Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Opengewerkte watermeloenkaars
Opengewerkte watermeloenkaars

Opengewerkte watermeloenkaars

Kaarsen zijn al lang in ons dagelijks leven opgenomen, niet alleen als lichtbronnen, maar ook als mooi decoratie of een geschenk. We bieden je een masterclass over het maken van een ongewone opengewerkte kaars - een watermeloenplak.
Opengewerkte watermeloenkaars

Voor werk hebben we nodig:


  • tin vorm;
  • 2 paraffinekaarsen;
  • kaars schimmel;
  • waskleurpotloden met rode en groene kleur;
  • ijs;
  • draad voor de lont;
  • afwasmiddel.

Een kaars maken


Vet eerst de kaarsvorm in (in ons geval een plastic mok van 250 ml) met afwasmiddel. Dit voorkomt dat paraffine blijft plakken en u kunt de afgewerkte kaars gemakkelijk verwijderen.
Voor blik kan een blik ingeblikt voedsel nemen. Snijd het deksel niet volledig af, maar buig de randen om het gemakkelijk in uw hand te houden. Paraffine zal worden gesmolten in een waterbad, dus bereid een kleine ijzeren container met water zodat de pot kan worden geplaatst waar de kaars zal smelten.
We fixeren de lont op de vorm waar de kaars wordt gegoten - druppel met hete paraffine op de punt van de draad en bevestig op de bodem van de mok. Zodat de lont in het midden was, maken we hem met een stok vast en draaien we de draad erop.
Opengewerkte watermeloenkaars

We snijden de paraffinekaars in stukjes en verdelen deze in drie delen (twee gelijke en nog één - in het vruchtvlees van de watermeloen).
Opengewerkte watermeloenkaars

Eerst maken we een groene korst van watermeloen - drie groene waspotloden op een fijne rasp en plaatsen deze samen met een deel paraffine in een waterbad. Roer tot klontjes volledig verdwijnen. Giet onmiddellijk voorzichtig in de voorbereide vorm voor de kaars. Laten we bevriezen.
Opengewerkte watermeloenkaars

De volgende is een witte laag. Doe hiervoor stukjes witte paraffine in een schone vorm om te smelten en smelt het in een waterbad. Giet in een vorm op een groene laag. We wachten op volledige koeling (kan een half uur in de vriezer worden geplaatst).
Maal voor het bovenste deel van de kaars een rood waspotlood op een fijne rasp en smelt het met paraffine totdat de klontjes verdwijnen. Terwijl de vloeistof smelt, prik je het ijs in kleine stukjes en vul je het in een kaarsvorm.
Opengewerkte watermeloenkaars

Opengewerkte watermeloenkaars

Giet onmiddellijk paraffine op het ijs.
Opengewerkte watermeloenkaars

We laten het zo voor een dag - totdat het ijs in de vorm smelt. Giet water uit de vorm en haal de afgewerkte kaars eruit. Snijd de punt van de pit 0,5 cm bij.
Dat is alles - de opengewerkte kaars is klaar. De waarheid is als een plakje watermeloen - je wilt gewoon een hapje bijten!
Opengewerkte watermeloenkaars
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines