Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » » »Hoe een bloempot in klei bij te werken
Hoe een klei bloempot te upgraden

Met het begin van de lente wordt niet alleen de natuur wakker, maar ook de wens om te creëren. Als je een oude kleipot tot je beschikking hebt, heb je ongelooflijk veel geluk. Het zijn deze getextureerde bloempotten die worden gewaardeerd in trendy Scandinavische interieurs. Maar als je esthetische waarneming verschilt van de afstammelingen van de Vikingen, en de oude pot geen verlangen wekt om de vensterbank te versieren, dan zal deze workshop je laten zien hoe je er een stijlvol meubel van kunt maken.
Materialen voor werk:
 • 1. Pot voor planten;
 • 2. stopverf;
 • 3. Fijn schuurpapier;
 • 4. Acryl primer en verf (zilver, paars, wit);
 • 5. Vernis voor craquelé;
 • 6. Afplakband;
 • 7. Schaar, potlood;
 • 8. Spray van vernis.

Werk volgorde


Reinig eerst de pot, indien nodig, huiden, grondig wassen en drogen.
Hoe een klei bloempot te upgraden

Gebruik een kleine troffel of met je handen, breng de stopverf aan en probeer deze gelijkmatig over de pot te verdelen en te laten drogen.
Hoe een klei bloempot te upgraden

Met fijnkorrelig schuurpapier maken we het oppervlak glad en om niet te niezen van stof, is het beter om een ​​medisch masker te dragen.
Hoe een klei bloempot te upgraden

We bedekken de pot met witte acrylprimer en wachten op drogen.
Hoe een klei bloempot te upgraden

We schilderen het met zilveren verf in twee of drie lagen.
Hoe een klei bloempot te upgraden

We gaan naar het meest cruciale moment. Nu moet u bepalen hoeveel en hoe breed de stroken op de planter zullen zijn, dus meten we de omtrek van de pot, delen door het gewenste aantal stroken. We markeren met een potlood de plaatsen van hun toekomstige locatie en met plakband lijmen we elke tweede strip. Dit helpt ze soepeler te maken.
Hoe een klei bloempot te upgraden

We brengen een één-component craquelévernis aan en zetten de potten een paar uur opzij.
Hoe een klei bloempot te upgraden

We mengen witte en violette verf totdat een zachte pasteltint wordt verkregen. Raak de pot licht aan en controleer of de craquelévernis droog is. Als uw vinger nauwelijks aan het oppervlak kleeft, kunt u gekleurde verf aanbrengen. De borstel hoeft slechts in één richting te worden geleid en merk op dat hoe dikker de laag, hoe groter de scheur.
Hoe een klei bloempot te upgraden

Verwijder afplaktape, bedek het hele oppervlak van de potten met spuitlak. Het gebruik van een kwast en vernis uit een blikje wordt niet aanbevolen om schade aan het knettereffect te voorkomen.
Hoe een klei bloempot te upgraden

Ons product is klaar! Zo'n pot past perfect in het interieur van een slaapkamer, een kinderkamer of een keuken. Om erin te groeien zijn geranium, bloeiende Kalanchoë, clivia, balsem het meest geschikt, Sansevieria, Echeveria en cactus zien er ook goed uit. Als de planter in de keuken wordt geplaatst, kunt u er rozemarijn, munt of lavendel in planten.
Ga terug
Opmerkingen (1)
 1. Gast Anastasia
  #1 Gast Anastasia gasten 27 oktober 2018 14:47 uur
  0
  Goedemiddag Bedankt voor het interessante artikel. Ik heb oude keramische bloempotten, ze pellen de verf eraf. Ik wil ze opnieuw schilderen, maar hoe verwijder ik de oude verf hiervoor? Eén schuurpapier? Of zijn hier oplosmiddelen voor? Vertel me alsjeblieft.

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines