Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Foto met behulp van een printer
In de moderne wereld zijn er veel nieuwe technologieën die je huis kunnen versieren met behulp van handwerken. Ik bied een interessante manier om een ​​foto te maken die op stof is afgedrukt met behulp van een inkjetprinter.
Neem een ​​dunne stof - calico, calico (ik denk dat je zijde en satijn kunt proberen).

Foto met behulp van een printer

Foto met behulp van een printer


Knip de stof voorzichtig af op het vel van A4-formaat, maar deze is ongeveer 5 cm korter - de printer pakt papier aan deze rand op. Om kreuken op de stof te voorkomen die ertoe kunnen leiden dat de printer het papier "vastloopt", strijkt u het papier voorzichtig met een strijkijzer. (foto 2) U kunt meerdere spaties tegelijk maken.

Foto met behulp van een printer


Breng PVA-lijm aan rond de omtrek van de stof (dat wil zeggen dat het flexibel blijft wanneer het droogt), druk de randen voorzichtig op een vel papier. Let vooral op de onderrand die in de printer is geplaatst - zodat er geen uitsteeksels, vouwen of uitstekende draden zijn! Natuurlijk mag er niets uitsteken aan de zijkanten van het vel. Laat het papier volledig drogen of, indien het gehaast is, droog het met een strijkijzer door een onnodige doek.

Foto met behulp van een printer

Foto met behulp van een printer


Kopieer nu de afbeelding die u gaat afdrukken naar een Word-document (hoewel als het voor iemand handiger is om met een ander programma te werken - alstublieft), plaats het op het blad zoals u dat wilt. Voordat u op stof afdrukt, moet u een testafdruk op papier maken - het kan heel goed blijken dat het patroon voorbij de randen van de stof gaat (ik heb mijn eerste foto op deze manier verpest). Controleer het papiermonster met de stof, corrigeer de locatie van de foto.
Druk nu op de stof. Wees niet bang dat de printer vrij hard werkt - hij is tenslotte niet ontworpen voor dergelijk werk, het zijn onze gekke handen die het maken.

Foto met behulp van een printer


Maar het resultaat is het waard! De tekening is prachtig, hoewel de kleuren een beetje bleker worden.

Foto met behulp van een printer


Een zeer interessante textuur is zichtbaar, zoiets als een afbeelding op canvas.

Foto met behulp van een printer


Nu kunt u de tekening met acrylverf verven, u kunt de stof op het triplex leggen en bedekken met vernis, of eenvoudig in een geschikt kader onder het glas plaatsen.

Foto met behulp van een printer

Ga terug
Opmerkingen (3)
 1. Veent
  #1 Veent gasten 17 juli 2012 01:20
  1
  Het had er beter uitgezien als een echt gedigitaliseerde foto was afgedrukt, geen foto.
 2. Irene
  #2 Irene gasten 27 mei 2013 15:15
  0
  Het idee is gewoon super! Ik zal het zeker proberen. Bedankt !!!!!
 3. Vladimir
  #3 Vladimir gasten 10 januari 2017 15:00
  0
  Briljant! En ik weet niet wat ik hiermee moet doen.

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines