Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
Na de vakantie in de vazen ​​zijn er vervaagde rozen, die erg jammer zijn om weg te gooien, maar gedroogde zien er ook niet erg presentabel uit. Om droge bloemen te bewaren, kunt u een zeer eenvoudige technologie gebruiken. Rozen hangen, zonder te wachten tot ze eindelijk vervagen, neer met hun "hoofden" - ik speld ze met spelden aan de gordijnen. Na een paar dagen bereiken de rozen hun toestand - hun bloemblaadjes zijn tot het einde gedroogd.

Droge bloemen


Wanneer veel bloemen zich ophopen, kunt u ze beginnen versieren. Om dit te doen, hebt u alleen spuitbussen van verschillende kleuren nodig. Ik nam goud, bordeaux, koraal, koper en zilververf. Rozen met een donkere kleur worden na het drogen bijna zwart - en ze zien er erg mooi uit zilver of koper.

Droge bloemen


Rozen met een lichte kleur worden bij het drogen geel, maar worden niet donkerder - en elk glazuur kan erop worden gebruikt (maar in principe kan elke schaduw ook op donkere kleuren worden gebruikt - u hoeft de verf alleen maar dichter te spuiten).

Droge bloemen


Om te beginnen, moet u een plaats voorbereiden waar de verf geen vlekken maakt het meubilair of geslacht. Om dit te doen, bedek alles rondom met kranten - omdat aerosolemail zich ver verspreid in de vorm van stof, bestaande uit microscopisch kleine verfdeeltjes. Als het mogelijk is, is het het beste om naar buiten te gaan, dan hoef je geen schadelijke dampen in te ademen en na het werk op te ruimen. Een handschoen of een plastic zak moet in uw hand worden gelegd - het is handiger om bloemen bij de stengel te houden om niet vuil te worden.

Droge bloemen


Ik besproeide eerst donkere rozen met bordeaux en koraalemail en vervolgens bovenop met zilver- en goudverf.

Droge bloemen

Droge bloemen


Ik bedekte onmiddellijk lichte rozen met goud- en koperverf. Aërosolemail droogt zeer snel - 10-15 minuten. Na het drogen worden de rozen elastisch en niet zo fragiel. Nu kun je er verschillende composities van maken, vul ze met knoppen en decoratieve kommen.

Droge bloemen

Droge bloemen

Ga terug
Opmerkingen (1)
  1. Vyacheslav
    #1 Vyacheslav gasten 15 januari 2013 06:39
    0
    Planten verliezen hun kleur niet als ze in de vriezer worden gesuspendeerd. Het is goed als er een circulatieventilator in de vriezer is. Dan geven de bloemen snel hun vocht op. En de kleur zal blijven. Trouwens, je kunt dille, peterselie, enz. Drogen. Na het drogen in de vriezer, krijg je ze, en ze zijn vers. Bewaren in de vriezer is niet nodig. Hoe droog - we krijgen het.

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines