Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» »Trucs van een gecompacteerde tomatenplukker
Als de teelt van tomatenzaailingen niet ver van de tuin plaatsvindt, is het niet nodig om innovaties uit te vinden. Vaak moeten planten echter worden getransporteerd en is persoonlijk vervoer hiervoor niet altijd mogelijk. Het is niet moeilijk om tomatenzaailingen te kweken, maar het is al moeilijker om het in integriteit op de plantplaats te leveren.
Onder dergelijke omstandigheden kunnen compacte plectrums worden gebruikt. Met hun hulp kunnen we:
 • rationeel ruimtegebruik op de vensterbank;
 • we kweken de juiste hoeveelheid zaailingen, zonder extra gebieden, kopjes, grond;
 • we kunnen zaailingen veilig vervoeren met het openbaar vervoer;
 • We planten tomaten snel en efficiënt in open grond zonder de integriteit van de aarde coma te schenden.

Ruimtebesparend


In een appartement is het vrij moeilijk om een ​​grote hoeveelheid zaailingsmateriaal te kweken. Elke lente voor de tuinman gaat gepaard met mentale beproevingen, wat te zaaien en wat niet. Men wil tenslotte alles zaaien, en meer. Maar helaas zijn vensterbanken niet dimensieloos en moeten ze de gewassen van de gewenste variëteiten verlaten.
Als je de voorgestelde methode eenmaal hebt geprobeerd, zul je zien dat je de beschikbare ruimte rationeel kunt gebruiken en jezelf niet de excessen kunt ontzeggen.
Het zaaien van tomaten gebeurt zoals altijd in een pot of een andere container. Wanneer de zaailingen klaar zijn om te duiken, en dit is het stadium van twee echte bladeren zoals op de foto, kun je beginnen met duiken in individuele potten.
Trucs van de gecompacteerde tomatenplukker

Selectie van duikflessen


Veel groentetelers proberen een grotere capaciteit te kiezen, wat hen motiveert door het feit dat zaailingen tijdens het groeiseizoen een sterk wortelstelsel zullen ontwikkelen. De botanische kenmerken van de tomaat zijn echter zodanig dat de hele stengel, die in de grond komt, wortels groeit. Bij het kweken van zaailingen is het belangrijkste niet het wortelsysteem, maar de leeftijd van de zaailingen, het is dankzij hem dat we vruchtvorming 60 dagen "versnellen".
Meer ervaren groentetelers proberen geen zaailingen in een grote pot te planten, maar gebruiken 200 g kopjes, wat genoeg is.
Trucs van de gecompacteerde tomatenplukker

In ons geval gaan we nog verder en duiken we in één kopje in twee planten.
Omdat plukken niet alleen zit op verschillende capaciteiten, maar nog steeds werkt met het rootsysteem, moet je de onderkant van de wervelkolom afbijten.
Trucs van de gecompacteerde tomatenplukker

Trucs van de gecompacteerde tomatenplukker

Plant de plant vervolgens dichter bij de wanden van de beker.
Trucs van de gecompacteerde tomatenplukker

Zaailingen moeten behoorlijk verdiept zijn. Hierdoor kunt u het grondmengsel besprenkelen en de kluit groeit niet in de breedte, maar over de volledige hoogte van de verdiepte stengel. We zullen dus een wortelsysteem creëren en twee planten zullen hun ruimte veroveren.
Trucs van de gecompacteerde tomatenplukker

Onderteken de landing. Zelfs als je niet veel variëteiten hebt, teken dan de bekers, dit zal misverstanden elimineren, vooral als lage en hoge variëteiten worden gekweekt. Als je schrijft dat de naam van de variëteit omslachtig is, kun je alleen een lange of lage plant opgeven, met de twee letters "H" en "B". Het is beter om met een marker te markeren, het zal niet met water worden afgewassen en na gebruik van het glas moet de inscriptie worden afgeveegd met een oplosmiddel of alcohol.

Kenmerken van het kweken van verdichte zaailingen


Er zijn speciale vereisten voor zaailingen en dit is geen uitzondering. Zodat de tomatenplant niet uitrekt en "dik" is, is het noodzakelijk om de temperatuur en de lichtomstandigheden duidelijk te regelen. Voorzie zaailingen van een lage temperatuur en een hoog licht, hierdoor kan het wortelsysteem en het vegetatief gelijkmatig worden ontwikkeld.
Trucs van de gecompacteerde tomatenplukker

Als de omstandigheden van het appartement u niet toestaan ​​om veel goede zaailingen tot 60 dagen oud te laten groeien, moet u de vroege gewassen opgeven. Zaai later wat van de zaden en duik in twee. Je hebt dus zaailingen in de juiste hoeveelheid. Zaden die met een vertraging worden gezaaid, zullen de "pionier" snel inhalen en zorgen voor een overvloed aan fruit.
Als u een dergelijke truc hebt gebruikt, kunt u pijnloos de juiste hoeveelheid zaailingen kweken en naar de plaats van aanplant overbrengen.
Ga terug
Opmerkingen (1)
 1. Katya-0802
  #1 Katya-0802 gasten 26 augustus 2017 18:16
  0
  Ik zal een notitie nemen. Ik ben een beginnende amateurtuinier en tot nu toe beheers ik alleen alle subtiliteiten van het proces: kassen, zaailingen. Volgend voorjaar zal ik proberen het advies over plukken tot leven te brengen :)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines