Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Hoe maak je een doos in de badkamer
Bij het repareren van sanitaire componenten is het vaak noodzakelijk om gietijzeren rioolbuizen te sluiten, die er op zijn zachtst gezegd niet op de beste manier uitzien. Een van de meest acceptabele opties is het installeren van een doos met metalen profielen.
Het gemonteerde frame kan worden bekleed met gipsplaten, kunststof panelen of gipsplaten. De keuze van de bekledingsoptie hangt af van de afwerking van het sanitair.
Als er werd besloten om kunststof panelen te gebruiken, wordt het frame er direct mee genaaid, direct op het metalen profiel. Maar zoals de praktijk suggereert, is het beter om de doos te sluiten met vochtbestendige gipsplaten of gipsvezelplaat.
De voordelen van gipsmaterialen zijn duidelijk. Daarop kun je behang plakken, tegels of mozaïeken leggen. En u kunt afwerken met decoratief gips of gewoon schilderen. Het hangt allemaal af van de dikte van de portemonnee en de verbeelding van de huiseigenaar.
In dit artikel zullen we ons concentreren op het installeren van de doos onder keramische tegels. Tijdens de installatie werd een vochtbestendige gipsvezelplaat (GVLV) gebruikt. Bovendien werd het in twee lagen gemonteerd om de stijfheid te vergroten.
Benodigd gereedschap voor installatie:
 • Boorhamer en boor met een diameter van 6 mm.
 • Schaar voor metaal.
 • Drill.
 • Boor met een diameter van 4 mm.
 • Verzinkboor met een ingebouwde boor met een diameter van 2,8 of 3 mm.
 • Schroevendraaier.
 • Gebouw niveau of loodrecht.
 • Roulette.
 • Klinkhamer voor aluminium klinknagels.
 • Marker of potlood.
 • Het plein.

materialen:
 • Geleidingsprofiel PN 27x28 - 3 stks.
 • Plafondprofiel PP 60x27 - 2 stks.
 • Aluminium klinknagels met een diameter van 4 mm - 20 stks.
 • Deuvels met een diameter van 6x40 mm of deuvelnagels 6x40 mm - 20 stuks.
 • Zelftappende schroeven 3,5x25 mm - 100 stuks.
 • Zelftappende schroeven 3,5x35 mm - 100 stuks.
 • Vochtbestendige gipsvezelplaat - 1 st.

Werkorder
Eerst vinden we de meest uitstekende delen van de buizen. Dit gebeurt met behulp van een vierkant en een gebouwniveau. Het niveau moet de verticale helling van de buizen controleren. Markeer vervolgens het vierkant op de muur en verplaats het naar de pijp, markeer de punten die de afmetingen overschrijden. Dit moet aan beide zijden van de riolering gebeuren.
Hoe maak je een doos in de badkamer

We trekken ons drie centimeter terug van de eerder gemaakte markeringen en tekenen twee verticale lijnen met behulp van het niveau. We meten de afstand van de vloer tot het plafond en met een schaar voor metaal snijden we stukken van het geleidingsprofiel van de overeenkomstige lengte af.
Op eerder getekende lijnen, bevestigen we de geleidingsprofielen aan de muur met pluggen met een diameter van 6 mm en schroeven met een afmeting van 3,5x35 mm. U kunt deuvelnagels met dezelfde parameters gebruiken. Het is beter om gaten in betonnen muren te boren met een perforator, en voor bakstenen gebouwen kunt u ook een klopboormachine gebruiken.
Hoe maak je een doos in de badkamer

In sommige badkamers zijn de scheidingswanden tussen de badkamer en het toilet gemaakt van lichtgewicht beton. Ze zijn dun, slechts ongeveer 60 mm dik. Gaten moeten heel voorzichtig worden geboord, vooral als de tegel al aan de andere kant is gelegd.
Om een ​​dergelijke muur niet te doorbreken, is het noodzakelijk:
• Schakel de schokmodus uit en werk zonder de boormodus.
• Maak aan het einde van de boor een stop gelijk aan de lengte van de zelftappende schroef door wat isolatietape in te pakken of een geboorde kurk van wijn te plaatsen.
Vervolgens moet u de afmetingen van de doos op het plafond tekenen. Teken het vierkant op de muren en trek loodrechte lijnen op het plafond met een potlood. Het snijpunt van deze lijnen is de hoek van de structuur. We meten beide afstanden van de muren met een meetlint.
Hoe maak je een doos in de badkamer

We snijden het geleideprofiel eerst in de totale grootte. Vervolgens snijden we het op het buigpunt en vouwen het in een hoek van 90 graden, zoals weergegeven in de figuur.
Hoe maak je een doos in de badkamer

Vervolgens bevestigen we het aan het plafond met pluggen en schroeven. Je kunt het gemakkelijker doen en de hoek van de doos uit twee segmenten monteren.
Nu moeten we het onderste hoekpunt van ons ontwerp vinden.We snijden het plafondprofiel van vloer tot plafond. We plaatsen het in het bovenste hoekprofiel en leggen het bloot met behulp van een niveau zodat het strikt verticaal in beide vlakken staat.
Hoe maak je een doos in de badkamer

De buitenste hoek van het profiel zal ook het onderste hoekpunt zijn.
Hoe maak je een doos in de badkamer

Net als bij het bovenste hoekprofiel, produceren we de onderste hoek. Het zal korter zijn vanwege de aanwezigheid van horizontaal afvalwater. We bevestigen het aan de vloer, evenals de bovenstructuur.
Hoe maak je een doos in de badkamer

Installeer het afgesneden plafondprofiel eerst in de onderste hoek en vervolgens in de bovenste. Maak vervolgens met een boor met een boor met een diameter van 4 mm in beide profielen gaten. We bevestigen de hele structuur met aluminium klinknagels.
Hoe maak je een doos in de badkamer

Voeg vervolgens een paar verstijvingsribben toe om het draagvermogen van het metalen frame te vergroten. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat bij het boren van gaten de profielen niet naar de zijkant leiden. Het is raadzaam om verstijvers te monteren op de voegen van gipsplaten.
Hoe maak je een doos in de badkamer

De wending van een bedekking is gekomen. We nemen de maten en snijden de gipsvezelplaat. De doos kan ook uit stukken worden genaaid. Het belangrijkste dat u moet onthouden bij het installeren van de tweede laag GVLV, moeten de verbindingen van het eerste vel niet samenvallen met de tweede.
Het snijden van een gipsplaat is iets moeilijker dan het zagen van een gipsplaat. Eerst snijden we de GVLV met een mes langs de gemarkeerde lijn. Vervolgens leggen we het profiel of de balk onder de plaats van de snede en breken het vel. Gipsvezel is een vrij breekbaar materiaal en vereist een zorgvuldige behandeling.
Hoe maak je een doos in de badkamer

We bevestigen de gesneden stukken aan het profiel met schroeven van 3,5x25 mm. U kunt zelftappende schroeven gebruiken voor GVLV. Maar het profiel is beter om voor te boren, dus het vervormt minder. U kunt een speciale verzinkboor gebruiken met een ingebouwde boor met een diameter van 2,8 of 3 mm. Vervolgens worden de GVLV en het profiel doorboord en in de plaat wordt een extra zweet gevormd onder de kop van de schroef.
Hoe maak je een doos in de badkamer

De tweede laag is gemonteerd met langere schroeven van 3,5 x 35 mm. De stap waarmee de schroeven worden geschroefd is ongeveer 150 mm. Na installatie, GVLV is het klaargemaakt voor een betere hechting van de afwerklaag met gips. Als schilderen of behangen bedoeld wordt, dan wordt de gipsvezelplaat ook stopverf.
Hoe maak je een doos in de badkamer
Ga terug
Opmerkingen (2)
 1. Gast Igor
  #1 Gast Igor gasten 1 september 2018 10:08
  1
  Waar heb je zo'n hack gevonden? En de hacker vond niet dat het deksel op de flens van de rioolbuis niet zo moest worden gesloten. U kunt het sluiten, maar alles moet snel worden verwijderd om toegang te krijgen tot de flens.
  Dit kan een keer in je leven nodig zijn, maar hiermee moet rekening worden gehouden.
 2. Kish
  #2 Kish gasten 20 september 2018 10:50 PM
  0
  Wie zo gidsen en het profiel verwent? Er zal geen stijfheid meer zijn. U hoeft niet schoon te maken, er hoeven geen gaten te worden gerepareerd.

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines