Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Hoe versleten jeans te repareren
Bij sommige mensen is de lichaamsbouw zo ontworpen dat jeans heel snel rond de binnennaad worden gewreven. De broek zelf is nog bijna nieuw en de stof op deze plaats is al dunner geworden en dreigt te scheuren.
Hoe versleten jeans te repareren

Je kunt versleten jeans repareren en zelfs zelf doen. Naai van binnenuit kleine stukjes non-woven op het denim. Dit materiaal is handig omdat het vóór het naaien kan worden gelijmd. Dit zal de patch veilig repareren en voorkomen dat deze knalt. Er zijn geen rimpels tijdens het naaien.
Werkdraden moeten zo veel mogelijk worden gekozen als denim. Om dit te doen, is het nog beter om met een broek naar de winkel te gaan. Het is dan dat de pen niet volledig zichtbaar is voor nieuwsgierige blikken.

Materialen voor werk:


 • interlining;
 • draden die bij de stof passen;
 • naaimachine;
 • een ijzer;
 • schaar.

Hoe versleten jeans te repareren

Werk instructies


Twee stukken worden uit de niet-geweven stof gesneden. Hun maten moeten enkele centimeters groter zijn dan de gewreven delen op jeans.
We bevestigen stukken niet-geweven stof aan de verkeerde kant, bovenop de slijtage. De lijmkant zet de stof op. Strijk met een heet strijkijzer, de niet-geweven stof blijft aan de jeans plakken.
Hoe versleten jeans te repareren

We vullen de machine in met een blauwe (bijpassende jeans) draad. De spoel moet dezelfde draad hebben, maar u kunt een dichte draad gebruiken (zwart voor donkere stof, wit voor lichtblauw). We zullen aan de voorkant naaien.
We beginnen de lijnen van de naad naar de plaats te leggen waar het versleten gebied eindigt. De naad moet overeenkomen met de richting van het patroon op de denim. Met de hendel van de naaimachine "achteruit" leggen we de lijn in de tegenovergestelde richting en keren we terug naar de naad van het product.
Hoe versleten jeans te repareren

We leggen de lijnen zo dicht mogelijk bij elkaar. Op deze manier naaien we het hele afgeveegde gebied.
Hoe versleten jeans te repareren

Van de verkeerde kant ziet het er als volgt uit.
Hoe versleten jeans te repareren

We snijden de niet-genaaide delen van de niet-geweven stof af met een schaar dicht bij de lijn.
Hoe versleten jeans te repareren

De gerepareerde jeans ziet er netjes uit en de stof op de plaats van de stop is strak en betrouwbaar.
Hoe versleten jeans te repareren

Je jeans met je eigen handen was heel eenvoudig, en je favoriete ding gaat langer dan een maand mee.
Ga terug
Opmerkingen (1)
 1. Moza
  #1 Moza gasten 26 april 2019 17:41 uur
  1
  Bedankt! Onlangs deden ze dat ook, gerestaureerd, verdorie, ... en nu hebben ze de tweedehands ontdekt! en ze schudden niet zoveel over versleten jeans: we nemen een paar bijna nieuwe (enigszins gebruikte) draagbare kleding zoals jullie allemaal, en gooien het dan gewoon weg. Pysy: Onze mensen zijn verarmd geworden, hier suggereren ze verdomde jeans

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines