Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
Een stoffenboek wordt een favoriet speeltje voor jonge meisjes. Dit speelgoed is gemaakt in meer dan één dag, dus geduld en onbeperkte verbeelding worden een belangrijk aspect van kwaliteitswerk.
Zacht poppenhuisboek

Zacht poppenhuisboek

Zacht poppenhuisboek

Zacht poppenhuisboek

Zacht poppenhuisboek

Zacht poppenhuisboek

Zacht poppenhuisboek

De belangrijkste materialen die niet achterwege kunnen blijven, zijn:
  • Stijf karton (bijvoorbeeld verpakkingen van dekens, gordijnen)
  • Stoffen in verschillende kleuren en texturen
  • Linten, ruches, guipure
  • Foamiran
  • Kralen, ringen
  • Schuimrubber of synthetische wintermachine
  • Draden met een naald, lijmpistool.

Zacht poppenhuisboek

Het boek heeft 4 pagina's en de binnenkant kan onmiddellijk worden bedekt met een doek, zoals een flanel.
Het is niet nodig om stof te naaien - het kan op lijm worden bevestigd. Het wordt sneller en zonder naden.
Zacht poppenhuisboek

Voor de zachtheid worden de omslagen van het boek eerst alleen gelijmd met synthetische winterizer. Aan het einde van het werk doen we de bekleding.
Zacht poppenhuisboek

We lijmen het binnenoppervlak van de hoes met een gekleurde doek. Naai langs de omtrek.
Zacht poppenhuisboek

Het interessantste is nu het interieur van de eerste kamer. Dit is een woonkamer met een bank, een tv en een groot raam.
1. Het venster. Van witte foamiran snijden we een rechthoek van 5 * 12 cm, van grijs - 3 dunne stroken van 5 * 0,3 cm. Om de gordijnen te versieren, bereiden we een rechthoek van guipure-stof (tule) en 2 rechthoeken van dichte stof (gordijnen).
Zacht poppenhuisboek

Zacht poppenhuisboek

2. tv. Uit zwart foamiran snijden we een rechthoek van 5 * 10 cm en benen van willekeurige vorm. We maken een schermfoto van een geschikte grootte.
Zacht poppenhuisboek

3. De bank. Rechthoekige spaties van wollen stof, rechthoeken van karton (voor de rug en stoelen), een synthetische wintermachine voor het vullen van de bank zijn nodig.
Zacht poppenhuisboek

Laten we de bank volumineus maken. Om dit te doen, leggen we de synthetische wintermachine op karton, spannen we de stof aan de bovenkant en bevestigen we het met een lijmpistool.
Over het algemeen zijn alle details van het huis miniatuur, dus het is niet nodig om patronen te tekenen en iets te meten met een centimeter tape. In ons geval gebeurt alles "met het oog" en het lijmpistool zal alle fouten perfect verbergen.
Zacht poppenhuisboek

We maken de zijruggen van de bank uit rechthoeken van stof, synthetische winterizer en cirkels van dichte bruine stof. Naai de rechthoek over de lengte, vul deze met een synthetische wintermachine (schuimrubber) en sluit deze af met een cirkel van bruine stof, ook naaien in een cirkel.
Zacht poppenhuisboek

We monteren de bank onmiddellijk op zijn plaats - eerst lijmen we de zitting, vervolgens de achterkant en zijkanten.
Wanneer het boek gesloten is, leunt de achterkant van de bank achterover en wordt deze geopend.
Zacht poppenhuisboek
Zacht poppenhuisboek

Lijm de rest van de details op de eerste pagina - een tv, een raam met gordijnen. Je kunt schilderijen maken van foamiran en ze aan de zijkanten van het venster hangen. We zetten een pot met planten in de buurt van de bank. De pot wordt eenvoudig uit stof of kunstleer gesneden en gelijmd. En we borduren de plant met groene draadzijde.
Zacht poppenhuisboek

We maken een kroonluchter op dezelfde manier - knip een halfrond uit het materiaal, lijm het en maak een guipurekleurlint vast aan de onderkant.
Er ligt een kleed voor de bank. Het kan worden gesneden uit een geschikt materiaal, of het kan worden gebreid.
We gaan door naar de tweede kamer - de slaapkamer. Het zal een bed, ladenkast, kledingkast herbergen.
1. Het bed. We bereiden een vierkant van karton, stof, synthetische winterizer. Voor een deken - een vierkant van stof en synthetische winterizer, evenals een ruit om een ​​dekbedovertrek te simuleren. Voor een kussen - een synthetische wintermachine, kant en stof van elke vorm.
Zacht poppenhuisboek

We maken het bed zelf vergelijkbaar met een bank - we spannen karton met een doek vast en plaatsen er een synthetische wintermachine tussen. Doek met lijm. Naai de quilt met draden, naai een diamant van gekleurde stof en bevestig kantkant langs de contour. We maken het kussen ook zacht, versieren met kant.
Zacht poppenhuisboek

2. kledingkast. Er zijn 2 lege stukken karton en kunstleer voor deuren nodig.Nog 1 vierkant kunstleer zal gaan voor de binneninrichting van de kast.
Zacht poppenhuisboek

We spannen de kartonnen deuren met materiaal, lijm alle randen.
Van een wattenstaafje maken we een bar voor hangers. Hangers kunnen van paperclips worden gemaakt door ze op een geschikte manier met een tang te vouwen.
Zacht poppenhuisboek

Lijm een ​​stuk dichte folie op een van de deuren en imiteer een spiegel.
Zacht poppenhuisboek

3. Dressoir. Lijm de rechthoek van de stof op de achtergrond. We borduren dozen en handgrepen op het dressoir met draad.
Zacht poppenhuisboek

We lijmen alle interieurdetails.
We leggen een gebreide mat naast het bed.
Zacht poppenhuisboek

We gaan een badkamer bouwen. Hier kun je een bad, een wasmachine en allerlei planken met badaccessoires plaatsen.
1. Bad. Op de foamiran tekenen we eerst een bad en knippen het vervolgens uit. Snijd ook de poten van het bad. Van een blauwe doek snijden we een klein stukje voor het gordijn.
Zacht poppenhuisboek

2. De wasmachine. Van schuimrubber of dik foamiran, snijd een vierkant en maak een gat in het midden. We hebben ook de deur van de wasmachine van de overeenkomstige grootte en knoppen uitgesneden.
Zacht poppenhuisboek

3. Planken voor de badkamer zijn gebouwd van hetzelfde foamiran. We hangen handdoeken en een badjas voor poppen aan haken (diamanten van foamiran).
Zacht poppenhuisboek

We regelen het bad door alle onderdelen in de juiste volgorde te lijmen. We zetten het gordijn op de vislijn. Naai de uiteinden van de vislijn voor de grootste betrouwbaarheid.
We borduren de douche en kranen in de badkamer met mouline draad.
Zacht poppenhuisboek

De vierde kamer is de keuken. We plaatsen hier een koelkast, een eettafel met stoelen, een gasfornuis, kasten en een raam.
1. De koelkast. Alle details zijn uit foamiran gesneden. We kiezen een willekeurige vorm. We zullen binnenplanken maken van foamiran-strips, waarvan de uiteinden worden gelijmd en het midden vrij is.
Van hetzelfde materiaal kunt u de inhoud van de koelkast uitsnijden - fruit, potten, potten.
Zacht poppenhuisboek

We lijmen de details van de koelkast. Deuren, lijm slechts op één rand zodat ze openen en sluiten.
Zacht poppenhuisboek

2. Tafel en stoelen. Teken op de stof de vorm van de stoelen, knip ze uit. Voor de tafel bereiden we een vierkant van karton en gekleurd materiaal.
Zacht poppenhuisboek

We spannen het karton met een gekleurde doek en fixeren met lijm, lijm een ​​vlecht rond de omtrek.
Om de tafel volumineuzer te maken en niet "op de vloer te liggen", leggen we er nog 2 lagen karton onder en, alle lagen verlijmend, lijmen we de tafel op de vloer. Aan beide kanten van de tafel bevestigen we de stoelen, ook met lijm.
Zacht poppenhuisboek

3. Gasfornuis. We snijden een rechthoek uit witte foamiran, maken de ovendeur en hendels van zwarte foamiran.
Naast het fornuis staat een keukenkast. We zullen het maken van hetzelfde materiaal.
Zacht poppenhuisboek

4. Het raam en de vensterbank zijn hetzelfde als het vorige venster voor de woonkamer en de kledingkast voor de slaapkamer.
Zacht poppenhuisboek

Binnen de vensterbank zijn planken gebouwd in de vorm van zakken waar u in de toekomst verschillende objecten kunt plaatsen.
Zacht poppenhuisboek

Schik vervolgens het toilet. In deze kamer staat een toiletpot, emmer, wastafel, spiegel, planken.
1. Toiletpot en wastafel. Trek op een witte foamiran eerst een toiletpot, knip deze vervolgens uit, snijd het deksel en de afvoerbak afzonderlijk. We tekenen en snijden ook de wastafel en de kraan.
Zacht poppenhuisboek

Gesneden delen kunnen direct op de achtergrond worden gelijmd.
2. De spiegel. Iedereen in huis heeft een spiegel uit een oude poederdoos of rouge. Voor het frame passen we een spiegel toe op de foamiran, cirkel en snijd langs de lijn 2 mm groter dan de getekende. Knip in het midden van de cirkel ook de cirkel uit. We hebben de resulterende ring nodig.
We lijmen de spiegel over de wastafel, plaatsen er een ring op en lijmen deze. We hangen 2 vierkante servetten naast de spiegel.
Zacht poppenhuisboek

3. Plank met accessoires. Snijd een rechthoek van kunstleer. Je kunt er zakken op flitsen. Uit foamiran snijden we buizen en potten van willekeurige vorm.
Zacht poppenhuisboek

Je kunt een toiletrol, een kroonluchter, een nepraam bouwen. Wij beheersen alle accessoires volgens het reeds beschreven principe.
De laatste kamer is de hal. We plaatsen hier een bank, een ladekast en een kledingkast.
1. Borst. Van een dichte stof zullen we een rechthoek bereiden, van een donker kunstleer - stroken van 2-3 mm breed.
Op de ladekast staat een vaas (we zullen het ook maken van kunstleer of stof) en een telefoon (we tekenen 3 details op de foamiran - een trapezium, een buis en een witte cirkel).
Zacht poppenhuisboek

We lijmen alle lege plekken: eerst de ladekast; lijmstroken rond de omtrek en langs de contour van de dozen; zet de vaas en de telefoon vast.
Zacht poppenhuisboek

2. kledingkast.We maken het evenals de slaapkamergarderobe - van karton en stof.
Naast de kast plaatsen we de voordeur.
Zacht poppenhuisboek

3. De bank. Het kan op het principe van een bank in de woonkamer, of je kunt ruggen en zijkanten maken van foamiran. Ze zullen ook gaan liggen wanneer het boek wordt gesloten, en wanneer ze worden geopend, zullen ze opstaan.
Zacht poppenhuisboek

We leggen matten voor de deur en de bank. Van zwart kunstleer kun je laarzen knippen en deze aan de binnenwand van de kast of vlak bij de deur plakken.
Inrichting van het appartement is voltooid.
We gaan verder naar het huis. Knip van de gekleurde stof de rechthoek af die overeenkomt met de grootte van het buitenoppervlak van het boek. Lijm de stof op de hoezen, trek eraan en draai de randen naar binnen. Bij de vouw wordt de stof extra gestikt.
Zacht poppenhuisboek

We bevestigen linten op de eerste en laatste pagina - ze worden vastgebonden en houden het boek geassembleerd.
Zacht poppenhuisboek

Laten we een gezicht van het huis maken. We zetten op een lijm een ​​deur gesneden uit effen stof. Het kan vierkant of halfrond zijn. Naai dichte vlecht- en kraalhandgrepen langs de contour.
Zacht poppenhuisboek

We plaatsen 2 ramen boven de deur. Ze worden ook langs de contour gelijmd met een gekleurd lint.
Zacht poppenhuisboek

Je kunt een zaklamp naast de deur hangen. We maken het van bruine stof en simuleren het licht dat ervan uitgaat met gele draden.
Het blijft om alle naden en fouten van het huis te verbergen. Om dit te doen, slaat u een groot aantal linten op van 5 mm breed en lijmt u deze rond de hele contour van het huis, rond de omtrek van elke kamer, op de vouwlijnen van het boek, zowel buiten als binnen.
Zacht poppenhuisboek

Op de laatste pagina - de omslag, maken we een balkon. We selecteren er een effen stof voor, zodat de structuur niet samengaat met de achtergrond. Een rechthoekig stuk stof met lijm in de vorm van een zak zodat de pop erin kan worden gestopt. Wij ontwerpen raamopeningen, contouren en gordijnen op het balkon zoals gewenst.
Zacht poppenhuisboek

Het huisboek is klaar! Dit vaartuig is een prachtig cadeau voor je geliefde dochter, vergeet niet om een ​​pop van een geschikte grootte in huis te plaatsen.
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines