabiliseert het dienovereenkomstig. Er gaan 3 draden naar toe: twee stroomdraden en een derde antenne (wit van kleur). Het grote bord met het display is de MP3-speler zelf.

Stereo FM-zender van MP3-speler


We solderen alle drie de draden van een groot bord. We solderen een langere draad voor de plaats van de antennedraad om de straal van de transmissie te vergroten. We nemen de USB-adapter en solderen de stroom van het bord zoals weergegeven in de afbeelding.

Stereo FM-zender van MP3-speler

Stereo FM-zender van MP3-speler


Sluit vervolgens het geluid aan op de zender. We vinden de zenderchip. Geluid komt van de processor via een condensator met twee chips. We verwijderen deze condensatoren, ik klopte ze voorzichtig met een schroevendraaier. Het werk is nauwgezet. We solderen twee condensatoren met een nominale waarde van 0,01 ... 0,1 μF aan de uitgang van de microcircuit en passen er geluid op toe. De gemeenschappelijke draad wordt van het min-bord genomen. Dat is alles. Het zou leuk zijn om een ​​verdeler van weerstanden toe te voegen aan elke ingang, zeg 1: 2, anders is de output van de laptop meer hoogspanning dan nodig. Maar toen besefte ik het.

Stereo FM-zender van MP3-speler


Sluiten, aanvinken. Het werkt!

Stereo FM-zender van MP3-speler

Stereo FM-zender van MP3-speler

Stereo FM-zender van MP3-speler


Zeer comfortabel! Onze zender wordt ook aangedreven door een laptop. De kwaliteit is zeker niet zoals via een draad, maar behoorlijk behoorlijk. Nu kunt u met de afstandsbediening alleen de uitgezonden frequentie de schuld geven, de rest heeft zijn kracht verloren. Ik denk dat er hier niets ingewikkelds is, iedereen met weinig moeite zal het zelf doen zonder belangrijke problemen.

Stereo FM-zender van MP3-speler
Ga terug
Opmerkingen (13)
 1. Veent
  #1 Veent gasten 19 januari 2013 18:35
  3
  Geweldige aanpak)) Ik zou nog steeds de usb-kolommen uitsteken om één usb-kabel te maken
  Misschien weet je nog steeds hoe je code grabbers moet doen?
 2. Dimazik
  #2 Dimazik gasten 23 januari 2013 13:55
  2
  Geweldig idee! De auteur is vijf plus!

  [b] Veent [/ b], je bent een scheve kleine man die niets in zijn leven weet naast het bekritiseren van andermans vaardigheden.
  Waarschijnlijk is het vanaf het begin.Wees een man - respecteer de arbeid van anderen!
 3. golden777
  #3 golden777 gasten 28 januari 2013 00:43
  0
  Heeft Dimazik de moeite niet om een ​​foto van 6 close-upfoto's te maken? waar zijn alle verbindingen
 4. Dimazik
  #4 Dimazik gasten 28 januari 2013 07:52
  0
  [b] golden777 [/ b], het stoort me niet. Maar wat heb ik ermee te maken? Ik ben geen auteur.
 5. PC
  #5 PC gasten 23 mei 2013 12:57
  0
  Ik wilde ook zoiets doen en zoiets kopen, maar als ik weet hoe het schema over het algemeen anders is, adviseer me dan hoe het moet. hier is een foto
  [center] [img] http://washerhouse.com/3/nl/pictures_users/1/21.jpg [/ img] [/ center]
 6. SJWREC
  #6 SJWREC gasten 22 juli 2013 10:05
  1
  Citaat: PC
  Ik wilde ook zoiets doen en kocht zoiets, maar het vaardighedenplan is over het algemeen anders


  En waarom is het dan ingewikkeld, sluit u de USB-voeding van de pc aan en selecteert u ook de uitzendfrequentie op de ontvanger.
  Er is geen geluid, er klinkt alleen een zoemgeluid van de zender. Neem vervolgens een naald en raak zachtjes de soldeer van de condensatoren (klein grijs) aan, na een tijdje zult u een zeer luid geluid in een van de ontvangerkolommen tegenkomen, en op dezelfde manier vindt u het tweede geluidskanaal. Geef vervolgens aan deze contacten een stil geluid van de pc. En het zou moeten werken. Ik heb dit zelf gedaan.

  Veel geluk
 7. jonny241
  #7 jonny241 gasten 20 augustus 2013 00:28
  0
  Welnu, waarom was het in godsnaam nodig om iets opnieuw te doen, ik zou het laten zoals het is en dat is het! Ik kon maar beter bedenken hoe ik deze onzin in een netbook kon stoppen
 8. Alexander
  #8 Alexander gasten 22 juni 2014 00:01
  0
  Een heel goed idee. Ik wilde al lang draadloze koptelefoons maken; nu moet het idee uitkomen. Alleen voor
  Uw circuit moet een miniatuurontvanger toevoegen die rechtstreeks in de hoofdtelefoon is ingebouwd.
 9. RUS
  #9 RUS gasten 15 augustus 2014 02:08
  0
  en wat is de uitzendradius?
 10. LM
  #10 LM gasten 21 november 2014 13:04
  0
  In met name hopeloze gevallen worden ook modulators voor auto's met een kant-en-klare audio-ingang voor een 3,5 mm-aansluiting verkocht. goedkoop. Maar de auteur is knap, hij loste het probleem radicaler op.
  PS Afftar zhzhot. Uw site is interessant, zal ik lezen.
 11. Andrew
  #11 Andrew gasten 19 januari 2015 17:31
  0
  geen slecht idee. Ik wil het zelf doen. MAAR! kunt u het geluid alleen op de ontvanger aanpassen? vanaf een laptop is het noodzakelijk om een ​​signaal ongewijzigd te geven ??
 12. Constantin
  #12 Constantin gasten 21 maart 2015 11:08
  0
  Maar is het niet eenvoudiger om gewoon een Bluetooth-ontvanger voor 300r te kopen, deze aan te sluiten op het muziekcentrum (tenzij het centrum natuurlijk een aux-functie heeft) en films met goed geluid te bekijken !?
 13. Alexander
  #13 Alexander gasten 22 februari 2016 19:04
  2
  Ik weet niet waarom de stadstuin met aanpassingen ... In vrije verkoop - VHF-zenders met een USB-ingang en een 3,5 mm audio-ingang (ik kocht mezelf in 2012 - HYUNDAI H-FMT10). Toegegeven, het is uitgerust met een jack-jack kabel van slechts 0,5 m lang, maar een kabel met een andere lengte is ook geen probleem ... Ik heb er de adapter "220 Volt - sigarettenaanstekeraansluiting" voor gekocht - en dat is alles. Nu luister ik zonder kabels naar muziek van een computer op VHF, zowel via een stilstaand muziekcentrum als via een telefoon (als geen hard geluid vereist is).

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines