Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Manty" Athletic "met gehakt
Manty - Een zeer bevredigend en smakelijk gerecht. En natuurlijk calorierijk, maar het wordt perfect opgenomen, omdat het wordt gestoomd. Er zijn veel recepten voor hun voorbereiding. Manti wordt bereid met verschillende vullingen: met lam, varkensvlees, rundvlees, paardenvlees en zelfs met pompoen en andere groenten. Hoewel dit een traditioneel gerecht is van de volkeren van Centraal-Azië, is manti in ons land ook dol op koken.
Manta's zijn heel gemakkelijk te bereiden, zelfs een beginnende kok kan ermee omgaan. Daarom is het voorbereiden van manti een prachtige gelegenheid om je geliefden te plezieren!
Het zal vereist zijn:
 • 0,5 kg bloem;
 • 250 g water;
 • 500 g varkensvlees (of ander vlees);
 • 4 tot 5 bollen;
 • 0,5 theelepel zout;
 • kruiden naar smaak.

Manty Heroes met gehakt

1. Giet de bloem in een diepe kom en voeg water toe (het moet een beetje warm zijn om het deeg beter te kneden) en een snufje zout. Kneed een behoorlijk koel deeg.
Manty Heroes met gehakt

2. Nu moet je het deeg met een handdoek bedekken of in een zak doen en 60 - 80 minuten laten "rusten". Het deeg moet zachter en elastischer worden.
Manty Heroes met gehakt

3. Bereid nu de vulling voor. Elk vlees is geschikt, maar ik vind varkensvlees manti het leukst omdat het dan sappiger wordt. Het vlees moet in kleine blokjes worden gehakt (je kunt natuurlijk gehakt maken, maar het zal niet langer manti zijn). Om precies kleine blokjes te krijgen, mag het vlees niet volledig worden ontdooid.
Manty Heroes met gehakt

4. Schil de ui, was deze onder koud water en snijd ook in kleine blokjes.
Manty Heroes met gehakt

5. Nu moet je het varkensvlees met uien combineren, zout, kruiden naar smaak toevoegen (ik voeg alleen peper toe) en alles goed mengen.
Manty Heroes met gehakt

6. Nu rollen we cakes uit het deeg (ik maak groot genoeg). Als het deeg te dun wordt uitgerold, kan het na knijpen breken.
Manty Heroes met gehakt

7. Voor elke cake moet je een vulling plaatsen. Nu moet je de manti vormen: eerst worden twee kanten in het midden geknepen, dan worden de twee overgebleven kanten naar dit midden geknepen en blijven er “staarten” achter. Het bleek zoiets als een ster. Nu verbinden we deze "staarten" van twee kanten.
Manty Heroes met gehakt

8. Nu kun je manti sturen om voor te bereiden. Het is beter om de niveaus van een dubbele boiler in te smeren met plantaardige olie, zodat het later gemakkelijker wordt om manti te krijgen. Leg ze vervolgens zo neer dat er een afstand tussen hen is en ze elkaar niet raken. We stellen de kooktijd in op een dubbele boiler voor 40-50 minuten (omdat ik grote manti krijg, stel ik deze in op 50-60 minuten).
Manty Heroes met gehakt

9. Dus, de Manty "Heroes" met gehakt vlees zijn klaar! Daar bovenop kun je verschillende sauzen, boter of zure room schenken.
Manty Heroes met gehakt
Ga terug
Opmerkingen (1)
 1. Natalia Ogarkova
  #1 Natalia Ogarkova gasten 21 augustus 2017 21:29
  0
  Bedankt voor de stapsgewijze instructies - voor het eerst gebeeldhouwde manti - alles is gelukt, de familie is blij.

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines