Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Sisal Topiary
Om de behuizing comfortabel te maken, is het gebruikelijk om deze te decoreren met bloemen of andere composities - schilderijen, panelen. Ook kan een helder accent worden gemaakt met behulp van topiary. De tweede naam is de boom van geluk. Hiermee kunt u eenvoudig een helder element aan de kamer toevoegen. En als het niet in een winkel wordt gekocht, maar door eigen handen wordt gemaakt, zal het de eigenaars warmte en geluk brengen in een veel groter volume.
topiary gemaakt van linten, koffiebonen, foamiran en andere materialen. Een van de gemakkelijkste manieren is om vanuit Sisal een boom van geluk te maken. Voor de productie hebt u nodig:
  • een schuimbal (of u kunt een krant verkreukelen) met een diameter van ongeveer 7-10 cm (meer of minder is mogelijk op verzoek van de ambachtsman, omdat de grootte van het product hiervan afhangt),
  • oude pen of eetstokje voor Chinees eten,
  • heet pistool of gewone superlijm,
  • sisal,
  • albast,
  • draad
  • een pot voor een boom,
  • afwerkingselementen: kralen, halve kralen, een klein stukje satijnen lint (of andere materialen indien gewenst).

Sisal Topiary

1. Verhit het hete lijmpistool, doe een druppel lijm op één onnodig handvat van één rand en bevestig de draad en begin de hele kern eromheen te wikkelen.
Sisal Topiary

Voor meer sterkte kun je het om de 2-3 cm lijmen.Nadat de hele handgreep is gewikkeld, moet de draad worden bevestigd en gesneden.
Sisal Topiary

2. Maak een gat in de schuimbal, laat er een beetje lijm in vallen, plaats het handvat en laat het drogen voor een sterkere grip.
Sisal Topiary

Sisal Topiary

3. Neem sisal, breek de vezels in kleine stukjes, waaruit je de ballen kunt draaien.
Sisal Topiary

Sisal Topiary

Gemiddeld zijn 30 tot 100 stuks vereist (het hangt allemaal af van de grootte van de schuimbal en de sisalballen zelf).
Sisal Topiary

4. Nadat de ballen klaar zijn, moet je ze op het schuim lijmen. Het is handig om van boven naar beneden te beginnen.
Sisal Topiary

Je moet zo dicht mogelijk bij elkaar blijven, anders is de basis zichtbaar.
Sisal Topiary

5. De topiary koffer kan worden versierd met een reeks kralen of een dun lint, en kralen kunnen tussen de sisal ballen worden gelijmd.
Sisal Topiary

Sisal Topiary

6. Nu moet je de boom in de pot repareren. Hiervoor wordt de albast in een onnodige bak met water gekweekt tot de consistentie van dikke zure room. Breng dit mengsel over in een pot (hoewel je het mengsel er meteen in kunt verdunnen) en plaats het vat met de bal daar. Houd het met uw handen gedurende 5-10 minuten totdat het mengsel hard wordt.
Sisal Topiary

Het duurt enkele uren om volledig te drogen. Zodat het albast niet zichtbaar was, kan het worden gesloten met sisal en gelijmde halve kralen.
Sisal Topiary

7. Als er een mooie pot is gebruikt, kan alles blijven zoals het is, of je kunt het zelf versieren. Neem hiervoor een satijnen lint en bevestig het aan de topiary. Kan worden aangevuld decoratie pot met halve kralen, knoop een strik van een lint.
Sisal Topiary

8. De boom van geluk is klaar! Het bleek een prachtige compositie voor zowel thuis als in een geschenk!
Sisal Topiary

Sisal Topiary
Ga terug
Reacties (0)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines