Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » » »Naai een faux lederen rugzak
De meest handige accessoire voor weekendtrips, stadswandelingen en zelfs "uitstapjes" naar de bazaar. Het gebruik van zo'n tas wordt door iedereen gevonden, van een schooljongen tot een senior. Met voldoende ervaring en de aanwezigheid van een "all-terrain voertuig" van een naaimachine, kunt u een bescheiden rugzak stap voor stap naaien, volgens de gedetailleerde instructies. De hoogte van deze rugzak in afgewerkte vorm is ongeveer 38 cm.
Naai een faux lederen rugzak

Welke materialen zullen nodig zijn


 • - dicht, maar niet hard kunstleer met een afmeting van 150 bij 90 cm;
 • - stof voor voering met een afmeting van 120 bij 36 cm;
 • - sterke (bij voorkeur versterkte) draden in toon van het hoofdmateriaal;
 • - een rits van 14 cm lang voor een zak;
 • - gestikte isolatie (tussenvulling of synthetische wintermachine) van 65 bij 13 cm;
 • - een koord met een lengte van 120-140 cm per tonerdermatina voor bevestiging;
 • - een koord met een lengte van 45-50 cm om de riemen te versterken;
 • - een klem voor een koord;
 • - een paar sterke metalen nietjes.

We naaien een rugzak van een lederen vervanger met onze eigen handen


Naai een faux lederen rugzak

Een papieren patroon moet alleen worden gedaan voor de klep en de onderkant van de rugzak. We snijden de klep op de basis van een vierkant van 20 bij 20 cm, waarbij de buitenkant soepel wordt afgerond. We snijden de bodem op basis van een rechthoek van 32 bij 18,5 cm, waarbij ook alle hoeken worden afgerond. De omtrek van het resulterende ovaal van de bodem is 88 cm.
Naai een faux lederen rugzak

Van de voeringstof hebben we de onderkant en het hoofdgedeelte uitgesneden van 88 bij 30 cm, de toelagen voor de naden van de voering zijn 1,2 cm.
Naai een faux lederen rugzak

Van kunstleer gesneden:
 • - bodem;
 • - 2 details van de basis meten 33 bij 33 cm en 33 bij 55 cm;
 • - 2 banden 62 bij 9 cm;
 • - 4 lussen van 8 bij 4 cm voor bevestigingsbeugels;
 • - 2 kleppen;
 • - een top obtachka 4,5 op 88 cm.

Naadtoeslag voor delen van kunstleer 1,5 cm.
Naai een faux lederen rugzak

We vouwen alle lussen twee keer naar buiten, we verdraaien opnieuw de emissierechten zodat ze in de lussen verdwijnen. Nadat we 3-4 mm van de weggestopte rand zijn vertrokken, naaien we de lussen, aan de binnenkant spannen we het koord.
Naai een faux lederen rugzak

We buigen twee lussen in het midden om de beugels te bevestigen. We passen schuin gerolde lussen op een kleiner deel van de basis aan, met een onderlaag van minder dan 2 cm.
Naai een faux lederen rugzak

We naaien langs de voorkant van de lederen vervanger, met behulp van een speciale voet voor de huid, glijdend op het oppervlak. We buigen het volgende paar lussen, klemmen de beugel vast en passen ons aan de korte rand van elke riem aan, zodat de afgewerkte lussen 4 cm "uitspreiden" en de helft van de breedte van het riemdeel beslaan.
Naai een faux lederen rugzak

We vouwen de riem in tweeën, naar buiten gericht, door een strook zachte isolatie erin te plaatsen. We naaien de details en trekken ons terug vanaf de vouw van 5 mm.
Naai een faux lederen rugzak

Zonder de lijn te onderbreken, verkorten we het korte open (bovenste) gedeelte van de singelband, buigen we de randen van de lange delen van het kunstleer naar binnen. We hebben de rest van de isolatie afgesneden.
Naai een faux lederen rugzak

We snijden de gevouwen delen van de riem, ook terugtrekkend vanaf de rand van 5 mm. We voeren deze bewerkingen uit op beide toekomstige rugzakhandvatten.
Naai een faux lederen rugzak

We zetten op de minimale indicator de naaivoet van de naaimachine. Op het onderste gedeelte van de riem draaien we de dermatine-toelage naar binnen en verkorten de details.
Naai een faux lederen rugzak

We concentreren de zijnaden van de basisonderdelen door ze naar binnen te vouwen.
Naai een faux lederen rugzak

Trek aan een deel van de klep een ingang naar de zak. In lengte en breedte is het iets groter (een paar millimeter aan elke kant) dan de lengte en breedte van de tanden van de geselecteerde rits.
Naai een faux lederen rugzak

Nadat we dik karton onder het klepgedeelte hadden geplaatst, sneden we met een mes onder de liniaal de ingang naar de zak. Afgeronde randen kunnen worden gesneden met dunne manicure-messen.
Naai een faux lederen rugzak

We snijden de klep met een rits met behulp van de speciale voet van de naaimachine. We werken aan de voorkant van de klep.
Naai een faux lederen rugzak

Nadat we twee kleppen met hun gezichten naar binnen hebben gevouwen, verkorten we de delen langs het hele afgeronde deel, dat wil zeggen 3/4 van de omtrek. Door de resterende open plak, draaien we de klep die ons zal dienen als de verborgen zak van de rugzak.
Naai een faux lederen rugzak

Het handvat van de rugzak wordt op dezelfde manier behandeld als de riemen, waardoor de isolatie binnenin wordt geplaatst.Laat korte plakjes open. In het midden van de bovenkant van het kleinere deel van de basis, passen we de bovenste randen van de riemen en het handvat aan. We plaatsen ze enigszins in een hoek ten opzichte van de snede van het hoofdonderdeel, zodat de handgrepen tijdens het dragen niet vervormen.
Naai een faux lederen rugzak

Bovenop de handgrepen configureren we de open secties van de klep samengevouwen zodat de pocketrits zich in de afgewerkte rugzak bevindt.
Naai een faux lederen rugzak

We verkorten de onderkant van de rugzak met de onderste cirkel van de hoofdonderdelen en vouwen ze naar binnen.
Naai een faux lederen rugzak

Naai op de bovenrand van de hoofdonderdelen een zoom. We beginnen het slijpen af ​​te stemmen en plaatsen de rand 2 cm verder dan de eerder gestikte klep, om geen extra verdikking te creëren. We voeren een zijnaad van een bekleding uit nadat we deze op basis van een product hebben genaaid.
Naai een faux lederen rugzak

We vegen alle delen van de details van de voeringstof op de overlock. We voeren een zijnaad van het basisdeel uit. We bevestigen de onderkant slechts voor de helft om het product vervolgens te draaien. We knippen de zoom met het detail van de basis van de voering en vouwen deze met de voorkant naar binnen. We controleren de correspondentie van de locatie van de ovale onderkant van de voering en het kunstleer.
Naai een faux lederen rugzak

We draaien de voering eruit alsof we hem uit de rugzak halen.
Naai een faux lederen rugzak

Sluit de voering die open blijft met het gezicht (basis met onderkant).
Naai een faux lederen rugzak

We strekken de hele voering in de rugzak zelf. We leggen de afwerksteken (en bevestigen tegelijkertijd), verbinden de rand met de basis en vertrekken 1 cm van de bovenkant van de rugzak. Een andere lijn verbindt de bovenkant van de voering (grijpt de onderste rand van de zoom eronder) met de basis van de rugzak.
Naai een faux lederen rugzak

Tussen de resulterende afwerkingslijnen doorbreken we de blokken (in de werkplaats voor het repareren van lederwaren) voor het trekken van het koord. Twee in het midden aan de voorkant van de rugzak op een afstand van 12 cm van elkaar. De volgende blokken na 6,5 ​​cm, dan 3, 7, 3 en 12 cm. Tussen de twee blokken in het midden van de rug moet 13 cm zijn. In totaal worden 12 gaten verkregen. We steken het koord door de openingen van de blokken en de uiteinden ervan in de vergrendeling, waardoor het gespannen koord onbeweeglijk blijft, waardoor de rugzak niet kan openen. Hoewel u eenvoudig de uiteinden van het snoer kunt binden zonder de houder te gebruiken.
Naai een faux lederen rugzak

Om te voorkomen dat het snoer opengaat, knoop je de randen aan een knoop en decoreer je met decoratieve bellen. We gebruiken ons eigen met de hand genaaide accessoire voor het beoogde doel.
Naai een faux lederen rugzak

Naai een faux lederen rugzak
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines