Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» »Hoe snel een desktop PVC-pijp te maken
Een dergelijke behoefte ontstaat in geval van een tijdelijk gebrek aan geld voor de aanschaf van een nieuwe van meubels. Deze tabel is binnen 25-30 minuten klaar en kan indien nodig ook snel worden gedemonteerd.

Bron materialen


Voor een aanrecht moet u een stuk gelamineerd spaanplaat, gelijmd multiplex of OSB hebben. De poten zijn gemaakt van plastic buizen met een diameter van 24 mm, de structuur is aan het aanrecht bevestigd met metalen klemmen en zelftappende schroeven. De grootte van de plaat is ongeveer 70 × 150 cm, de totale lengte van de pijpen is afhankelijk van de hoogte van de tafel en de grootte van het aanrecht. In ons geval heeft u ongeveer 10 m buis nodig. De verbinding van de afzonderlijke elementen in een enkele structuur wordt uitgevoerd met plastic T-stukken (10 stuks nodig), twee metalen beugels zijn vereist voor elke poot, vier schroeven zijn vereist. De pijp wordt gesneden met een metaalzaag voor metaal, als dit niet het geval is, kunt u één doek gebruiken. Een schroevendraaier wordt gebruikt om de schroeven in te schroeven.
Hoe maak je snel een PVC-pijpwerkblad

Productieproces


Bereid de twee dwarsliggers van de benen voor, steek hiervoor T-stukken in aan beide zijden van het pijpgedeelte. Zorg ervoor dat de onderdelen exact dezelfde grootte hebben. De totale lengte van de dwarsliggers wordt gekozen rekening houdend met de breedte van het aanrecht.
Steek bussen van 50 cm lang in de T-stukken, de specifieke afmetingen doen er niet veel toe, het ontwerp kan vervolgens worden aangepast aan de lengte van de benen. Bereid twee van dergelijke items voor.
Hoe maak je snel een PVC-pijpwerkblad

Plaats ze in een hoek van 90 graden in de eerder gemaakte dwarsbalken. Het is noodzakelijk om twee identieke elementen te maken.
Plaats de tees op elk been, elk één. Een belangrijk punt - de grootte van de benen is niet hetzelfde. De twee voorste zijn langer en de achterste zijn korter. Dit komt door het feit dat er vervolgens een dwarsbalk aan wordt bevestigd om structurele stijfheid te geven. De lengte van de achterpoten moet worden verminderd met de totale grootte van de bussen en T-stukken. We hebben hierboven vermeld dat deze parameter wordt aangepast rekening houdend met de afmetingen van de geassembleerde onderdelen.
Hoe maak je snel een PVC-pijpwerkblad

Verbind het buisgedeelte met de dwarsbalken aan de zijkant. De grootte is afhankelijk van de lengte van het aanrecht, in ons geval is ongeveer 60 cm voldoende. Pas alle hoeken aan, deze moeten recht zijn.
Hoe maak je snel een PVC-pijpwerkblad

Breng de benen op hun plaats. Vergeet niet dat de achterste korter zijn en de voorste langer. Nu de poten volledig zijn gemonteerd, moet deze nog aan het aanrecht worden bevestigd.
Hoe maak je snel een PVC-pijpwerkblad

Draai de poten ondersteboven, centreer het tafelblad voorzichtig en bevestig met klemmen, twee elementen zijn vereist voor elk steunpunt. Draai de schroeven goed vast, de tafel mag niet wiebelen.
Hoe maak je snel een PVC-pijpwerkblad

Hoe maak je snel een PVC-pijpwerkblad

Hoe maak je snel een PVC-pijpwerkblad

Zet de tafel in werkpositie.
Hoe maak je snel een PVC-pijpwerkblad

conclusie


Houd er bij gebruik van de tafel rekening mee dat deze niet is ontworpen voor zware belastingen en langdurig gebruik. Bij de eerste gelegenheid moet het worden vervangen door het heden.
Hoe maak je snel een PVC-pijpwerkblad

Bekijk de video


Ga terug
Opmerkingen (1)
  1. Gast Andrey
    #1 Gast Andrey gasten 17 augustus 2019 12:13
    0
    Het idee is leuk en eenvoudig. Maar hoe praktisch is deze tafel? Zwaar aan het woelen?

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines