Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »De lekkerste zelfgemaakte knoedels
Zelfgemaakte knoedels zijn goed omdat ze, na slechts een uur of twee te hebben doorgebracht, kunnen worden voorbereid op de toekomst, ingevroren en gekookt als dat nodig is. In een goede vriezer kunnen ze lang worden bewaard zonder kwaliteitsverlies. Hoewel voedselexperts aanbevelen om bevroren knoedels 30 dagen te bewaren, mag de optimale houdbaarheid van zelfgemaakte knoedels niet langer zijn dan drie weken.
De onbetwistbare voordelen van zelfgemaakte knoedels zijn dat ze bij de productie van gehakt alleen vlees gebruiken dat is gekruid met knoflook, peper, zout en uien. Het bevat geen plantaardige eiwitten, verdikkingsmiddelen, smaakstoffen of andere additieven aangeduid met de letter E.
de lekkerste zelfgemaakte knoedels

Om zelfgemaakte dumplings te maken, heb je nodig:
 • rundvlees 0,5 kg;
 • mager varkensvlees 0,3 kg;
 • varkensvleesvet 0,2 kg;
 • uien 0,2 kg;
 • knoflook 5-6 kruidnagel;
 • zout;
 • gemalen zwarte peper:
 • bloem 0,7 kg;
 • melk 0,4 l;
 • eieren 1-2 st.

vlees

eieren meel melk

1. Het deeg voor knoedels is vrij eenvoudig bereid. Zeef een pond bloem in een grote kom, voeg zout toe, giet melk, breek een grote of twee kleine eieren. Kneed het deeg. Voeg bloem toe indien nodig. Kneed het deeg tot het een elastische textuur krijgt.
knoedels deeg

Ik bedek de gerechten met het deeg met een deksel of film. Laat het ongeveer een uur op tafel liggen. Gedurende deze tijd bezinkt het deeg en wordt het nog elastischer.
2. Terwijl het deeg bezinkt, moet je gehakt voor dumplings koken. Om dit te doen, hebt u een vleesmolen van elk type nodig, mechanisch of elektrisch. Alle componenten van gehakt vlees worden door een vleesmolen geroteerd. Het is raadzaam om rundvlees, varkensvlees, uien en knoflook af te wisselen.
gehakt

Het gehakt zal uniformer blijken te zijn, het zal gemakkelijker te mengen zijn.
Het gehakt is naar smaak gezouten. Er wordt gemalen zwarte peper aan toegevoegd. Het is voldoende om een ​​halve of hele theelepel te zetten. Allemaal goed mengen. Wanneer het deeg en het gehakt klaar zijn, begin je met het maken van zelfgemaakte knoedels.
3. Het deeg wordt eerst dun genoeg gerold. Belangrijk! Tijdens het rollen en snijden van het deeg is de resterende bloem vereist.
De optimale dikte van het reservoir moet 2-3 mm zijn. Een beker of glas snijd het deeg in cirkels.
voorvormen voor ravioli

4. Doe in elke cirkel een theelepel gehakt.
leg het gehakt

Knijp de randen van het deeg samen, verbind de tegenovergestelde uiteinden. Dumplings worden op een bord of een bakplaat geplaatst, nadat ze hun oppervlak met bloem hebben bestrooid.
pelmeni

Belangrijk! Als knoedels klaar zijn voor de toekomst, moeten ze twee uur in de vriezer worden bewaard. Als het in de winter gebeurt, worden knoedels eenvoudig naar het balkon gebracht, de loggia. Wanneer de knoedels goed zijn ingevroren, worden ze in een zak gestopt. Bevroren knoedels worden in de vriezer bewaard.
5. Voor het koken van knoedels wordt water, met toevoeging van zout, laurier, peper, in een ruime pan aan de kook gebracht.
voeg laurier toe

Om 0,5 - 0,6 kg knoedels te koken, hebt u 2,5 l water nodig.
6. De bollen worden in water ondergedompeld.
knoedels koken

Roer ze voorzichtig van onder naar boven.
de lekkerste zelfgemaakte knoedels

7. Wanneer de bollen drijven en koken, worden ze uit kokend water gehaald. Maak er een lepel met sleuf van.
Zelfgemaakte knoedels geserveerd met verschillende toppings:
 • olie;
 • zure room;
 • mayonaise;
 • mosterd.

Je kunt ze knoedels serveren met vleesbouillon, kruiden.
de lekkerste zelfgemaakte knoedels
Ga terug
Opmerkingen (1)
 1. princessira
  #1 princessira gasten 21 augustus 2017 13:01
  0
  Een gerecht dat door de jaren heen is gecontroleerd, moet in het arsenaal van elke huisvrouw zijn. Het lijkt erop dat ik knoedels kan beeldhouwen, maar ik heb het nog steeds gelezen, ervoor gezorgd dat ik alles goed deed. De bestede tijd is het waard. Ik adviseer alle beginnende koks !!!

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines