Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» »Gebreide Cake
Gebreide cake - Dit is een geweldige decoratie voor een fotoshoot. Het gaat tenslotte niet achteruit, de crème zal niet worden uitgesmeerd, u kunt er veilig foto's mee maken.
Gehaakte cake op drie niveaus met rozen

Om een ​​cake te breien heb je nodig:
 • wit garen - acryl;
 • de overblijfselen van rood en groen garen voor rozen en bladeren;
 • haak 2 mm;
 • synthetische wintermachine voor het vullen;
 • karton.

Kies 2 OP's en sluit vervolgens in de tweede lus 6 RLS aan.
gaan breiwerk rond zonder hijslussen en verbindingspalen. Voor het gemak kunt u het begin van de rij markeren met een speld.
Voeg in elke rij 6 lussen toe.
Ga verder met het breien van een platte cirkel met de vereiste diameter (kleinste laag), in dit geval 16 cm.
Gehaakte cake op drie niveaus met rozen

Daarna breien zonder nog 10 cm toe te voegen of te verminderen.
Bind nog 1 cirkel met een diameter van 16 cm.
Plaats een voorgesneden kartonnen cirkel, vul het eerste deel van de cakevorm met synthetische winterizer, verdeel het gelijkmatig, leg dezelfde cirkel van karton erop, bedek het met een platte cirkel van garen, verbind de delen met behulp van enkele haakpalen.
Gehaakte cake op drie niveaus met rozen

Gehaakte cake op drie niveaus met rozen

De bovenste laag is klaar.
Voor een interessantere versie van de cake, stel ik voor er een gat in te maken om er wat in te doen een geschenk.
In dit geval wordt de bovenste laag van de cake verwijderd. En de tweede en derde zijn met elkaar verbonden.
De tweede laag mag niet beginnen vanuit het midden van de cirkel, maar vanuit de plaats van het gat. U moet een keten van het berekende aantal lussen (90 VP) kiezen, in een cirkel blijven breien en 6 kolommen in elke rij toevoegen. Uiteindelijk moet de diameter van de cirkel 26 cm zijn.
Brei daarna, zoals in de vorige laag, de cake zonder veranderingen in hoogte 10 cm en voeg dan gelijkmatig 6 kolommen toe. Elke laag is 10 cm groter dan de vorige.
In het midden is het noodzakelijk om een ​​pijp met een dergelijke diameter te binden zodat een souvenir erin kan passen.
Voor een pijp moet je een bepaald aantal lussen draaien, deze in een ring sluiten en zonder wijzigingen met dubbele haakjes breien.
Wanneer de tweede en derde lagen klaar zijn, wordt de pijp binnenin bevestigd, gaan we over tot de assemblage van de cake.
Plaats een kartonnen cirkel, vul de laag met een synthetische winterizer en vervolgens de tweede cirkel. De eerste laag is klaar. Omdat de twee lagen met elkaar zijn verbonden, is het onmiddellijk noodzakelijk om een ​​cirkel met een grotere diameter (onderste laag) te leggen en vervolgens een synthetische winterizer, karton, te bedekken met een platte gebreide cirkel. Zet alles vast met dubbel haakwerk.

Het grootste deel van de cake is klaar.


Nu moet je het maken decoratie.
Voor een gebreide rozet moet je 24 VP met rood garen draaien en dan bogen van 3 VP breien, 2 lussen overslaan in een ketting van VP.
In de volgende rij moet u gehaakte kolommen breien: in de eerste boog - 3 CCH, in de tweede, derde en vierde - 4 CCH, vervolgens 5 CCH en 6 CCH.
Vouw de roos samen, beginnend met een breed bloemblad en zet vast met een draad en een naald. Bind 40 rozen.
Gehaakte cake op drie niveaus met rozen

Bloemblaadjes van groen garen. Bel 10 VP. Brei een halve kolom, СБН, ПСН, ССН, СС2Н en hetzelfde in omgekeerde volgorde, knoop dezelfde combinatie aan de achterkant van de ketting van de VP.
Gehaakte cake op drie niveaus met rozen

Naai rozen op de taart, versier rozen met bloemblaadjes.
Gehaakte cake op drie niveaus met rozen

Gehaakte cake op drie niveaus met rozen

Gehaakte cake op drie niveaus met rozen

De cake is klaar.
Ga terug
Opmerkingen (1)
 1. Irinaalexa
  #1 Irinaalexa gasten 29 augustus 2017 18:49
  0
  Ja, het belangrijkste is om een ​​idee te vinden, en daar ... Dochters vonden deze cake lekker, gevraagd om een ​​pop te binden voor zijn verjaardag. Toegegeven, ik heb een miniatuurversie van deze masterclass gemaakt. Maar nu hebben we gebakken eieren en vis, en fruit is anders - de tafel kan volledig worden ingesteld. Dank aan de auteur voor de masterclass en een geweldig idee !!!

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines