Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » » »Gebreide sloffen
In sommige landen is er een gewoonte om alleen verjaardag te geven geschenken, zelf gemaakt - een aankoopgeschenk wordt als aanstootgevend beschouwd. We hebben niet zo'n gewoonte, maar vaak is er de wens om een ​​jarig persoon iets origineels te geven, iets dat niemand heeft. Het is wenselijk dat dit unieke ding niet alleen een souvenir was, maar een nuttig item in het huishouden. Wat is er nuttiger dan zacht gebreide sloffen gemaakt van goede wol? ..

Gebreide sloffen


Benodigde materialen:
Voor een paar middelgrote slippers (37 ... 40) hebt u ongeveer 200 g (tot 300 g, afhankelijk van de draaddikte) hoogwaardige wol nodig, ongeveer 150 g synthetische draden, 6 breinaalden met een punt aan beide kanten en een lange haak.

zool
Ze stapt eerst uit. De basis voor de berekening is de binnenzool van bestaande schoenen of gewoon een voet omcirkeld op een stuk papier. Het patroon kan worden aangepast zodat de slippers niet rechts en links verschillen, maar kunnen met dit verschil worden gebreid.
Het aantal lussen dat is verzameld voor de zool en het aantal lussen dat tijdens het breiproces is toegevoegd, kan variëren, afhankelijk van de grootte van het been en de dikte van het garen. Ik kreeg de volgende berekening: breinaalden nr. 4 werden genomen voor maat 37, drie synthetische draden werden aan de wol toegevoegd - de dikte van het garen was ongeveer gelijk aan de dikte van de breinaald. Om te beginnen werden 10 lussen getypt (samen met de randlussen), in de volgende even rij werd een lus toegevoegd aan elke kant, nabij de randlussen. Na 10 en 20 rijen werden aan elke zijde nog twee lussen toegevoegd. Vervolgens drie rijen - zonder toevoeging, opeenvolgende rijen - met de reductie van een lus aan beide zijden tot het moment waarop 6 lussen op de spaak overblijven, samen met de randlussen. Daarna sluiten de lussen.

Gebreide sloffen


Breien, zoals te zien op de foto, is een gewone sjaal. U kunt kousen breien (alle oneven rijen - voorkant, zelfs - met averechte steken) of een andere viskeuze.

top
Om de bovenkant langs de rand van de zool te breien, worden lussen getypt (hun aantal komt overeen met het aantal rijen, lussen van het begin en het einde - dat wil zeggen, in mijn geval 60 + 10 + 6 = 76). De set bestaat uit drie of vijf spaken, zoals op de foto.

Gebreide sloffen


Vervolgens worden 15 rijen met kousen gebreid, waarna lussen in de neus van de slipper worden verminderd. Dit gebeurt op deze manier: aan beide zijden van de vier lussen die werden getypt vanaf het einde van de zool, in elke even rij (respectievelijk 16, 18, 20 en 22 vanaf het begin van het breien van de bovenkant), zijn drie lussen met elkaar verbonden. Oneven rijen passen zonder afname.

Gebreide sloffen


Na de 23e rij worden de breinaalden afwisselend vervangen door een lange haak, zoals weergegeven op de foto, en wordt er een kant of lint doorheen getrokken - ze zullen de bovenkant van de slipper vastmaken, zodat u de aanscherping kunt aanpassen aan de volheid van de voet.

Gebreide sloffen


resultaat
Op de afgewerkte slippers verbergen we met een haak alle "staarten", trek eraan om de gewenste vorm te geven. Daarna is het heel goed om ze in koud water te wassen en op een blok te drogen. Als het product meer dan nodig is gebleken, is het goed - we wassen het in ZEER warm water, en, voorzichtig spreidend en strekkend met onze handen, drogen we het opnieuw op het blok. Slippers "zitten", vallen in vorm.
Het geschenk is klaar!

Gebreide sloffen

Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines