Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Mooie doos uit de eierdoos
We stellen de vraag: is het de moeite waard om zoiets frivools te doen als met je eigen handen doe-het-zelf handgemaakte artikelen maken van rommelmateriaal? In het verleden was er onder ontwikkeld socialisme in ons land een tekort aan bijna alle consumptiegoederen. En nu is alles wat nodig is - van cosmetica tot vaatwassers - te koop in de uitverkoop en voor een goddelijke prijs.

We beantwoorden de vraag: de moeite waard! Om verschillende redenen. We beginnen bijvoorbeeld plotseling een onverwachte dorst naar creativiteit te ervaren (gedachten haasten zich, "handen jeuken"). Om deze dorst te lessen met minimale financiële verliezen, is het voldoende om iets nuttigs in het huishouden, of zelfs een volledig nutteloze mooie snuisterij, te bouwen van afvalstoffen. Of: we hadden dringend iets nodig, er is geen tijd om naar de winkel te gaan (of, laten we zeggen een geheim) geld, en dit ding is gemakkelijk zelf te maken van geïmproviseerde materialen. Maar misschien is het belangrijkste de reden vanwege het probleem van het opvoeden van kinderen. Het maken van handige zelfgemaakte producten voor kinderen onder begeleiding van volwassenen is een uitstekende manier om hard werken op te leiden.

Nu begrijpen we dat het maken van een mooie doos van een eierdoos een serieuze zaak is, daarom gaan we zonder vertraging aan de slag.

We bereiden de benodigde materialen en gereedschappen voor:

- een doos eieren - 1 stuk;
- toiletpapier - 1 rol;
- PVA-lijm - 1 fles;
- gekrulde pasta van verschillende vormen;
- acrylverf (bij voorkeur spuitbus).

Mooie doos uit de eierdoos


We beginnen met de productieprocedure.

Giet lijm in diepe schalen. Verdun het met water zodat het niet te dik is. We stoppen een stuk verfrommeld toiletpapier in de lijm en laten het goed in lijm weken.

Mooie doos uit de eierdoos


We lijmen het hele buitenoppervlak van onze doos met deze stukjes papier. We maken deze toiletpapierlaag ongeveer 3 mm dik.

Mooie doos uit de eierdoos


We versieren onze toekomstige kist met krullende pasta en persen de pasta in de nog droge papiermassa (het is ook leuk om erwten op plaatsen toe te voegen). Laat daarna de doos een tijdje staan: laat hem goed drogen.

Mooie doos uit de eierdoos


We schilderen de gedroogde doos en geven onze verbeelding volledige vrijheid. Onmiddellijk nadat de verf is opgedroogd, brengen we onze ongewone, maar mooie doos naar familie, vrienden en kennissen. In zo'n unieke doos kun je kralen, andere sieraden en verschillende kleine dingen opslaan, en niet te vergeten sieraden.

Mooie doos uit de eierdoos
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines