Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »DIY-bonsaiboom
In de winter, zoals op geen enkele andere tijd van het jaar, zijn groene objecten een streling voor het oog. Vooral als deze items op een warme zomer lijken. Daarom vroeg mijn dochter me om een ​​bonsaiboom te kopen. Ik was het daar natuurlijk niet mee eens. Naast het feit dat een echte volwassen bonsaiboom oneindig duur is, weet ik noch zij hoe ze voor deze ongewone plant moet zorgen. Natuurlijk kun je op internet artikelen vinden over de teelt en verzorging van deze dwergbomen, maar ik denk dat dit weinig zal helpen.
DIY-bonsaiboom

Zonder praktische vaardigheden zal de plant gewoon constant ziek zijn en vossen verliezen. De zorg voor bonsai, in het thuisland van deze planten, in Zuidoost-Azië, is immers een hele doctrine, en zelfs een manier van leven. Ik heb dit al met vrienden gezien - alsof alles goed was gedaan. Handhaafde de gewenste temperatuur, snoeide, gevoed met speciale meststoffen voor deze soort en kocht zelfs een kleine stoombevochtiger specifiek voor hem, maar de boom was constant ziek, kaal en belemmerd. Duidelijke zaken, over elke bloei en spraak kon niet gaan. Ik denk dat deze prachtige planten helaas niet fysiek in staat zijn om volledig te groeien en een lust voor het oog te zijn in onze noordelijke breedtegraden, waar ik woon. Daarom besloot ik om niet veel geld in de wind te gooien, maar om iets soortgelijks te proberen, alleen levenloos. Kunstmatige. Dat is niet zo veeleisend en wispelturig. Nadat ik verschillende kleine video's over deze bomen op internet had bekeken en visueel bestudeerd, ging ik aan de slag.

Zal nodig hebben


 • Draad (1 mm dik en 2 meter lang).
 • PVA-lijm.
 • Tabaksstof.
 • Schuimspons.
 • Aquarel verven of gouache.
 • Een schip met lage kanten.
 • Zand of land.
 • Universele lijm (u kunt "Moment").

Benodigd gereedschap:
 • Tangen (2 stuks).
 • Kniptang of schaar (voor snijdraad).
 • Derde hand uit soldeerkit.
 • Lijm kwast

Bonsaiboom maken


Bereid eerst de draad voor.
DIY-bonsaiboom

Het is beter, indien mogelijk, om het recht te maken, zodat het gemakkelijker is om het in de toekomst te vouwen. En we zullen het toevoegen op basis van de gewenste groei van de boom. Ik heb bijvoorbeeld 15 cm gekozen, we meten 15 cm vanaf het begin van de draad en buigen deze 180 graden. We blijven zo buigen totdat de draad eindigt. Het blijkt als volgt:
DIY-bonsaiboom

Nu klemmen we het ene uiteinde van de spoel met een tang, en met de tweede tang nemen we het andere uiteinde van de spoel en draaien de spoel in een bundel.
DIY-bonsaiboom

Niet te strak. Zodat u twee of drie aderen in afzonderlijke takken kunt vertakken. Eerst vertakken we naar het midden de dikste takken - drie tot vier aderen draad.
DIY-bonsaiboom

We draaien ze zodat ze niet uit elkaar vallen.
DIY-bonsaiboom

We bijten de gebogen uiteinden van hun toppen af ​​en verdelen de resulterende takken in verschillende afzonderlijke takken over de hele lengte.
DIY-bonsaiboom

DIY-bonsaiboom

Over het algemeen improviseren we, bevestigen aan dit kabelboom elke vorm van een boom die je maar wilt. Je kunt de vorm geven van een slanke den of uitgestrekte esdoorn.
DIY-bonsaiboom

Nu de takken klaar zijn, laten we nu voor de wortels zorgen. Daar is in principe alles precies hetzelfde, alleen de takken zijn veel korter. Je zou zoiets moeten krijgen:
DIY-bonsaiboom

Het "skelet" van de boom die we hebben ontvangen, nu moet het worden bedekt met "schors" en "bladeren". Om de schors te simuleren, gebruikte ik tabaksstof, dat ik sinds de zomer heb, na het vechten tegen de bladluis. Het wordt ook verkocht in elke bouwmarkt. Je hebt ook PVA-lijm nodig.
DIY-bonsaiboom

Breng lijm aan op het hele oppervlak van de toekomstige boom en bestrooi het onmiddellijk met tabaksstof.
DIY-bonsaiboom

Eén keer is natuurlijk niet genoeg. Na het drogen van de lijm (20-30 minuten), herhaalt u de procedure 3-4 keer. Tot alle zichtbare draad op het hele oppervlak van de stam en takken onder de schors verdwijnt. We plaatsen het dichter bij de verwarmingsradiator (waar het warmer is) en laten het drogen tot de volgende ochtend.Ondertussen droogt de boom, je kunt het gebladerte doen. Om dit te doen, moet je fijn (zo klein mogelijk!) Een schuimspons scheuren.
DIY-bonsaiboom

Knip niet met een schaar, namelijk, scheur het in kleine stukjes zodat de vorm van de stukjes onvrijwillig en gevarieerd is. Hoe mooier je de kroon van een boom wilt, hoe meer sponzen je nodig hebt. Giet de gescheurde stukjes in een kom, of een kleine kom, verdun met een aquarel of gouache, een dik groen concentraat (ongeveer een eetlepel), giet het in een kom met een gescheurde spons en meng grondig met een stok, lepel of handen.
DIY-bonsaiboom

Als de spons gelijkmatig gekleurd is, giet je deze op een schoon oppervlak en laat je hem ook drogen tot de ochtend.
DIY-bonsaiboom

Nu is het de beurt aan de gerechten waarin de boom zal "groeien". Het is raadzaam als het een ronde of ovale container met lage zijkanten is. We gieten er aarde in, bevochtigen het, vormen een bobbel in het midden, zoals een heuvel.
DIY-bonsaiboom

Giet over al deze kwestie van boven 3-4 eetlepels. eetlepels PVA-lijm en verspreid deze over de grond, zodat de heuvel in de toekomst niet ezelt en geen vorm verliest. Strooi er droog zand over (je kunt mengen met gehakte droge bladeren), en zet het ook op een warme plaats tot de ochtend.
DIY-bonsaiboom

DIY-bonsaiboom

'S Ochtends controleren we de boom zodat er geen kale draad meer over is.
DIY-bonsaiboom

Als alles in orde is, proberen we het op de afgewerkte gerechten met de grond en markeren de uitstekende wortels waar het in de toekomst zal zijn.
DIY-bonsaiboom

DIY-bonsaiboom

Dan is alles eenvoudig - we bedekken de toppen van de takken (1,5-2 cm) met universele lijm en plakken rond de plaatsen bedekt met lijm, met de geschilderde kruimel van een haveloze spons.
DIY-bonsaiboom

DIY-bonsaiboom

DIY-bonsaiboom

We wachten 10-15 minuten tot de lijm hard wordt en plaatsen de boom op de gemarkeerde plaats. Dat is waarschijnlijk alles. Binnen een paar dagen zal de aarde bedekt met lijm veranderen in een korst en de wortels van de boom stevig vastpakken. Je kunt optioneel verschillende stenen onder de boom plaatsen (of er dichtbij).
DIY-bonsaiboom

Naar mijn mening is het verrichte werk de moeite waard en de bestede tijd - van de zijkant ziet de boom er heel levendig en natuurlijk uit. Je kunt het alleen van naderbij onderscheiden van het heden. Over het algemeen kreeg de dochter wat ze wilde en ik vermeed de verspilling en het gedoe om voor de grillige levende boom te zorgen.
DIY-bonsaiboom

Bekijk de video
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines