Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » » »Paasvogel en paashaas
Aan de vooravond van de paasvakantie had ik een idee over wat er vóór de vakantie kan worden gedaan, behalve voor traditionele paaskoeken en het schilderen van eieren, voor decoratie. En het kwam bij me op om een ​​speelgoedpaashaas, een vogel en een opengewerkte kruising te maken die een aangename verandering in het leven kon brengen.
Voor hun vervaardiging nam ik een blauwe stof, draden, franjes, speldennaalden, vulmiddel (katoen), blauwe en rode steentjes, karton, gele en roze nagellak, en ook een map - een map, papieren tape, schaar, betrouwbaar lijm, twee witte kralen, transparante kralen en blauwe stof.

Toen ik begon met werken, knipte ik papieren monsters van toekomstig speelgoed, dat iets later in afzonderlijke delen moet worden verdeeld. Deze delen moeten worden vastgemaakt aan een blauwe stof en knip details met een lichte inkeping (vanaf 0,5 cm):

vogel en paashaas


Vervolgens neem ik papieren monsters van de stof en verdeel ik de torso van de vogel in twee delen, waarna ik twee delen uit het karton knip om de bek te maken:

vogel en paashaas


Daarna naai ik vier delen van het lichaam van het speelgoed, twee kanten vormend, en verf ik de details van de bek met vernis.
Ik schilder een kant van de bekdetails (boven) met gele vernis en de andere (onder) met roze. Je kunt nagellak nemen:

vogel en paashaas


Wanneer de vernis droogt, is het mogelijk om beide delen van het lichaam te naaien door de details van de bek in te voegen. Dan is het mogelijk om de vleugels te naaien, zodat ze geen kleine delen aan elkaar naaien om de ambachten later uit de verkeerde kant te draaien.
Nadat het werk met het naaien van de vogel is voltooid, begin ik met het naaien van het konijn.
Ik naai ook de details van het speelgoedkonijn met een lichte inkeping. Tijdens het werk naaide ik de details van zijn oren aan het hoofd en de details van de poten aan de romp:

vogel en paashaas


Vervolgens draai ik de onderdelen van binnen naar buiten en lijm ik blauwe kristallen als de ogen naar de hoofden van het handwerk. Voor een konijn kies ik een rode strass als mijn neus en borduur roze floss met draad in mijn mond. Daarna vul ik beide in wervend wol:

vogel en paashaas


Wanneer beide ambachten gevuld zijn met katoen, neem ik franjes stof:

vogel en paashaas


Nadat ik de met katoen gevulde details van de poten heb genaaid, bevestig ik ze aan het konijn, waarna ik de omzoomde stof in twee delen deel en het aan het speelgoed naai:

vogel en paashaas


Om de omzoomde stof zijn positie op het vaartuig te laten behouden, kan deze worden ingesloten tegen de stof van het vaartuig zelf:

vogel en paashaas


Vervolgens naai ik een dunne strook blauwe synthetische stof langs de lengte van de nek van het speelgoedkonijn:

vogel en paashaas


Nu naai ik het hoofd met de romp van een stuk speelgoed en naai een dunne strook om haar nek. De tweede dunne strook is nodig voor het speelgoed om een ​​van zijn oren te ondersteunen:

vogel en paashaas


Ik neem de paasvogel aan en naai haar vleugels:

vogel en paashaas


Daarna naaide ik een gat in de speelgoedvogel waardoor watten erin werden geïntroduceerd.
Wanneer een witte kraal aan het konijn wordt genaaid en franjes en vleugels aan de vogel zijn bevestigd, zien ze er zo uit:

vogel en paashaas


Voor de vogel zal het ook nodig zijn om een ​​dunne strook blauwe stof met een kraal te maken, maar voor nu ben ik begonnen met het maken van een opengewerkte kruisfiguur.
Om het te maken, neem ik een blauw vel uit de oude map - de map en snijd het in vele dunne stroken:

vogel en paashaas


Ik lijm deze strips in de vorm van bloemblaadjes met behulp van papieren tape:

vogel en paashaas


Door de vormen van opengewerkte bloembladen te maken, maak ik 4 grote figuren, 4 "medium" en 8 kleine, die iets later, in de vorm van een kruis, lijm ik met een betrouwbare lijm:

vogel en paashaas


Vervolgens sneed ik een klein deel van de magnetische plaat om het aan het kruis te plakken. Van de plaat scheid ik het papieroppervlak met de afbeelding en laat een kleine laag papier achter zodat de magneet betrouwbaarder kan worden gelijmd op de delen van de figuur die zijn omwikkeld met papiertape:

vogel en paashaas


Nu lijm ik de magneet op de dwarsfiguur met een betrouwbare lijm.
Zo'n klein stukje magneet is genoeg om het figuur goed op een ijzeren oppervlak te houden:

vogel en paashaas


Daarna naai ik een dunne strook blauwe stof voor een speelgoedvogel en versier deze strook met een kraal. Aan de figuur van het kruis, kunt u optioneel steentjes lijmen voor decoratie:

vogel en paashaas


Daarna zijn mijn beide ambachten klaar:

vogel en paashaas

vogel en paashaas


Met vriendelijke groet, Vorobyov Dinara.
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines