Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » » »Niet-vervagende bloem
Onze aard is zeer veelzijdig. Ze is ongelooflijk mooi. De belangrijkste decoratie van Moeder Natuur is bloemen! We geven ze vaak aan onze geliefden of scheuren ze gewoon van de bloembedden, zonder te denken dat al deze schoonheid snel zal vervagen.

Ik wil het idee met je delen om kunstbloemen te maken van stof die je huis, kleding, accessoires en meer voor een zeer lange tijd kan versieren.

Om te doen wat je nodig hebt:
- stof (elke kleur)
- schaar
- stencil van grote cirkels (kan worden vervangen door een schotel en een kop)
- pen of viltstift
- naald
- draad (voor de kleur van de stof)
- monofilament (dunne vislijn)
- kralen
- grote kraal

Bereid eerst de bloemblaadjes voor. Ze zijn gemaakt op basis van cirkels. Omcirkel de schotel met een viltstift of pen. Als je grote stencils bij de hand hebt, gebruik ze dan. Voor één bloem moet je vijf cirkels met een diameter van 16 cm en vijf cirkels met een diameter van 12 cm snijden.

Niet-vervagende bloem


De grootte kan elke grootte zijn en de laag bloembladen kan er slechts één worden gemaakt. Dit zal de bloem niet erger maken.
Neem een ​​grote cirkel, vouw deze dubbel.

Niet-vervagende bloem


Vouw opnieuw dubbel.

Niet-vervagende bloem


Rijg de naald in. Begin met het verzamelen van het bloemblad aan de basis, net als rijgen. Ontspan de draad niet. Trek het bloemblad voorzichtig los.

Niet-vervagende bloem

Niet-vervagende bloem


Verbind alle vijf de bloemblaadjes in een cirkel onderling aan de basis. Hetzelfde moet worden gedaan met bloemblaadjes met een kleinere diameter. Kleine bloemblaadjes worden op grote lijnen neergelegd en naaien de basissen aan elkaar, zodat ze niet uit elkaar vallen.

Ga dan verder met het maken van de kern. Neem een ​​klein stukje stof. Trek er een kraal overheen. Naai stevig aan de basis. Neem daarna een naald met monofilament (met andere woorden, dit is een zeer dunne transparante vislijn). Naai de kralen op verschillende plaatsen op de kern.

Niet-vervagende bloem


Steek vervolgens de kern in het gat tussen de bloemblaadjes. Naai alle benodigde onderdelen aan de binnenkant samen. Overtollig weefsel van de kern kan netjes worden bijgesneden. Als je alles goed doet, krijg je zo'n prachtige bloem.

Niet-vervagende bloem
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines