Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »DIY strijkplank maken
Strijkplank vereenvoudigt het strijkproces aanzienlijk. Het is moeilijk om zonder dit item op de boerderij te doen. Je kunt natuurlijk een strijkplank kopen, maar planken van hoge kwaliteit zijn duur. Bovendien is het niet altijd gemakkelijk om comfortabele, hoogwaardige, goedkope en tegelijkertijd een bepaald kleurenmodel te vinden. Maar er is een oplossing. Je kunt het zelf doen. Natuurlijk vereist dit enige vaardigheden en hulpmiddelen, maar als u het hebt, bespaart u niet alleen een aanzienlijk deel van het budget, maar kunt u ook de optie maken die voor u geschikt is. Dit is precies het voordeel van het werk zelf te doen.
Productie van strijkplanken

Om te beginnen zullen we kijken hoe we het vlak van het bord zelf kunnen maken, waarop je dingen zult strijken. Om dit te doen, kunt u spaanplaat gebruiken. Het is raadzaam om spaanplaat te gebruiken, dat de eigenschappen van verhoogde vochtbestendigheid heeft. Zo gaat de strijkplank veel langer mee. Conventioneel spaanplaat verslechtert van water, vocht en vocht. U kunt de contouren van het bord met een potlood op een spaanplaatblad tekenen. De standaardafmetingen van strijkplanken die u kunt kopen, zijn 122x30 cm. U kunt echter ook andere maten gebruiken, bijvoorbeeld 130x35 cm. Mogelijk wilt u kleinere maten gebruiken om het bord lichter en gemakkelijker te vervoeren.
Vervolgens moet je het bord met een puzzel zagen. Houd er rekening mee dat één zijde een rechte hoek heeft. Aan de andere kant moet je het bord een beetje versmallen. De uiteinden van de spaanplaat kunnen een beetje worden geschuurd om ze gladder te maken.
Productie van strijkplanken

Daarna moet het bord met een doek worden vastgedraaid. U hebt twee soorten stof nodig. Grovere en dichtere stof is in de eerste laag gewikkeld. Leg hiervoor het bord op de stof en snijd de stof met een marge van 3-5 cm zodat deze kan worden weggestopt.
Productie van strijkplanken

Vervolgens kunt u met behulp van de constructienietmachine en nietjes de stof aan de onderkant van het bord bevestigen.
Productie van strijkplanken

Deze stof kan elke kleur hebben, omdat deze niet zichtbaar is. Vervolgens gebruikt u de tweede laag stof, waarop het wasgoed vervolgens wordt gestreken.
Productie van strijkplanken

Hier kies je al een kleur naar jouw smaak. Op dezelfde manier moet je een stuk stof knippen en het met een constructienietmachine vanaf de onderkant van het bord vastzetten. Bevestig de stof met een lichte rek zodat u comfortabel kunt strijken. De afstand tussen de beugels kan ongeveer 3-5 cm zijn.
Productie van strijkplanken

Daarna kun je beginnen met het maken van de poten van je strijkplank. Natuurlijk kun je houten poten maken, maar zo'n bord zal minder stabiel zijn. Het is veel praktischer om metalen poten te gebruiken. Als je een lasapparaat hebt en je weet hoe je moet koken, dan zal het niet moeilijk voor je zijn om het ontwerp te maken, dat in de afbeelding wordt getoond.
Productie van strijkplanken

Productie van strijkplanken

In extreme gevallen kunnen deze poten bij de lasser worden besteld. Deze twee benen zijn verbonden met een bout. Daarna kunnen ze worden geverfd. U kunt bijvoorbeeld goud- of zilververf in een spuitbus gebruiken. De hoogte van de benen die u selecteert voor uw lengte.
Dan moet je de poten aan het bord bevestigen. U bevestigt een letter "T" stevig op het bord met schroeven met behulp van een klinknagel. Een dergelijke klinknagel kan onafhankelijk worden gemaakt. Om dit te doen, moet je een klein stukje blik hebben. Knip de plaat uit met een schaar voor metaal en buig deze in de gewenste vorm. Wat u ongeveer nodig hebt, kunt u zien in de afbeelding.
Productie van strijkplanken

Voordat u de schroeven draait, moet u eerst gaten in de plaat en in de spaanplaat boren. De boor moet dunner zijn dan de zelftappende schroef die u gaat gebruiken.De lengte van de schroeven mag niet meer zijn dan de dikte van de spaanplaat.
De tweede letter "T", of het been, bevestig je niet aan het bord, maar op de vereiste afstand vanaf de onderkant van het bord maak je de grendel vast. Om te bepalen op welke afstand het moet worden bevestigd, moet het bord worden gelegd om de hoogte te bepalen die geschikt is voor uw groei, en op basis hiervan de klemmen vastzetten met zelftappende schroeven. Als er meerdere mensen van verschillende lengte in de familie zijn, kunt u verschillende klemmen gebruiken die zijn ontworpen voor verschillende hoogtes.
Productie van strijkplanken

Productie van strijkplanken

Zoals de praktijk laat zien, kost dit model van een strijkplank 2 - 3 keer duurder dan als je het zelf hebt gemaakt.
Productie van strijkplanken
Ga terug
Opmerkingen (5)
 1. Pashakorabl
  #1 Pashakorabl gasten 26 augustus 2017 11:05
  0
  Geconfronteerd met de behoefte aan een bord. De prijzen voor hen, nou ja, zijn erg beet, vooral voor mij - een student. Mijn handen lijken niet uit de kont te komen, ik zal het proberen)
  1. John
   #2 John gasten 13 februari 2019 21:01 uur
   0
   Ik ben ook een student. Er staat geen geld op het bord. Ik las dit artikel, ging uit - ik kocht een lasapparaat, elektroden en opgerolde pijp, sleepte alles naar het hostel. Ik kook mijn benen onder het bord ...
   Morgen zal ik de levering van een vel spaanplaat bestellen, omdat je het niet met je handen kunt slepen, ik zal een stuk op het aanrecht afzagen.
   In de Tkani-winkel keek ik naar het grove calico van een vrolijke kleur, overmorgen koop ik een snit en op de economische markt heb je een snit synthetische winterjas of vulling voor voering en meubelsnagels nodig. Ik neem een ​​hamer, een ijzerzaag, een boor met sproeiers, vijlen en een frees plus een klein ding voor leningen van een oom die naar een naburige stad is gegaan.
   Dankzij de site voor het besparen van geld en niet te veel betalen voor de strijkplank !!!
   1. zelf-h
    #3 zelf-h gasten 13 maart 2019 10:10
    1
    uit uw commentaar volgt dat strijkplanken in uw stad goud waard zijn !!!
 2. self-ych
  #4 self-ych gasten 13 maart 2019 10:00
  0
  Omdat onze appartementen niet in veel verschillende apparaten passen, moesten we een universeel bord maken. Somu-bord gemaakt van twee vloerplaten, lijmen en trekken vanaf de uiteinden van de doorgaande stijlen, poten van het frametype gelast uit een vierkante buis. Het bleek tegelijkertijd: een strijkplank, een trapladder (2 personen lopen er gemakkelijk op), een bank voor drie, een tafel voor kleine slotenmaker en timmerwerk en naaien, evenals een trainingsbank, van variabele hoogte en met nokken voor het bevestigen van vlechten en deurrails, en nog veel meer dat weet ik niet eens meer.
 3. self-ych
  #5 self-ych gasten 13 maart 2019 10:16
  0
  aan dit bord moet nog een poot en een bout met een moer worden toegevoegd en het spreiden van de poten zou een "cool" multifunctioneel sterk en stabiel bord zijn. En dus, met hetzelfde werk, "hel met die boog aan de zijkant"!

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines