Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »3D-landschap voor kinderen
3D-landschap voor kinderen


Hebben de kinderen het brein uitgevoerd? Ze moeten gewoon iets meenemen! Ik stel voor om een ​​volumineus landschap met hen te maken. Dit is een zeer creatief proces dat kinderen (en misschien zelfs ouders) lang zal boeien. We deden zulke landschappen thuis en in de lessen beeldende kunst. U kunt elk onderwerp kiezen: de oceaanbodem, het bos, de boerderij, de bergkloof, enz. Een bijzonder genot bij kinderen is de mogelijkheid om natuurlijke materialen te gebruiken: stenen, twijgen, kegels, schelpen, zand, enz.

Om een ​​3D-landschap (savanne) te maken, heb je nodig:
Golfkarton
Papier (kranten, tijdschriften),
Afplakband (papier),
schaar,
gips,
gouache,
borstel
Stenen, twijgen,
PVA-lijm,
Plasticine.

Karton is strak nodig, omdat het vrij zware objecten zal worden geplaatst. De eenvoudigste optie is om een ​​soort doos te snijden. Van papier maken we onregelmatigheden: bergen en heuvels. Om dit te doen, verplettert u het papier in een brok en bevestigt u het op het karton met afplakband. Hoe zorgvuldig we dit ook doen, er blijven hiaten. Om ons landschap glad te maken en het schilderproces te vereenvoudigen, heb je gips nodig.

Gips wordt verdund met water tot een consistentie die handig voor u is. Vloeibaar gips kan worden aangebracht met een brede borstel, matig dik met handen. We bedekken het hele landschap met een gipslaag en proberen duidelijke onregelmatigheden te 'stopzetten'. De meest problematische plaatsen zijn plaatsen van bevestiging van onze heuvels en bergen. Het met gips bedekte landschap moet volledig opdrogen.

3D-landschap voor kinderen


Het gedroogde landschap is bedekt met verf. We gebruiken "natuurlijke" kleuren: groen, geel, zwart, bruin.

3D-landschap voor kinderen


Gewoonlijk hoeven kinderen in dit stadium niets uit te leggen. Dan kunnen ze alles zelf doen. Terwijl het geschilderde landschap droogt, verzamelen we natuurlijke materialen. Kiezels kunnen eenvoudig worden gelegd of gelijmd met lijm, twijgen bevestigd aan plasticine.

3D-landschap voor kinderen


Wat voor landschap is trouwens zonder dieren? Ze moeten worden gevormd uit plasticine. Denk met je kinderen na wat voor soort inwoners in zo'n gebied kunnen wonen. Het gaat sneller en beter als je kinderen bijvoorbeeld kant-en-klare dierenfiguren geeft.

3D-landschap voor kinderen

3D-landschap voor kinderen


Er is ook een vereenvoudigde versie van het volumetrische landschap, dat is gemaakt van karton en plasticine. In de kunstles hebben we in deze techniek een boerderij gemaakt. Op een kartonnen basis was bijna alles gemaakt van plasticine: gras, stroom, dieren. Zelfs de schuur werd gebouwd door kinderen van plasticinebakstenen.

Landschap is niet slechts eenmalige activiteit. Het kan regelmatig worden bijgewerkt, getinte, veranderde inwoners. Kinderen moeten dit ambacht leuk vinden.

3D-landschap voor kinderen
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines