Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» »Speelgoed om te slapen" Teckel "
Wat is er fijner dan iets met je eigen handen doen voor je eigen kind? Vooral wanneer een zelfgemaakt klein ding een kind vreugde schenkt.
Dit artikel vertelt je hoe je een schattig slaapspeelgoed kunt maken. Hiervoor heb je nodig:
- stof die zacht aanvoelt (fiets, vilt, flanel, gebreide kleding of iets dergelijks) van elke kleur met een afmeting van 40x50 cm;
- fluweel of kunstleer zwart 5x2,5 cm;
- draden (kleuren van de hoofdstof en kleuren van het tegenovergestelde), naald;
- vulmiddel voor speelgoed.
Teken eerst op een krantenvel de omtrek van een toekomstig speelgoed. Vervolgens snijden we het uit en bevestigen het aan de stof en beveiligen het met spelden, omlijnen we het met een speciale marker voor de stof of met een gewone zeep. Snijd twee helften van het "lichaam" van een speelgoedhond. Voor de oren op de stof tekenen we vier contouren, uitgesneden.

Speelgoed om te slapen


We naaien de patronen van het lichaam onderling van de verkeerde kant. Het is niet de moeite waard om tot het einde te naaien, op één plaats laten we een klein ongewenst gat voor het later vullen met de eerder geselecteerde vuller.

Speelgoed om te slapen


We maken de gestikte basis voor het speelgoedlichaam aan de voorkant. Dan vullen we het speelgoed (strak, maar niet strak) en naaien het gat voorzichtig.

Speelgoed om te slapen


Aan het naaien van de oren. Neem hiervoor twee oorpatronen en naai ze aan de verkeerde kant langs de rand. We laten een klein gebied ongestikt om de oren naar de voorkant te draaien. We draaien, naaien het niet-gestikte gedeelte, naaien het aan het hoofd.

Speelgoed om te slapen


Naai vervolgens de neus uit zwarte stof (of kunstleer). We borduren de gesloten "slapende" ogen, cilia en klauwen op de poten met grove draad.

Speelgoed om te slapen


Alles, het speelgoed van de Teckel om te slapen is klaar. Voor decoratie kunt u patches van heldere stof op het speelgoed naaien, een strik bevestigen of een hoes op de achterkant maken.

Speelgoed om te slapen


Tijdens het vullen met een vulmiddel, kunt u ook een linnen zak met munt of moederskruid in het hoofd van de hond stoppen voor de beste slaap van het kind.

Speelgoed om te slapen
Ga terug
Opmerkingen (1)
  1. Sashulya
    #1 Sashulya gasten 7 november 2013 14:10
    1
    mijn taxi's moeten dit doen

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines