Doe het zelf
Masterclasses, instructies, nuttige tips, recepten.
» » »Repareer de toiletspoeltank
Dankzij de vlottermechanismen wordt de tank automatisch gevuld met water. Bijvoorbeeld een toiletpot, opslagtank, etc.
Overweeg de soorten vlotterkleppen, evenals methoden voor identificatie en probleemoplossing.

Soorten vlotterafsluiters


Afhankelijk van het werklichaam zijn de kleppen verdeeld in membraan en plunjer (met onderste of bovenste opstelling).
Het membraanventiel bestaat uit een buis met schroefdraad, water komt de tank binnen. Controle over de waterstroom in het systeem wordt uitgevoerd door een membraan.
Repareer de toiletspoeltank

Het blokkeert de uitlaat door de hendel en de vlotter. De vlotter heeft mogelijk ook geen hefboom, maar beweegt langs de geleiders van het afvoerbuislichaam. Dit ontwerp verkleint het oppervlak van de klep en is gemonteerd in kleine tanks. Bijvoorbeeld in toiletpotten.
Het plunjervergrendelingsmechanisme bestaat uit een pijp met een inch schroefdraad aan de ene kant, en aan de andere kant is er een klein gat en een holle cilinder waarlangs de plunjer beweegt (een zuiger met een eindvlak van de afdichting). De beweging van de zuiger in de richting van openen of sluiten vindt plaats door een metalen, plastic hendel en een vlotter.
Repareer de toiletspoeltank

In vergelijking met membraankleppen zijn plunjerkleppen gemakkelijker te repareren en te onderhouden door het ontwerp van afdichtrubber.
Algoritme voor het identificeren en oplossen van problemen met een float-apparaat
Het eerste teken van een klepstoring is de constante stroom water in het toilet of het uit de tank gieten. Het kan een expliciet (gemakkelijk op te merken) of verborgen (moeilijk te identificeren) karakter hebben.
Om de plaats van lekkage te bepalen, wanneer de tank vol is, opent u de bovenklep en onderzoekt u de mechanismen van de tank. Als er water uit de vlotterschakelaar lekt, moet u:
1. Sluit de watertoevoer en laat het niveau onder het montagegat van de klep zakken. De vloeistof kan worden afgetapt met een rubberen slang en capillair effect. Druk in de toilettank op de knop of de waterhendel.
2. Schroef de watertoevoerslang, de klemmoer van de klep los en verwijder deze uit de tank.
3. Bij kleppen met een hendel moet het afdichtingslichaam worden verwijderd om de stang met bouten of splitsen te verwijderen. Als de vlotter in de geleiders beweegt, maakt u de vergrendeling los van de vlotterstang.
4. Om het membraan te demonteren, is het noodzakelijk om de aanslag en in het plunjermechanisme de steel te verwijderen.
5. Onderzoek de toestand van het rubber en de uitlaat. Als er vuil aanwezig is, maak deze schoon. Defecte onderdelen moeten worden vervangen.
Repareer de toiletspoeltank

6. Zet het ventiel weer in elkaar en installeer het in omgekeerde volgorde.
7. Controleer de werking en dichtheid van het apparaat.
Geluidsreductie bij het vullen van de tank
Om het geluid te verminderen bij het vullen van de tank met water, kunt u een geluiddemper gebruiken. Het is gemaakt van siliconen of PVC-buis. Het moet 2 cm zijn, minder dan de hoogte van de klep tot de bodem van de tank, met dezelfde diameter als de klepuitlaat.
Een geluiddemper van de juiste maat wordt op de buis getrokken en met een krimpklem bevestigd. Ruisonderdrukking treedt op als gevolg van de vloeistofstroom onder een watersluiter.
Ook kan het geluid worden verminderd door de druk van het aan de tank geleverde water te verminderen (de intensiteit van de waterslag zal afnemen).

Selectie van vlotterklep


De klep voor de tank wordt gekozen afhankelijk van de druk van de vloeistof in het watertoevoersysteem. Tot 1 bar wordt een mechanisme gebruikt voor lage druk, 1 - 3 bar - gemiddelde druk en vanaf 3 bar - hoog. Bij de verkeerde keuze treedt een lange of overdreven snelle vulling van de tank op, wat gepaard gaat met meer geluid.
Ga terug
Opmerkingen (1)
  1. Galartion
    #1 Galartion gasten 22 april 2018 00:15
    1
    "2. Schroef de waterleiding los. " Slang, het is mannelijk, niet vrouwelijk (slang)

Lees ook

Foutcodes voor wasmachines