Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» »Hoe maak je een poort met een geheim: open je eigen, geen onbekende
Iedereen wil zijn site beschermen tegen het binnendringen van ongeautoriseerde personen, hiervoor worden verschillende hekken opgetrokken, poorten en poorten gemaakt. Een slot is geïnstalleerd op de poort, het wordt gebruikt voor langdurige zorg vanuit huis. Elke dag gebruiken ze gewone vergrendelingen, maar ze voldoen niet langer aan veel gebruikers - een dergelijk mechanisme beschermt alleen tegen spontane opening en vormt geen obstakels voor buitenstaanders. Er is een eenvoudige manier om een ​​vergrendeling met een geheim te maken, alleen deskundige mensen kunnen het openen.
Hoe maak je een geheime poort

Het werkingsprincipe van het geheime kasteel


Productietechnologie zal niet moeilijk zijn, zelfs voor onervaren ambachtslieden. Maar slechts onder één voorwaarde - het is noodzakelijk om het principe van het mechanisme en de invloed van parameters op de functionaliteit te begrijpen.
In de gesloten positie gaat de poort met de hendel niet open.
Hoe maak je een geheime poort

Een buitenstaander kan de binnenplaats niet op en de eigenaar opent de ingang zonder problemen.
Hoe maak je een geheime poort

Er is niets aan de buitenkant van de poort tijdens een routine-inspectie.
Hoe maak je een geheime poort

Gewoon naar beneden leunend, ziet u een klein stukje metalen strook uitsteken voorbij de dwarsbalk van het frame.
Hoe maak je een geheime poort

Wanneer hij zijn voet naar het kasteel verplaatst, gaat de poort open.
Hoe maak je een geheime poort

Hoe wordt het "geheim" gemaakt


Een primitief, maar behoorlijk effectief apparaat, bestaat uit een gelaste L-vormige strip.
Hoe maak je een geheime poort

Een "houder" is aan de onderkant bevestigd en voert twee taken uit: het regelt de grootte van het verloop van de strip en verhindert dat deze van het poortframe af beweegt. Tegelijkertijd wordt het ophangen en wrijving van het metaal op de geprofileerde mantelplaat geëlimineerd.
Hoe maak je een geheime poort

De tweede houder is bevestigd op de verticale standaard, het geeft de hendel een heen en weer gaande beweging en stelt u in staat om aan de haak te tillen tijdens het sluiten van de poort.
Hoe maak je een geheime poort

Nu blijft het om rekening te houden met de afmetingen, rekening houdend met de installatielocatie van de elementen, de L-vormige strip te lassen, houders te maken of te kopen en de structuur te monteren.
Hoe maak je een geheime poort

conclusie


Heel vaak stoppen kinderen lucifers of kauwgom in het sleutelgat, het slot moet worden gerepareerd of volledig worden vervangen. Om schade te voorkomen, wordt het aanbevolen om de afstand tussen de slotboring en het gat in de poortbehuizing te vergroten. Dit zal de schade aan het mechanisme aanzienlijk compliceren.

Bekijk de video


Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines